Vyzdít příčku mezi kuchyní a obývákem a jaké rozmístění kuchyňské linky?

Ahojte, jdu si k vám pro radu ke kuchyni...pořád se nemůžeme rozhodnout, kterou variantu vybrat. Budou se už zdít příčky a nejdůležitější je, zda nechat postavit příčku mezi kuchyní a obývákem anebo nechat prostor otevřený... Přkládám návrhy od @Verunky, jsou 3: - jedna s příčkou a kuchyně do U - další 2 varianty bez příčky, v jedné z nich je vaření na ostrůvku, stůl by však nebyl jako je v nákresech, ale jako v půdorysu, tzn. u zdi Na začátku jsem myslela, že máme jasno a kuchyň bude do U za příčkou. Teď, když vidím prostor v reálu a např. jak tam dopadá slunce, tak nevím, zda tu příčku zdít, že se o to světlo a pohled do zahrady z části připravíme. Příčka by musela mít aspoň 3m kvůli sedačce, která by měla být umístěna z druhé strany příčky, tak aby sedačka nepřečuhovala a my pak nemuseli být příliš omezeni jejím výběrem (plánovali jsme rohovou a na straně příčky mít delší stranu). Z půdorysu jde vidět rohové okno v obýváku, s tím, že je tam zobrazena varianta do U a komín máme nakonec na stejné zdi jako je kratší část proskleného rohu 80cm od okna. Budu ráda za vaše rady:) Předem děkuji!
Odpovědět
1
2
Varianta 1 - s příčkou kuchyň do U
Odpovědět
Varianta 2: bez příčky
Odpovědět
Varianta 3: bez příčky a vaření na ostrůvku
Odpovědět
Půdorys kuchyně s jídelnou a obývákem, je tam tedy stále ta příčka a původně plánovaná kuchyň do U. Ať si vybereme jakoukoliv variantu, stůl plánujeme umístit vždy jako v půdorysu.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) no zajima me jak to dopadne :-) ja mam favorita :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten ostrůvek do L s lavicí je bomba. Takové vaření by se našim klukům líbilo.
Odpovědět
já bych tam tu příčku nestavěla :-) varianta s lavicemi se mi líbí vizuálně, je to nápadité, ale já bych chtěla pro všechny sedící židle :-)
Odpovědět
@verunky A která varianta to je? :-) dvojka? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@small_butterfly 3 mam rada kdyz jsem pri vareni otocena do prostoru - pokud ti to nevadi tak 2
Odpovědět
Řešili jsme podobný problém, nakonec vyhrála varianta s příčkou - obývák chci jako čistě klidovou/relaxační zónu a nechci koukat do prostoru, kde támhle je na kuchyňské lince mixér, chladne hrnec na sporáku, varná konvice, odkapavač na nádobí... prostě takový ten provozní kuchyňský řád neřád. Anebo jsem prostě ještě nikdy neviděla kuchyň, kde by to vypadalo tak krásně naklizeně jako na vizualizacích. (v tom jsme se dost neshodly s architektkou, ta měla vizi vzdušného propojeného prostoru - jenže já prostě po použití nepůjdu schovat rychlovarku nebo mixér do skříňky, když je používám 2-10x denně).
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se líbí varianta č. 3 :-) příčku bych nedělala...nechtěla bych se nechat dobrovolně zavřít v kuchyni, chceme trávit čas všichni společně.
Odpovědět
@kataw @jakuda ta druhá varianta s pultem do Lka se mi taky celkem líbí, ALE nabourává mi to tam to, že nechceme mít tu rohovou lavici. Jednak by byla přímo uprostřed kuchyně a zasahuje už to opticky do úrovni dveří. @verunky - prosímtě, jaké má rozměry ten L-kový ostrůvek? Bez té rohové lavice by ale zase vypadal L-kový ostrůvek dost divně, co? Když by stůl se židlemi byl tam, kde je v půdorysu, že? Díky moc všem za reakce!
Odpovědět
Článek se načítá
@kataw Jj, my chceme také židle, max. jsme uvažovali o jedné dlouhé lavici na jednu stranu, ale od toho mě prostě odrazuje pohodlí a pak, že se musí chodit přes ostatní sedící lidi. Rohovou lavici mám zase v paměti z dětství, ale je to nepraktické, jak se musí pořád pouštět lidi okolo.
Odpovědět
@verunky Já jsem v tomhle nováček, nikdy jsem pultík neměla a tak se toho trochu bojím, zda mi to vaření na něm bude vyhovovat. Přečetla jsem si tady diskuze k tomu a každému vyhovuje něco jiného. Blbé je, že umístění digestoře se člověk zaváže a pak už si dispozici kuchyně jen tak nezmění, kdyby mu to nevyhovovalo a chtěl ji jednou v budoucnu měnit. Když si pak vezmu, že nechci rohovou lavici, ale spíše židle a cítím to víc na otevřený prostor, vyhrává právě ten ostrůvek s vařením. Ještě jsem pak uvažovala o dispozici jako je varianta 1, s tím, že ale levá strana by se musela přehodit s pravou (tzn. na levo od okna by byly vysoké skříně a na pravo by bylo vaření, s tím, že by to bylo bez příčky, tím pádem ale přijdu o horní skříňky na té straně, kde by nebyla ta příčka...
Odpovědět
@omcamauta Nemáš náhodou fotku vaší kuchyně s obývákem s příčkou?:) Klidně do IP. Máte to i podobně na rozměry? Děkuji moc! Manžel je spíše pro příčku, vaříme tak na půl, takže určitě chci ať to vyhovuje oboum. Tak bych ráda nějaký kompromis v tom, ale ten úplně ne a ne najít :-D :-| Manžel chce příčku hl. proto, že bychom přišli o část horních skříněk, když by tam nebyla a líbí se mu, že je to uzavřené, čili asi podobně jak píšeš Ty...já zase tím, že vaříme celkem často, momentálně obden, tak se mi prostě líbí ta myšlenka být v jednom společném prostoru a vidět krásně do toho proskleného rohu.
Odpovědět
@lucka_dc Děkuji za názor. Právě, to je i jeden z mých argumentů proč to nechat otevřené. No jsem zvědavá, jak to nakonec vyřešíme. Nejhorší je pořád to přemítání, co je lepší a co horší:) V bytech jsme měli a máme vždy kuchyň separé a dost často tam pak ten jeden s tím druhým stejně během toho vaření je...ale úložné prostory=skříňky nahoře zase mluví více ve prospěch varianty s příčkou.
Odpovědět
@small_butterfly a nerozmýšlala si nad tým, dať tam priečku a sklené posuvné dvere - pieskované, aby si to mohla v prípade potreby zatvoriť. Ja to tak plánujem.
Odpovědět
Profilova fotka
@small_butterfly ostuvek je 2000x1700 vc. ty lavice :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@small_butterfly takable by to slo :-)
Odpovědět
@small_butterfly mám nakreslenou kuchyň v albu. Co se horních skříněk týče, ty se dají zavěsit i od stropu. V podstatě vizualizace naší architektky vypadala dost podobně jako poslední návrh verunky (zrcadlově otočená plus horní skříňky. A vlastně plus ještě část pracovní plochy do prostoru - naše kuchyň nebude U, ale spíš takové C).
Odpovědět
@small_butterfly přesně, pořád někoho pouštíš.. navíc někdo je rád přisunutější, někdo míň ... :-) ta poslední varianta od @verunky se mi možná líbí nejvíc :-) že bys byla při vaření otočená do obýváku .. ještě mě napadá, co ten ostrůvek protáhnout na stejnou dýlku jako vysoké skříně a zrušit tu část pod oknem? udělat z toho 2 protilehlé řady? :-) vím že si to spousta holek chválí (je to asi trochu moje úchylka, když jsem si o tom různě početla, rozhodla jsem se, že to chci taky:D tak to všem cpu ke zvážení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw to zase bude mycka s drezem nastouchana v rohu
Odpovědět
@verunky aha, tak to by bylo blbý :( tak daleko to nedokážu hned domyslet :D
Odpovědět
@verunky v téhle variantě je tam úplně hluchý (nevyužitý) roh u myčky/šuplíků.
Odpovědět
Profilova fotka
@omcamauta ano, nekdy je lepsi ozelit vyuzitelnost rohu
Odpovědět
@verunky Jůůů, děkuji za další variantu. Omlouvám se, že píšu až teď, kuchyň musela jít na chvíli stranou, řešila se střecha. Musím říct, že ta úplně poslední varianta teď u mě možná vede nejvíce. Jen bych si určitě dala něco vyvýšeného směrem do obýváku, protože tam bude sedačka hned z druhé strany...děkuji moc za nápad!
Odpovědět
@kataw děkuji moc za návrh:) Nebráním se ničemu;) Taky jsem četla, že dvě protilehlé strany jsou nejpraktičtější, protože se využije komplet celý prostor a nevzniknou tam právě žádné rohy. U nás už by to nešlo z toho důvodu, že dřez musí zůstat pod oknem kvůli odpadu.
Odpovědět
@majar0505gmailcom Děkuji za komentář, koukala jsem se na různé obrázky a nikde jsem nenašla takový, kde by mě to oslovilo a tak jsem to nakonec úplně zavrhla. Nemáš vizualizace Tvé kuchyně s těmi skleněnými dveřmi?:)
Odpovědět
@omcamauta Koukala jsem k Tobě do alba na vizualizaci, ale nějak jsem z toho nepoznala, že by tam u Vás nebyla příčka, ale možná se mi to jen zdá...
Odpovědět
@small_butterfly Jinak to jsem nevěděla, že se skříňky dají zavěsit i od stropu, ale to by zase asi pak u nás popíralo ten smysl, protože bych si zastavěla výhled právě do toho proskleného rohu do zahrady:)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?