Vizualizace kuchyně - poradíte

Ahoj, v ikea planovaci jsme vytvorili tri navrhy kuchyne. Co se vam na nich libi/nelibi? Ktery byste vybrali? Nebo nejaka kombinace? :-) Dvere u krbu jsou so chodby, dvere vpravo jsou ven na terasu. Z hlediska eozvodu by bylo nejlepsi mit drez u kuch.vezi, ale moc prakticke mi to nepripada. Co myslite?
Odpovědět
Muj názor,nejsem odbornik. Trojku bych nechtela kvůli troubě pod indukci.Je lepší ji mít trošku ve větší výšce-kvuli zádům a pohodlnosti 😁.Jen nakouknes a nemusíš na kolena.A taky je tam ten dřez takový zastrčený. Líbí se mi varianta 2 a možná bych ji dala celou do stejné výšky,pracovni.plochy tam máte dost a bude to vypadat dobře.Cele to bude stejně vysoke a další úložný prostor.Ta nižší vrchni skříňka tam vypadá jak nedodělaná. Přeji hodně úspěchů a dobrých nápadů u plánování kuchyně. A ještě jedna rada, nejlepší je zajít za nějakým šikovným truhlářem, který dělá hodně kuchyni a on vám to krásné vymyslí a barevně nakombinuje.
Odpovědět
za mě asi velmi zhruba prostřední obrázek, ale vysoké skříně bych udělala vysoké po celé délce a dveře ven otočila směrem k těm vysokým skříním - když poneseš na terasu něco nachystaného z kuchyně, abys ty dveře neobcházela ... popřemýšlela bych ještě nad uspořádáním toho účka - osobně preferuju varnou desku tak, abych se dívala do prostoru ... :-) jinak ten obývák se mi zdá hodně natěsno - stůl a sedačka ... ? nestálo by za to zkusit nějaké ty deseticentimetry přidat zrušením účka, resp. zkusit si to nakreslit? dát tam jen 2 protilehlé linky se 120cm mezerou, u zdi dřez a do prostoru varnou desku .. ? zdá se mi, že ta část linky pod oknem je delší celkem než 240, je to tak nebo mě ten obrázek mate? :)
Odpovědět
@kataw dekuju za postrehy :-). Je fakt, ze na centimetry jsem to zatim uplne neresila, spis mi jde v prvni rade o rozlozeni tech zon a vubec o nejakou predstavu. Zhruba jste se trefila :-). Delka steny u vezi je 310 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj za mě určite 1.obrazek, jen bych varnou desku soupla vic doprava, aby se vesla 90kova digestor (pokud teda nejak bude) - a jen esteticky troubu mezi vysoke. - predpokladam ze mycka je vlevo od drezu, musi byt ukoncena bokem - pokud bude ten velky keramicky drez tak i u nej je potreba dat bok, jinak to bude osklivy, bude videt bok mycky je lepsi mit nejakou rezervu aby se pak vestalo ze kvuli centimetru to tam nepujde :-)
Odpovědět
@luj89 tak pak bych to: a) pokud je v obýváku a jídelně místa dost, nechala dlouhé a vedle udělala dvě protilehlé linky s tím, že ta do prostoru by byla hluboká, aby na ní bylo víc místa - konec bych zarovnala s těmi hlubokými skříněmi, resp. délku vysokých skříní podle toho, kde by končil ten poloostrov b) pokud by se v jídelně a obýváku hodilo o kousek víc místa, tak bych udělala ten poloostrůvek jen třeba 80cm hluboký (kvůli hrncům), tzn. 60 u zdi (dřez a myčka), mezeru zkrátila na 100 (lidi tu mívají a říkají, že naprosto s přehledem stačí), 80 do prostoru (varná deska, hlubší kvůli hrncům). Vysoké skříně by pak krásně vyšly 4 po 60 cm ve stejné rovině :-) myslím, že jestli už máte jasně dané rozměry místnosti, je fajn to rovnou plánovat už v konkrétních mírách :-) aby\ pak člověk nebyl naštvaný, že mu to, co si zhruba kreslil, někde o 20 cm nevychází :D
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 kdyz by byli rozmery poukla bych na to :-)
Odpovědět
@verunky jste moc hodna :-). Kratsi strana ma 4 metry, delsi 7,8. Jsme ve fazi projektu, takze se vsim se da pracovat. Coz je na jednu stranu na skodu, protoze je tolik moznosti a clovek nevi kde zacit.
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89
Odpovědět
@verunky dekuji moc :-) Jeste jsem vytvorila trochu jiny navrh, az budu na PC, vlozim pro posouzení :-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?