Zahřívání elektrické trouby - jak dlouho?

Zdravím, nastěhoval jsem se do bytu, kde stojí kombinovaný sporák Mora 2600 s elektrickou troubou, která dle vzhledu nebyla skoro vůbec používaná. Zjistil jsem, že se dle mého názoru dlouho zahřívá elektrická trouba na určitý stupeň. Např. na 150 st. to trvá cca 15 min. na 250 st. dokonce cca 45 min. Chtěl bych se proto zeptat : 1. Je tenhle čas normální ? 2. Pokud není, kde by asi mohl být problém ? ( termostat nebo špatně hřeje nějaké těleso ? ) Předem děkuji za vaše odpovědi..
Odpovědět
Profilova fotka
@ski1961 nevím, zda u tohoto modelu to je normální, ale troubu na 200st mám předehřátou za 10 min a za z 45min je jídlo na stole ;-) Každopádně 45min je nesmyslně dlouho, zřejmě bude špatné těleso...
Odpovědět
Určitě to normální není. Mám sporák celkem už starý, ale nahřívá se maximálně 10-15 minut. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To neni normalni - taky bych se priklanela k topnemu telesu :-)
Odpovědět
To bue porucha jak píšou ostatní, také se nám to stalo,navíc izolace už tam skoro nebyla a toplo to do sklokeramické var. desky. Sporák jsme nenechávali opravit, byl skoro 20tiletý a šel pryč. Chtělo by to servis a ti vám řeknou kolik bude stát oprava + nový díl.
Odpovědět
Díky za postřehy, no asi to opravdu vypadá na to topné těleso. Nějak si laicky zdůvodňuji, že kdyby to byl termostat, tak by to třeba těch teplot ani nedosáhlo, ale že je dosáhne, ale za dlouho bude zřejmě tím topným tělesem. Akorát jak poznat, které z těch třech to je ( horní,spodní a zadní kruhové u ventilátoru), když na pocit hřejí všechny :-) Rád si věci opravuji sám a vyměnit topné těleso je opravu velmi jednoduché pro trochu zručného kutila. Na netu už jsem našel všechny tři tělesa jako náhradní díl, akorát nevím zatím jakou, jak na to přijít ;-) Tu zadní kruhovou bych vyloučil, tu ani nepoužívám, nebot to dlouho zahřívá, když jsou zapnuté je dvě ( horní a spodní současně ) Mimochodem, asi 500 m od bytu mám servis těchto spotřebičů a když jsem se zeptal, tak mi bylo řečeno, že za 605,- Kč přijede technik se podívat, raději jsem se ani neptal, kolik by stála oprava, když je to tak jednoduché vyměnit, ale já na to nějak přijdu :-) Nebo by byl nějaký nápad, jak zjistit, která z těch dvou je ta špatná ?
Odpovědět
Profilova fotka
@ski1961 no a nemá ta trouba zvlášť spodní a horní ohřev ? Že by si zapl horní, chíli počkal a pak spodní ? Nebo ji pak vymontovat a změřit odpor.
Odpovědět
petrsv1000: samozřejmě, že v troubě mohu zapnout samostatně bud horní nebo dolní těleso. Když zapnu horní, hřeje horní, když spodní hřeje spodní, ale nevím, která je ta, která zřejmě hřeje méně, než by měla. Nebo si měl na mysli nějaký jiný postup ? já jsem schopen si to fyzicky sám vyměnit, ale co se týče eletroniky, nějakého měření odporu či co, tak tohle je pro mě španělská vesnice ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?