Vyměna pracovní desky - co to obnáší?

Krasny den vsem, mam takovou otázku. Stále vahame mezi laminátem a umelym kamenem pro pracovni desku. Jsem docela nahlodana pro umely kamen, ale hlavnim argumentem pro laminat je jeho cena a to, ze za cenu umeleho kamene se da vymenit laminátovou desku hodne krat a tak stale budeme mit "novou" neposkrabanou desku. Matematicky to vychazi :). Ale jak to je ve skutecnosti z technického hlediska? Na pracovni desce budeme mit jednu skrinku, která bude podpirat jednu horni skrinku. Jakym zpusobem se meni pracovni deska? Musime rozebrat nejakou část spodnich skrinek? Nebude mit vliv na fungovani kovani (a především pojezdu) to rozmontovani a smontovani? Skutecne mohu bez obav po několika letech menit pracovni desku za novou? Predem dekuji za postřehy.
Odpovědět
Nikdo nic?
Odpovědět
Výměna pracovní desky je úplně bezproblémová (pokud to tedy není rohová kuchyně) a můžete ji měnit jak je libo. Deska je jen přišroubovaná na spodní skříňky, takže stačí otevřít dvířka (nebo vytáhnout šuplíky a desku prostě odšroubovat.
Odpovědět
Pozor ale na to ako je obklad na zdi umiestneny smerom k pracovnej.doske. Ja mam napr sklo napasovane k doske, tzn vymena dosky by si asi vyziadala sundanie skla, co by si zase vyziadalo sundanie zasuviek, vypinacov a led listy.
Odpovědět
@syeli máme kuchyň do U a není to žádný problém, ani technický ani časový, jen se domluvte s tím kdo Vám dělá linku, že s touto možností počítáte. My máme po 3 letech desku na výměnu - syn řádí v kuchyni jak černá ruka a už té desce dal co proto - jsem ráda že nemáme nějaký "luxusní materiál". Jinak my museli linku rozmontovat z jiných důvodů a zase složit a přežila to bez úhony.
Odpovědět
Díky moc vsem! My chceme mit bud sklo nebo klasicky obklad nebo nerez. Nedokazu si představit, jak by se sundávalo sklo, když je nalepene :(.
Odpovědět
Ahoj, po půl roce od výstavby, už nám teče voda a my můžeme začít bydlet. Chci se zeptat, vím že už se to tu řešilo, ale to bych nedohledal. Na kolik stupňů máte nastavený ohřev vody? Vím, že je tam nějaká norma kvůli bakteriím, ale čím větší teplota ohřevu tím méně vody a naopak. Takže, behem měsíce jedete na méně stupňů a jednou nebo dvakrát za měsíc nastavíte větší teplotu aby bakterie neměli šanci?
Odpovědět
@syeli ja nejsem spokojena s nasi deskou a nejradsi bych ji vymenila, sklo mame ale dane az po desce a sklo sundat vcelku asi nepude.
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 ohrivam na 50 st. bojler ma v sobe funkci legionela takze se jednou cca za 3 tydny sam nahreje na 75 st.
Odpovědět
@geodett a jde i na 46?
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 zalezi na typu ja mam nastevni teploty na nahrivani 40 - 75 stupnu
Odpovědět
@vaveva , @syeli ak je sklo obklad az na dosku, treba spodne skrinky (predpoklad je ze su na nastavitelnych nozickach) znizit, tym sa znizi aj pracovna doska od skla obkladu - a da sa pohode vymenit ja mam tiez dosku pod obkladom, daval som opacne, osadil dosku, a skrinky dosroboval aby doska prilahla uplne k obkladu, do medzery mensej som natlacil silikon, nechcel som listy ak mate silikon, treba ho narezat inak ak aj znizite skrinky tak bude drzat, obkladu to nevadi ak je pevne nalepeny, ale sklo by to napnutie nemuselo vydrzat (myslim, mozno ano ...) a potom len zo skla, obkladu pekne zvysok silikonu dat prec (netrapit sa s odstanovanim ked je tam este doska, lebo vacsina ho ostane na nej a tu aj tak budete davat prec, ak nemate spolu a neostane vsetko silikon na obklade alebo dlazbe, ale i tak sa to dava lahsie prec ked je uz doska tiez prec)
Odpovědět
@geodett máme standart tuším 160L
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?