Výběr dodavatele kuchyně - Sýkora, Hanák, Cigler, Oresi, Siko, živnostník

Profilova fotka
Ahoj, rada bych se zeptala, jestli je tu nekdo, kdo zkusil obejit kuchynska studia Hanak, Sykora, Oresi, Cigler, Siko a prip.lokalniho dodavatele (soukromnika). Resime kuchyni do novostavby. Nas rozpocet je 350tis vc.spotrebicu. Kuchyn neni nijak extremne velka, ale ani mala. Byli jsme na prvnim kolem v kuch.studiich. Na zacatku jsem do vsech studii rozeslala email s mymi pozadavky: sedy lesk, betonova sterka, drevo, bezuchytkova kuchyne, plus i rozkreslene usporadani a tech.vykres. Hanak: jednali jsme s pani ing.arch.ktera byla uzasna, trefila se nam do vkusu, na prvni schuzce jiz mela pripraveny predbezny navrh, na druhou schuzku ho upravi a odkryje cenu. Cigler: jednali jsme s prodejcem, taktez mel predpripraveny navrh, ktery behem schuzky upravil a rovnou nam dal cenu 370tis vc.spotrebicu electrolux. Sykora: jednali jsme s prodejkyni, nemela pripraveny navrh, vyptala se nas na predstavy, pripravi vse na dalsi schuzku. V oststnich studiich jsme zatim nebyli. S jakym pristupem a cenovou hladinou jste se ve studiich setkali? S kym se vam nejlepe komunikovalo a co byste doporucili pomer cena kvalita komunikace? (Pridan hruby nakres nasi kuchyne) Dekuji moc!
Odpovědět
Ano, obešel jsem tři z těch co píšete. Docela hodně zklamání. Oresi a Válek/Kačena nejsou na míru. Mají dejme tomu 20 různých rozměrů skříněk, a když se někde nevejdete o pár cm, máte prostě smůlu. V Oresi v Olomouci navíc otřesné jednání, u Válka naopak perfektní jednání. Cenově naprosto neporovnatelné s kvalitním truhlářem, za kterým sem si dojel, všechno jsme si domluvili, on si to zaměřil, nabídl nádhernou cenu (o polovinu lepší než ta studia) a udělal skříň včetně všech vychytávek naprosto na míru (například ostrůvek, který má šuplíky ze dvou boků, ne jen z jednoho boku, je tam toho víc). Takže, studia: - jednání nic extra - ceny šílené - nejsou většinou skutečně "na míru" - atypické skříňky s vychytávkami za šílené příplatky - různé skryté doplatky za dopravu, montáž atp. Truhlář: - chlápek z vedlejší vesnice, jde mu o jméno - podstatně (podstatně!) levnější - všechno v ceně, jednání na rovinu - udělal všechny atypy, co jsme chtěli - materiál ekvivalentní se studii (ty studia to taky berou z velkovýroben) S truhlářem jsme tak moc spokojení, že jsme rovnou nechali udělat i skříň. Viz fotoalbum. Kvalitní fotky dodám až časem. Upřímně, nerozumím, jak mohou ty "studia" v dnešní době přežít, když (podle mě) nemají žádnou výhodu oproti truhláři.
Odpovědět
Studia jsou min. o 50% dražší než truhlář. A kuchyně od dobrého truhláře je kvalitou jinde, než ze studia. Najděte si podle referencí šikovného živnostníka a zkuste to.
Odpovědět
Obešli jsme všechny známá kuchyňská studia s jasnou představou a všude jsme narazili na neochotu vyjít vstříc klientovi. Rozpočet jsme měli vyšší jak vy a ten jediný je zajímal. Nakonec jsme narazili naštěstí na kuchyně Katalpa kde byl profesionální přístup, návrh a rozpočtem druhý den. Za nás maximální spokojenost. Jinak truhláři nacenili kuchyň na stejnou částku co kuchyňská studia, tudíž ne vždy vyjde truhlář levněji.
Odpovědět
Určitě to nejde paušalizovat. Máme kuchyň od brněnského studia, přístup naprosto profesionální od a do z. Sezení jsme tam měli asi 4, po hodině, než jsme to vyladili, protože jsme neměli zcela jasno, co chceme. Samotná montáž o malinko menší kuchyně jim zabrala asi 2,5 dne. A musím říct, že jsem byl dost šokovaný přístupem a jak si s tím montážníci hráli. Oproti tomu, co obecně probíhalo předtím a souběžně na samotné stavbě to bylo jak Jiříkovo vidění. Ve výsledku se při zaměření ukázalo, že stěna je o cca 12 cm kratší, takže podle toho upravili všechny skříňky, prý je to stejně vše na míru. Věřím, že truhlář bude levnější. Preciznější těžko, tam nemáme co vytknout. Proč studio? U nás hrálo roli to, že nemáme odvahu nějakému truhláři dávat stovky tisíc, jako zálohu a pak ho ještě honit, kdy už na to konečně vlítne. Jsme poserové v tomto. To studio je rozjetá mašina, která má desítky zakázek měsíčně, termíny montáže dlouho dopředu a na nějaké váhání není žádný čas.
Odpovědět
@martipoky podle mého bude truhlář levnější než studia. Nicméně asi jako každej šikovnější řemeslník může z dostatku zakázek trochu napálit cenu, takže pak ten rozdíl nebude takovej proti studiu. Řečem jako že truhlář bude o 50% levnější bych vůbec nevěřil. Možná že vykouzlí 50% cenu oproti studiu, ale nevěřím, že to bude na 100% shodnou kuchyň. Stačí pozměnit pár drobností a tisíce se šetří raz dva.
Odpovědět
U soukromníka dáte za kuchyň, kterou máte na obrázku i se spotřebiči dle mého názoru max. 220 000 Kč. Šel bych touto cestou. Soukromníci či firmy stejně pro ty studia ty kuchyně dělají.
Odpovědět
@radim83 Ano přesně tak. Je to jako když jsme dávali dohromady koupelny a WC. Jsou tam opravdu velké rozdíly v cenách komponent i materiálů. Ono něco se řekne jen tak z patra, ale když se to pak dá do tabulek a nabídky, tak to může vypadat o dost jinak.
Odpovědět
My jsme prošli také hodně kuchyňských studií...a za mě katastrofa. Máme velký špajz a skoro všichni nám do návrhu dali potravinovou skřín (na co?? Ta skřín s pojezdy udělá třeba 20 000kč, tak asi provize??). Nakonec jsme byli v Sýkorovi, přístup nejlepší a cenově srovnatelný s XXXlutz atd. Včera nám kuchyni montovali, chlapi byli moc šikovní a kuchyně je krásná, robustní, vypadá i velmi kvalitně.
Odpovědět
@radim83 Věřit těm řečem nemusíte, a já bych jim taky třeba nevěřil. Ovšem dokud jsem si to sám nezažil. Budu mluvit konkrétně, nejmenované studio navrhovalo za kuchyň v laminu (bílé, nejlevnější dekory), žádné ledvinky, o LED osvětlení vůbec nebyla řeč, prostě totální základ, bez dřezu, bez jakékoliv elektroniky (což jsem i říkal, že chci co nejlevnější variantu) 80 000 + montáž "pár tisíc". Počítám tak 85 000. Truhlář nabídl oproti studiu do stejného prostoru navíc: - vše v plném lesku (Trachea Acrylic) - vyšší horní skříňky - ledvinka v rohové skříňce - dvě prosklená dvířka - dřez granitovej Franke - atypické provedené ostrůvku - všechny výsuvy Blum, - Blum Tandem/reling speciální výsuv pro odpadkové koše - všechno přesně na míru Včetně dopravy, montáže 74 000. Montáž mu nezabrala ani jeden den, dokonce napojili i myčku, což jsem teda fakt nečekal. Totální profesionalita. Pokud bych přičetl všechny ty věci navíc i k tomu studiu, tak vůbec nepochybuji, že bych na těch cca 150 000 byl, možná i víc.
Odpovědět
Na Sýkorovi nedám dopustit, ale cenově jsme skončili u truhláře. A to jen proto, že jsme si koupili trochu dražší přístroje. Nakonec to dopadlo tak, že linka 3x3x3 metry bude asi za 70 tisíc a přístroje za 95 tísíc. Divný co? Cena u studia by byla o sto táců víc? Real foto ještě nemám.
Odpovědět
Jako vzdy a vsude - je to o lidech na ktere narazite. Truhlar bude vzdy levnejsi o marzi studia a pokud neni, tak si na tom bere velkou provizi sam. Studio ma vyhodu, ze udela navrh, na ktery vetsina truhlaru nebude mit cas nebo programy. Je to jako byste sli za architektem, aby vam navrhl dum a pak resili, ze mistni projektant vam to nakreslil za polovinu oproti architektovi. Pracovala jsem v interierovem studiu a vetsina zakazniku si prisla jen pro rady a navrh a pritom byli uz predem domluveni s truhlarem. Me pak sice prisli podekovat (casto i s bonbonierou) za rady a navrhy, ale stejne si to objednali jinde.
Odpovědět
já jsem si nechala udělat návrh v Katalpa a pak jsem poprosila o nacenění truhláře. Šlo o stejnou kvalitu, cena se lišila o 25%. To nám přijde fér a volíme kuchyňské studio, kde se nám věnovali, udělali návrh, podepíše se smlouva s termínem, předpokládám kvalitní montáž - přeci jen je to jejich denní chléb. Co jsem měla tu čest s truhlářem a to stejné mi potvrdili známí, každý volil jiného truhláře, tak jsem ho naháněla 3 měsíce kvůli zakázce za 16 tis. Nakonec si řekl 18 tis a udělal mi v bytě super bordel.Já byla ráda, že už je to za námi. Bohužel dle zkušeností známých, je to naprosto běžná praxe.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
...je to také o standardu, který chcete, v levnějším materiálu může být rozdíl propastný, u dražších se zmenšuje. Menší truhlář Vám s materiálem za stovky tisíc pracovat povětšinou nebude, bude poptávat subdodavatele (dýhy, kámen, Corian) a tím se to jemu samotnému prodražuje, když už chcete lakovaný lesk, marže spojená s dopravou do lakovny a na dílnu Vám postupně stírá rozdíly, optimální jsou dílny, kde mají i lakovnu a jsou schopni si maximum opracovat sami, zvládnout technickou dokumentaci a celkově koordinaci profesí. Za mě Hanák ani Sykora nedokázali dle architektonického návrhu přejít k výrobní dokumentaci, která by nabídla víc než jejich unifikovaná řešení, což Vás u kuchyně za půl mega a víc přinejmenším irituje. Překvapilo mě, že jejich antracit neodpovídá RAL 7016, a pokud chcete dle vzorníku, připlácíte....tato studia jsou vhodnější, pokud už v projektu pracujete s prvky konkrétních výrobců, což například u rekonstrukce 100% nelze. Individuální truhlářská dílna se nezatěžuje sériovostí a proto jsem ji zvolila, ale cena nižší není.
Odpovědět
Ono je to celé o tom, že bychom chtěli přístup a návrh kvalitního kuchyňského studia, kde se nám budou věnovat. Realizaci pak ovšem zadáme truhláři, který nemá 20 zaměstnaců, jako studio a tudíž může mít i nižší ceny. Mě se líbí, že se nám ve studiu hodiny věnovali, dali jsme dohromady návrh, všechny vzorky jsme si prohlídli, osahali a vyzkoušeli. A pak bychom se měli sebrat a zadat to truhláři. Přijde mi to divné, ale asi se ušetří a spousta lidí to tak dělá. My jsme nenašli truhláře, který by s námi pracoval na návrhu, měl vzorkovnu, a který by třeba slíbil přesný datum i hodinu realizace.
Odpovědět
@honzik75 Ono je to těžký. Náš truhlář sice nějaké 3D návrhy nedělá, ale všechno nakreslil na papír, všechno jsme si vysvětlili a věděli jsme tedy přesně, jak bude kuchyň vypadat. Někdy se lidi k těm 3D vizualizacím moc upínají.
Odpovědět
@skunkos Dobrý den, mohla bych poprosit o kontakt na truhláře. Také teď řešíme linku a rádi bychom někoho solidního. Děkuji
Odpovědět
@berusenka Jste odněkud z okolí Olomouce?
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji vsem za vase zkusenosti. Dokoncime tedy nabidky se studii Hanak a Sykora a oslovime lokalniho zivnostnika, aby nam pripravil podobny navrh jako ve studiich. Jsem hodne zvedava na ceny! Dam vam pak take vedet, jak jsme dopadli. Budu rada, pokud ma jeste nekdo dalsi zkusenosti, kdyby je sem take vlozil. Je to dost zajimava diskuze. Dekuji!
Odpovědět
skunkos Dobrý den ,můžu taky poprosit o kontakt na truhlaře?Díky
Odpovědět
@skunkos z Prostějova
Odpovědět
Budeme mít kuchyň od Válek a Kačena. Projekt kuchyně máme od Moškoř design a ve studiu pouze doladili detaily. Kuchyň mám obrovskou, vysoký lesk se zalakovanou úchytkou a včetně spotřebičů Gorenje vyjde na 360tis. Poptávala jsem i truhláře, ale ten náš byl proste dražší, říkal, že s tím leskem se holt níž nedostane...vizualizaci mám v albu
Odpovědět
@bubuskubus co je obrovská kuchyně prosím, abych měl nějaký pojem... díky.
Odpovědět
@warflyer 3,9 x 4,5 + varný ostrov ( jestli je “obrovská”asi záleží jak to každý vnímá - truhlář i studio to tak vidí😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@martipoky dobrý den . Moji se zeptat na kolik vám to nacenili v tom Hanáků asi jsme jednali se stejnou paní. A zajímala.b mě cca cena. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?