Úzký prostor - vinotéka nebo polička?

Chci se poradit. Zbyl nam uzky prostor 20cm (sirka) a 60 cm (hloubka). Okolni skrinky rozsirit nejde, tak bud tam udelame skrinku s polickou na nejake plechy nebo z toho se udela vinoteka. Vino moc nepijeme, ale zasoby mame vzdy (od kamaradu). Co myslite je lepsi, dat to vino do potravinky nebo z te uzky skrinky udelat vinoteku? A co je lepsi obycejna vinoteka (chlivky) nebo chladici vestavna? A da se vinotece chladic stavy? Moc dekuji :).
Odpovědět
Profilova fotka
no do 20cm nevím jestli seženeš klasickou chladící vinotéku. nebo už jsi se dívala a našla? já bych volila ty poličky a vína tam dala. červenému stačí pokojová teplota a bílé pokud budete mít v plánu pít, tak holt dáte vychladit. plechy bych měla raději někde schované než takto "vystavené" nebo tam teda dala i dvířka a nenechala to otevřené.
Odpovědět
@blahova_andrea pokud by byla policka, tak dame i dvirka. Ano, chladici uz se delaji i do 20cm. U nas doma se vzdy povaluje 3-4lahve, tak se mi nechce na ne furt rezervovat misto v potravince, ktera je mala.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli no to se nedivím a taky by se mi ale nechtělo kvůli tomu kupovat další spotřebič ;-)
Odpovědět
@blahova_andrea no prave proto premyslim, zda se ho da zuzitkovat i na stavy ;). A jeste blby dotaz, co vsechno z alkoholu se musi chladit? Bile, sampanske ? Co jeste? Diky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli tak ono i fernet a podobné věci se podávají chlazené, ne? voda rozhodně! ;-) někdo má rád i likéry spíš chladnější. jako je fakt, že my nikdy vinotéku neměli, ale taky skoro nepijeme. takže když měla být oslava, tak jsme nakoupili a nastrkali do lednice :-N
Odpovědět
@blahova_andrea mne z lednicky vadi, ze to piti je moc studene. Ale jinak delame stejne :D. Manzel rika, dalsi zrout elektriny, ale me se ta myslenka cim dal timm se vice libi prave kvuli chlazenym napojum.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli tak zrovna u vodky to nevadí, tu tam většinou mámy my a ta má být studená :-N my tedy budeme dávat teď asi do spíže na podlahu a to by mělo být chladné, ale tak akorát, ne teplé a ne ledové :-)
Odpovědět
My spiz nemame a vodku pouzivame na cisteni klavesnice :-D . proto jsem docela nahlodana na vinoteku pro napoje, mam citlive zuby, tak tekutiny z lednicky nepiju.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli no tak potom tak nějak argumenty postupně čím dál více mluví pro vinotéku :-D
Odpovědět
@blahova_andrea no take si rikam, uz to vypada jako i jasna vec (pro me :)), ale doma mam " vzpouru na lodi" :D
Odpovědět
Na co polička? Těch máte doma dost, ne? :D Ono se tam to víno nechladí, ale skladuje - při stálé teplotě, aby se nekazilo. Udržuje se tam teplota okolo 11-12 stupňů, což pro bílé a šampaňské je to stejně moc, to se musí před konzumací dochladit a samozřejmě se tam skladuje i červené, to se zase musí nechat před konzumací zahřát. Na tvrdé pití a likéry je to taky dost vysoká teplota, ale ty díky vysokému obsahu alkoholu a konzervantů ani do vinotéky nepotřebují. (Ale my Moraváci stejně všechno chlastáme tak, jak jsme zvyklí ze sklípku, všechno stejně teplé vč. slivovice. :D) Chladit tam nealko není nejlepší nápad, protože jednak tím porušíte právě ten princip vinotéky - stálá teplota. Při častém otvírání se takhle malý prostor bude dost zahřívat; druhak si myslím, že ten výkon ani není stavěný na to, aby se pořád vinotéka otvírala a pouštěl se do ní teplý vzduch. Přece jen není úplně běžné vypít denně dva litry vína, že...:D Já řeším podobný prostor a budu tam mít jen police na víno, takové ty kosočtverce, asi, nebo desku s dírama, kam se dávají hrdlem dolů. Ještě nejsem rozhodnutá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
radšej vinoteku. Dnešne sa už daju aj zavesit na stenu, Len to chce k tomu vybrat to spravne prislušenstvo a hlavne pozor na stenu.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den. Narazila jsem na vinotéku https://yesbydleni.cz/stojany-na-vino... a zajímalo by mě, jestli za tu cenu stojí nebo jestli nevíte o nějaké jiné za lepší cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?