Výběr spotřebičů do kuchyně. Jakou značku?

Profilova fotka
vzledem k tomu, že se nám blíží doba vybírání spotřebičů do kuchyně a já svou vlastní nikdy neměla, tak ani nevím co od těch dnešních spotřebičů mám vyžadovat a co jsou naopak funkce zbytečné. budu i ráda, pokud mi poradíte třeba značku, se kterou jste spokojeni .. jedná se nám prakticky o vše - lednice, trouba, myčka, mikrovlnka - vše vestavěné, indukční deska a komínová digestoř .. v tom dnešním výběru jsem celkem bezradná ... jo a samozřejmě s ohledem na cenu... finance se krátí :( díky všem :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@baraz Ahoj, nejdu ti bohužel poradit, protože se potýkám se stejným problémem ]-( Už se v tom hrabu dlouho a nevím nic. Jen chci přidat dotaz, ať tu není moc témat. Pokud nechceš takové vymoženosti jako je parní funkce nebo třeba pyrolitické čištění, tak máš výběr jednodušší. Obecně se říká, že je dobrý Bosch, Gorenje, AEG a podobné značky. Osobně bych se třeba bála Baumaticu. Ale to je osobní názor. Vlastně si můžeš vybírat jen podle značky, která je ti nejbližší nebo se ti líbí designově. Já bych třeba chtěla troubu s výsuvem, aby sklo nepálilo a aby měli nerezové spotřebiče úpravu proti otiskům prstů. Některý ze spotřebičů by měl mít také gril. U digestoře a myčky mě zajímá hlavně hlučnost, máme spojený obývák s kuchyní. To jen co mě teď napadlo za moje kritéria :-N A teď dotaz...Moc bych chtěla páru. Samostatně ale ne, na to není místo. Nejlépe mikrovlnku s parní funkcí a zvlášť troubu. Nevíte někdo, která firma takovou možnost nabízí? Hlavně tu mikrovlnku s párou?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,tak já mám v baráku spotřebiče whirpool a v bytě bosch. V baráku je mám asi 4 roky a žádný problém zatím nebyl. Naprosto zbytečné je mít plno funkcí na troubě,protože stejně používám jen tak 2-3 programy. Určitě bych neoželela odložený start na myčce. Na varné desce bosch mají jiný povrch než u whirp. a tak ta deska mnohem rychleji vaří (je to srovnatelné s indukční). Dále co se mi líbí více na bosch mikrvl.troubě,tak to,že se tam talíře netočí na žádném točícím talíři,ale jenom se tam vloží a mohou se dát dva talíře do patra nad sebe. V obouch mikr.troubách hodně využívám gril. /A to i v obouch velkých troubách). No a mohu srovnat úplnou vestavbu myčky a myčku,kda je vidět ten ovládací štítek (tak na údržbu a disagn. je samozřejmě lepší plná vestavba myčky). Jo a úplně jsem zapoměla na teleskopické výsuvy na troubě. Ty u whr. nemám a na bosch jo - a to tedy cením hodně kladně.
Odpovědět
Profilova fotka
V posledních letech jsem zařizovala už 3 kuchyně a svoje poznatky bych shnula asi takto: do první kuchyně jsem si navymýšlela spotřebiče s hromadou funkcí, které mi připadaly pro vaření zcela nezbytné.. :-D ,abych do druhé už půlku funkcí nepotřebovala a teď do třeí zjistila, že i tak mám funkcí na spotřebičích zbytečně moc. U trouby jsem třeba ani po půl roce nepronikla do všech možností pečení, co nabízí.Myčku používám pouze 2 osvědčené programy, zbylé 4 jsem pouze 1x vyzkoušela.Všema tolik opěvované plnovýsuvy v toubě bych si znova už nedala,pořád mi akorát překáží a snad nebylo pečení,abych se o ně nespálila.To ale bude spíše těma rukama... :-D tak bych mohla pokračovat dála a dále. To samé se značkama spotřebičů a zjištěním, jaké jsou mezi nima rozdíly v praxi.Myčka od Amicy za pár tisíc myje lépe než myla AEG, která stála 3x tolik. Každému vyhovují jiné spotřebiče.Mě nejvíce zatím sedí Amica( i když design dost přepotopní),teda kromě lednice, tu jsme vraceli s neopravitelnou konstrukční vadou,pak AEG, propadák pro mě byl Electrolux a Baumatic. Myslím, že až v několikáté kuchyni člověk zjistí, co opravdu k vaření potřebuje a co je zcela zbytečné a jen mu vytahalo peníze z kapsy. Za mě bych se v kuchyni neobešla už bez indukce(oproti sklokeramice nebe a dudy),krátkého 30min.programu myčky,který používám z 90% a funkcí předoplachu.Jo, a no frost lednice a trojité sklo u trouby.To je asi všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 Koukám, že máš asi slušný přehled :-) Neměla jsi někdy tu parní funci? Ať už v troubě nebo v mikrovlnce? Nebo nenarazila jsi na mikrovlnku s párou? Už jsem zoufalá :-( Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_c svého času jsem pokukovala po parní troubě.Pak jsem zjistila, že mi bohatě stačí parní hrnec, co už mám doma. ;-)
Odpovědět
Ahojky, já mám za sebou 2 kuchyně. Pvní před 8 lety, vše fagor-kvůli ceně- vše dodnes funguje bez závad ale ten nerez leštit....ted jsme dělali novou v baráčku a už mám vše od whirlpoolu, chtěla jsem i tenkrát, ale kvůli ceně to nešlo. Vše bez otiskové nerez, varná deska plynová ale sklo, zatím bez problémů hlavně mají krásně sladěnou mikrovlnku s troubou, což třeba fabor nemá, byli jsme v jejich prodejně a prostě to za ty léta pořád nemají sladěné... Whirlpool je sice držaší ale před dobré inter.obchody mě včechno vyšlo docela levně a jsou to autorizovaný prodejce- na to koukat!!! Kdyžtak můžu do IP poslat odkaz, prodávají víc značek, vše do druhého dne doma, když to bylo skladem, což vše bylo. Whirlpoll mají i mikr. trouba s vařením v páře, ale ta je velikosti už klasické trouby a stojí docela dost.... to se spíš vyplatí koupit troubu s párou.... ohledně funkcí kupuji střed... máme desingovou řadu essence a tam už jsou jen vyšší řady.... dělají dokonce i mutlifunkční teoubu- klas. trouba+mikr.trouba+pára.
Odpovědět
Profilova fotka
jeste nemam sve vybrane spotrebice namontovane, ale vzhledem k velke spokojenosti s prackou jsem vybrala troubu a plynovou desku bosh, u mycky jsem vybrala aeg, byla plne integrovana, siroka, za uzasnou cenu.. az je namontujem, muzu prispet. zatim mame v provozu uzkou mycku od electrolux, s ni velka spokojenost a uz x let mame lednici Gorenje a taky spokojenost
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojky, chtela bych znovu otevrit diskuzi o dobrem vyberu spotrebicu do nove kuchyne. V predchozim byte jsme meli troubu Fagor - plnovysuvy, trojsklo (velka spokojenost) a plno jinych funkci. Stejne, jak pisete vyse, tak jsem taky pouzivala pouze cca 2 funkce. Mycka byla taky od Fagoru (super = sklopne rosty), vse vestavne, vse tridy min. "A". Troubu a mycku bych asi vybrala znovu = netusim, jestli v teto kvalite vyrabi i jina firma. MW bude zatim nez nas "opusti" - ta stara, tak tu zatim neresim. Ikdyz jsem nejake vestavne otevrela a s mym udivem - jak jsou uvnitr silene maly.... :-S Chtela bych hlavne poradit s aspon trochu dobrou indukcni 4 - zonovou varnou deskou a vestavnou lednici. Na neco malo jsem se uz divala, ale nechci se spalit. V minulem byte byl plyn, koupila jsem si varnou desku od Baumaticu, na plynovou nebyla zrovna levna. Tesila jsem se, jak mam uzasny sporacek a moc me to teda nenadchlo. Hrnce se mi nechteli vejit vedle sebe. Kdyz jsem varila vpredu, tak uz musel hrnec stat na varnych knoflikach. To povazuju za poradnou hrubici....... Urcite bych chtela "A" spotrebice. Varna deska by asi mela byt bez nerez ramecku okolo. Ma to vubec nejakou funkci - proti rozbiti?? nebo jen paradicka? Koukala jsem na electrolux, ale jsou dobre?? U lednice bych si predstavovala velkou lednici bud s malinkym mrazackem, protoze ten velky bude pak v komore, a nebo i bez nej.... Znacku netusim vubec, jen potrebuju, aby se vesla do 60 cm skrinky :-) Diky moc vsem za radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@puckal ahojky, vybiram si spotrebice od Whirlpoolu, mikrovlnku mame sice od Ety, ale nechce se mi menit, kdyz je teprv 3roky stara... mam dilema, kterou troubu...co jsem slysela, tak tam byva kupa funkci, ale v zaveru se uzivaj jen par... jakou ty mas troubu presne? a jak s ni jses spokojena? Diky moc za rady komukoli!!:)
Odpovědět
Já mám všechno Siemens, mimo digestoře, ta je Gorenje (potřebovala jsem š. 80 cm). Siemens mám i pračku a sušičku. Jsem spokojena. :-)
Odpovědět
@aneri53 Taky se mi libi digestor od Gorenje, taky potrebujeme 80 cm sirku B-) Jak jste s ni spokojeni?
Odpovědět
@kaacka Jsme spokojeni, má slušný výkon a také se dobře čistí. Za nic jsem nechtěla nerezovou, to je hrůza na údržbu. Ono v těch 80kách zas moc na výběr není, tahle je fajn i proto , že se při vaření neboucháš do hlavy. :-D
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj,take resim stejnou zalezitost a uz to docela hori :-) u rodicu mycka,trouba Miele a proste to je dodnes za me c.1,ale finance nedovoluji,musim jit zlatou stredni cestou.... ve svem prvnim byte za svobodna jsem mela mycku Bosch (spokojenost),plyn.nerez desku Baumatic (spokojenost) a troubu nejakou No name z Okey :-) (fungovala dobre) ,v druhem byte jsme jiz s manzelem vybrali dle predeslych zkusenosti a to mycku Bosch (stale spokojenost),plyn.nerez deska Baumatic (uz nikdy vice,kvalita za me klesla hodne),troubu vestavnou,ale plynovou (technicky nesla elektricka a tu vyrabi jenom znacka Smeg a spokojenost velika,kazdy se podivuje,ze mame vestavnou plynovou).........a nyni se stehuji do tretice (snad naposled:-)) a delam si tedy 3.kuchyn....a mam dilema jako hrom :-). U mycky zustanu verna zn.Bosch,plyn.varnou desku chci take,jen tedy na sklo (nevim zda Moru,Whirpool ci Ariston),troubu elektrickou (nevim zda Electrolux,Moru ci Gorenje) :-/ Prosim jeste vas,kdo ma smysl pro esteticky vzhled,poradte prosim :Nova linka je bila vysoky lesk,tvar U, cista linie,nerez uchytky,nerez sokl, seda pracovni deska......(viz nakres v albu),mohu zvolit pro oziveni troubu s cernym sklem a cernou sklen.plynovou desku nebo radeji zachovat vse v nerezu? zda to tou cernou trochu ozivit,nebo to lince spise ublizi na vzhledu????
Odpovědět
Máme všechno whirlpool mimo digestoře, tu máme Moru. Taky jsme dost váhali a daleko lepší recenze měli Bosh, Aeg, Elektrolux, Miele. Vzhledem k financím jsme šli ale do whirlpool - mikrovlnka, trouba, indukce, myčka, lednička. Digestoř máme Moru, protože tento model od whirlpool byl drahý. Zatím velká spokojenost se vším.
Odpovědět
Profilova fotka
@enmuhan2 a jakou mate troubu? Mam si vybrat od whirlpoolu troubu, ale vubec netusim jakou...tak diky za radu!
Odpovědět
@gabtcha AKZ 237 IX AMW 712 IX
Odpovědět
dnes jsem konečně rozlouskla spotřebiče, snad nebudu zklamaná,jdu do trouby Electrolux,varná skleněná plyn.deska v barvě ice od Aristonu,digestoř electrolux a poslední co musím nyní dořešit a nemohu se rozhodnout....je myčka :-/ potřebuji vestavnou 60cm,plně integrovanou...váhám mezi zn.Bosch,Electrolux a Siemens.... Neporadíte holky prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
@enmuhan2 Diky! a do te trouby se vleze klasicky plech? Se bojim, stli je tech 55l dostatecne...mam ted starsi troubu Moru, a tak nevim, stli tyto velke plechy se mi tam vlezou. mam totiz zatim vybranou AKZ 238 IX, taky 55l.
Odpovědět
@gabtcha K ní bylo několik plechů a ostatní mám ještě po babičce a vlezou tam :-). Kdyžtak vem plech a zajdi vyzkoušet do obchodu :-))). My objednavali všechny spotřebiče na netu a oproti kamennému obchodu to bylo levnější skoro o půlku.
Odpovědět
Profilova fotka
@enmuhan2 super, dik. praveze neobjednavam v kamennem obchodu, tak tezko rict...muzu se zeptat jaky mas rozmer plechu?a uz te nebudu otravovat:) diky!
Odpovědět
@gabtcha změřila jsem ti vnitřní rozměr trouby : 39cm x 45cm
Odpovědět
Profilova fotka
My máme spotřebiče od electrolux - varná deska (kombinace indukce a sklokeramika), vestavnou troubu a časem bude vestavná mikrovlnka. Lednici od Bosch (super spotřeba 150 kWh/rok) a myčku Bosch s tou zásuvkou na příbory (polovestavná). Zatím ještě přístroje nejedou, ale zkoušeli jsme ledničku a fakt super, hlavně je tichoulinká a moc hezká. Přítel má zkušenosti se spotřebiči electrolux a je zatím spokojen maximálně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@enmuhan2 diky, je to stejne jak moje stara trouba. tak diky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vše od Whirlpoolu a spokojenost. V bytě jsem měla také vše od této značky a funguje to tam nadále nájemníkům už 13.rok. Vadné kusy má jakákoliv značka...viděla jse fotky vybouchlé trouby Electrolux - opakovaně vybouchla ! A nedávno kamarádce bouchla digestoř Mora.
Odpovědět
@kimby Já myslím, že všechny tyhle myčky jsou dobré. Já osobně mám Siemens. Jestli mohu poradit, šikovná je nahoře zásuvka na příbory. Siemens ji má, Bosch také. Ušetří se tím místo v dolním koši. Jinak plně integrovanou Ti schvaluji, vypadá to lépe než s panelem. zvlášť v moderní kuchyni. Tak dobře vyber. :-)
Odpovědět
@aneri53 Moc děkuji za názor, pomohl rozhodnout :-D takže konečný verdikt, i dle recenzí, zvolila jsem: vestavnou troubu s telesko.výsuvy zn. Electrolux http://www.levneelektro.cz/p72155-ves... digestoř výsuvnou (vím,že mě postačí obyčejná) takže mám zn. Beko http://www.levneelektro.cz/p16314-dig... varná deska, věděla jsem, že chci skleněnou plynovou, dala jsem šanci zn. Ariston, barvě led-sklo http://www.levneelektro.cz/p3601-varn... a myčka, nakonec jsem si lehce připlatila, ale vzala jsem už tedy se zásuvkou na příbory (moje mamka to má u Miele a vždy jsem ji záviděla :-D, já vždy jela v myčce Bosch, nyní jdu do třetí--do třetí proto, že jdeme do nového bytu :-), ne že by někdy měly myčky poruchu) http://www.levneelektro.cz/p113469-my... verdikt 26tis mi přijde za toto super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kimby stejnou troubu mám také vybranou:-)
Odpovědět
@gabik76 ted nezbyva nez verit,ze bude vse dobre slapat,za 14dni budeme prestehovani,tak podam reference :-)
Odpovědět
Mate nekdo zkusenost s Beko spotrebicema? Zarizuju svoji prvni domacnost a nemam moc penez. :-( a cena je fakt dobra.
Odpovědět
kolegyne ma Beko troubu a pracku a to uz dost let a rikala,ze vse slape,jak ma.Ja riskla nyni odsavac Beko,tak uvidim jak bude fungovat,ale proc ne,nejsou na trhu tyden.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?