Voda v lednici, setkal se s tím někdo?

Profilova fotka
Mám dotaz ohledně vody v lednici pod šuplíky na zeleninu. Na zadní stěně lednice jsou spáry, které odvádí vodu do odkapové díry. Každý týden musím lednici vytírat, protože ta díra je někde ucpaná (snažila jsem se ji pročistit) a dole mám vodu. Záda ledničky jsou pořád mokrý a ta voda je taková červená (lednice je čistá ani tam nemám žádnou červenou potravinu, která by pouštěla barvu, skoro to vypadá jako džem). Setkal jste se s tím někdo? Lednice je vestavěná, z Ikea, ani ne 2 roky stará. Dá se to nějak opravit, nebo si mám zavolat na servis?
Odpovědět
Profilova fotka
Mam stejny problem, u whirpoolky cca 7let. Ale reseni neznam :-( Vytiram.
Odpovědět
Profilova fotka
urcite zkus reklamaci
Odpovědět
Profilova fotka
@jinjin @hhranolka Holky já teď našla na jiných stránkách diskuzi, kde jedna paní psala, že měla mírně nakloněkou lednici, proto ji to nemohlo odtékat. Takže doma vezmu vodováhu a uvidím. Další rada byla, prošťouchnout brčkem, šťourátky do uší nebo odsát nečistoty s vodou injekční stříkačkou. Takže budu zkoušet a uvidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdousek tak vodovahu urcite vyzkouset, ale zadne brcko, paratko atd.. tak do toho bych se nepoustela - pises, ze je to i ikea - vypln jim reklamacni formular a prijede se ti na to pan podivat.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdousek prostouravat dratem jsme zkouseli (mame fakt uz starsi kus), ale v tom to nebylo. Jednou se zdalo, ze to namrzlo nebo tam treba neco zapadlo do te sterbiny (listek zeleniny), ale ani to nebyli ty prave duvody. Vodovaha me nenapadla a krive podlahy by mohly byt, tak to diky za radu! Zkusim!
Odpovědět
Taky máme tento problém. Lednice Whirlpool cca 1,5 roku stará.
Odpovědět
@pajdousek Tu červenou barvu nevím.Ale vypadá to možná na ucpaný kanálek. Nemám zkušenosti tedy s vestavnou.Já řeším buď ten kanálek se snažím ze vnitř vyčistit tim přiloženým špuntíkem(nevím jak se to správně jmenuje), nebo opatrně naleju do kanálku trochu sava, pak kontroluji na druhé straně lednice v té odkávové mističce, aby nepřetekla.Tu pak vyčistím.
Odpovědět
mamce v lednici taky stála pořád voda, prouštourávala to,kanálek ucpaný nebyl, ale pro jistotu, lednice se odtáhla, miska na vodu byla prázdná a mamina na nervy, že i třikrát denně vytírat lednici, nakonec se to vyřešilo tak, že tatka na lednici našteloval nožky a lednice se zaklání trochu do zadu, ale voda už neteče. ;-) (lednicde předtím byla v rovině, jelikož se rekonstruovala kuchyn a dělali se nové podlahy, tak ty jsou rovné, i podle vodováhy)
Odpovědět
Měli jsme ten samý problém, pomohlo nám prošťourat ten odtokový kanálek...Ale na jak dlouho to bude řešení, těžko říct :-|
Odpovědět
Profilova fotka
tak mám tentýž problém, tu vodováhu vyzkoušíme
Odpovědět
musis lednici vyndat a na zadní straně uvidíš konec odtokového kanálku, ten je na 99% zanesený a voda neodtéká na výparník. Stačí pořádně vyčistit. Pokud se ti nechce do vyndání lednice, zkus si nejprve půjčit "elektrikářského tenkého hada" Ale nevím, jaký má odtok průměr.
Odpovědět
Profilova fotka
Ledničku jsme nakonec po několika čištěních vyreklamovala, protože nic nepomáhalo. Volal mi servisní technik, ať zkusím odtokový kanálek pročistit brčkem a pak tam nalít panáka vlažné vody. Že to bude asi ucpané řasou. Řasa je buď červená a nebo černá. Proto mi voda vytejkala dočervena. A jak se zdá, tak to zabralo. Takže radím všem vyzkoušet stejný postup ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Stejný problém, stejná barva, pomohlo vyčistit odtokový kanálek. První mi stačilo do té dírky strčit špejli, později se musel vzít důkladněji a hlouběji. A neteče. Souhlasím s@pajdousek
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Mám ten samý problém s Whirpool ledničkou, rok starou...zkoušela jsem prošťourat kanálek tím "šťourátkem" od výrobce, ale nepomáhá to a lednici máme stavenou na vodováhu. :-S
Odpovědět
Stejný problém jsme několikrát řešili a vždy pomůže pročistit odtokový kanálek vzadu v lednici. Někdy může být ucpaný až hlouběji, tak je potřeba ho prošťouchnout delším drátem (ne moc tvrdým, aby se nepoškodil kanálek = hadička) nebo to jde dobře s hadičkou, kterou používají akvaristi na vzduch.
Odpovědět
Sehnala jsem akvaristickou hadičku a šlo to bezvadně....odtok už odtéká :-D :-)
Odpovědět
@pajdousek Já jsem čistil ten odtokový kanálek zezadu lednice. Musel jsem ji odtáhnout od zdi a potom vatovou tyčinkou vyčistit tu "dírku" (odtokový kanálek)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?