Vestavne elektricke zasuvky v kuchyni

Zdravim! Uvazuju o vyklopnych el.zasuvkach do pracovni desky, v podstate v cele kuchyni, zajimali by mne zkusenosti.. jestli to nelitujete po case (kvuli udrzbe). Trochu se bojim ze tam bude padat napr mouka.. neco se vylije.. ale zas cela zed za kuchyni bez zasuvek me hrozne laka. Koukam napr na https://www.zasuvka.eu/p/vyklopny-blo....
Odpovědět
Profilova fotka
My máme většinu spotřebičů trvale zastrčených v zásuvkách, ale chce to dostatečnou velikost kuchyně (u nás kuchyní - normální a černé).
Odpovědět
Profilova fotka
My taky nechtěli nikde na zdi zásuvky, takže máme výsuvné a výklopné. Máme kuchyň do U, takže v rohu, kde jsou horní skříňky, máme výsuvné (zajíždí právě do rohu té horní skříňky) a v druhém rohu na desce výklopné, ty jsou přístupné i z druhé strany (poloostrov). Jsou na takovém místě, kde nehrozí, že by tam něco napadalo nebo se vylilo. Trvale nemáme na lince nic zapojeného, používám je při zapojení mixeru, konvice, kontaktního grilu apod., syn si tam nabíjí tablet 😄
Odpovědět
Je to taková nouzovka na ostrůvek, jinak tedy dost nepraktické (údržba a ergonomie) oproti zásuvkám na zdi. Vzhledem k tomu, že často bývají některé spotřebiče trvale zapnuté, tak to není také něco, co by přidalo na kráse.
Odpovědět
Máme cca něco takového https://www.loomah.cz/elektro-zasuvka... Na obrázku je to vidět v desce, ale my to máme v horních skříňkách, montáž bez problémů, jenom jsme to dali dementně doprostřed místo někam do rohu, takže to zavazí skladování věcí, ale to je náš problém. Je to naopak daleko hygieničtější než zásuvky na zdi, protože je daleko menší pravděpodobnost vyprsknutí při běžném vaření. Já nesnáším zásuvky na zdi nad linkou a nesnáším mít linku zamrcasenou krámy. Jediné dva spotřebiče na lince jsou robot (moc těžký na pravidelné vyndávání) a rychlovarka. Pro ně máme na té straně linky vyvrtanou díru v desce s průchodkou, co se dává na kabeláž na pracovní stoly a kabely vedou do zásuvky na zdi za linkou.
Odpovědět
@sameotazky máme konkrétně tento výklopný blok na co jste dal odkaz, je možnost ještě těch panelů se zásuvkami nad sebou, to je spíš pak co se vám bude líbit, ale osobně mi to přijde praktické a využíváme toho v kuchyni hojně.
Odpovědět
Taky jsme si to nechali do nové kuchyně zabudovat, mně se to teda strašně líbilo třeba už jen kvůli tomu, když budu chtít pracovat s notebookem v kuchyni, tak jen vystrčím panel a můžu fungovat. Máme to takhle v kuchyni na dvou místech a vyhovuje mi to moc. Jen si to chce pohlídat těsnění, aby to bylo dobře udělané a žádná kapalina neměla šanci, na to nás i v oresi upozorňovali, že je to u těhle zásuvek důležité. Ale jinak máme po kuchyni i klasické zásuvky bez kterých se podle mě stejnak nejde obejít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?