Zahradní kuchyň, jak vyřešit pracovní desku?

Ahoj, potřebovala bych poradit.. Chci aby mi manžel na terase postavil kuchyň, no spíše aby se dalo odkládat jídlo z grilování atd. žádný dřez nic.Terasa není ničím krytá, pouze markyzou. Stavět se bude určitě z cihel.. Jak ale vyřešit pracovní desku? Po jakým materiálech se poohlednout?
Odpovědět
Betonova deska jedine
Odpovědět
@lisakstavitel proč jedině?? dřevěná, kamenná, kovová (například z tahokovu) nebo klidně z voděodolné překližky - záleží na stylu a na financích, které na to máte.
Odpovědět
Také jsme práě premysleli nad kamenem :-) ale ten bude určitě dráhy- mramor, žula :-| Vodeodolna preklizka? Slyším prvně... :-)
Odpovědět
Buď nerez nebo umělý kámen, přírodní kámen. Vše máte napořád.
Odpovědět
Profilova fotka
Přírodní kámen jsem řešil při výběru vnitřních parapetů a zase tak super z hlediska vlastností to nebylo - problém byla hlavně nasákavost a s tím spojený riziko toho, že to po čase bude vypadat hrozně. Tím nechci říct, že by se nedalo vybrat, ale výběr byl dost omezenej. A zrovna mramor jsem z tohoto důvodu škrtnul.
Odpovědět
@anarki děkuji za zkušenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Není zač. Jak má být ta deska velká ? Dřív jsem nad něčím podobným venku přemýšlel a jako pracovní desku jsem zvažoval usadit 1ks velkoformátové keramické dlaždice... 600x1200, případně 600x1800, síla 20mm... Něco jako např.: https://www.atlasconcorde.com/en/coll... Ale chce to kvalitní, vysoce slinutou keramiku, třeba právě Atlas Concorde.
Odpovědět
Profilova fotka
@anarki To s těmi dlaždicemi je zajímavý nápad. Venkovní kuchyni taky plánujeme, tak si to zapíšu, jako jednu z možností. Původně jsem chtěla betonovu desku
Odpovědět
@anarki jedna strana určitě 2,5metru, další cca 1metr ještě přemýšlím,zda neudělat větší...
Odpovědět
A co říkáte na kamenný koberec? Udělat ho jako pracovní desku?
Odpovědět
@cizovi podle mě se bude kamenný koberec špatně čistit - přecejen není to úplně hladký povrch, ne?
Odpovědět
@edcbubu to určitě s tím pocitam :-) a zase si říkám na tu zeleninu apod.. by se to dalo :-) sladit to s podlahou no uvidime :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Svagrová má z mramorové dlažby
Odpovědět
@cizovi bala bych se napriklad vyliteho kecupu, oleje od grilovani nebo sazi (staci aby tam nekdo odlozil grilovavi kleste) nebo treba i pokadene venku od ptaku... Ale na vzhled by to bylo urcite super ;-)
Odpovědět
Záleží vždy na vkusu, ven se vlastně dá použít vše co netrpí když se na materiál dostane voda, mramor, žula, kompozitní materiály. 😊 Kazdy materiál má své výhody, a záleží co chcete mít vše ve venkovní kuchyni. Na internetu je už spousta ukázek jak si udělat betonovou pracovní desku nebo oblozit desku nerezem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?