Zoufale nemoderní rodina - kuchyně

Zdravím. Po konzultaci v kuchyňském studiu jsem zjistila, že jsme zřejmě zoufale nemoderní rodina. Věci, které jsem si naplánovala do kuchyně a které mi přijdou praktické, jsou nemoderní, buď je vyhlédnutí výrobci (podle referencí - kvalitní výroba plus přijatelná cena) už nedělají vůbec (lomená dvířka u spodních rohových skříněk), nebo se cukají, že "teď se to dělá jinak" (horní skříňky otevírací normálně na křídla a ne nahoru s mechanismem). Popřípadě by jim to přišlo normální u rustikální kuchyně, ale když chci zároveň moderní hladký design, je jim to divné. A já teď nevím, mám dát přednost kvalitním dodavatelům s tím, že budu mít v kuchyni věci co mě štvou? (buď špatně přístupné rohy nebo složité vysouvací mechanismy, které se mi nelíbí, jsou drahé a prostě je nechci...) Nebo mám jít do studia, které to sice udělá na moje přání, ale budu se klepat, aby vše dodali v pořádku a bez problémů? A aby to za něco stálo? Kandidáty na dodavatele jsem vybírala docela dlouho a jinak bych byla fakt úplně spokojená, jen nerozumím tomu, proč to prostě "nejde", i když se jedná o truhlářství, které se jinak chlubí tím, že vše dodává zcela "na míru"... Máte podobný problém? Jak jste to řešili?
Odpovědět
@malzenka teda nevim,ale my mame normalne naplanovane horni skrinky oteviraci na kridla a nikde s tim nemeli problem...byla jsi ve vice studiich?
Odpovědět
@malzenka Řeším teď taky kuchyň. Také chci nahoru skříňky na křídla a dole v rohu normální polici (ne s výsuvným programem). Jsem překvapená, s jakým přístupem ses setkala. Osobně jsem se s tím nestkala. Buď kuchyni necháme udělat u truhláře nebo ji koupíme v Ikea. Nikde to není problém. Spíš si myslím, že dodavetelé, které jsi oslovila na tom chtějí vydělat víc. (Čím dražší, tím větší výdělek)
Odpovědět
Profilova fotka
@malzenka Já napíšu jen k tomu otevírání horních skříněk - mám nově udělanou kuchyni v moderním designu a horní skříňky mám na písty. Je to takový kompromis mezi klasickými křídly a mezi tím vyklápěním celých dveří skrze ten "moderní" ovšem šíleně drahý mechanismus. Jinak dolní rohovou skříňku mám taktéž klasickou policovou, tzn. bez výsuvného mechanismu. Prodejce mi to hned odkýval s tím, že ty výsuvné mechanismy jsou rovněž šíleně drahé. Na druhou stranu je ale fakt, že ten roh fakt moc přístupný není..
Odpovědět
Profilova fotka
@malzenka Dodavatel by měl doporučit, nabídnout, vysvětlit výhody jiného řešení - prostě předestřít varianty. Někdy jsou jejich zkušenosti cenné, kuchyní by za sebou měli mít desítky a měli by tedy vědět, co není příliš praktické. Ale nemohou vás tlačit! Jestli vám nechtějí vyhovět, tak se na ně prostě vykašlete, přece se s nimi nebudete hadrkovat. Náš truhlář byl skvělý. Konzultoval s námi, nabídl praktické rady, navíc hledal levnější řešení (řekl třeba, ať si karusel koupíme v Ikea, že je v pohodě a levný narozdíl od klasických kuchyňských dodavatelů, to samé úchytky). Musím se přiznat, že ten váš záměr mít hodní skříňky na křídla my taky nepřijde úplně šťastný, ale zase záleží na typu kuchyně. Pokud to budou vysoké skříňky dělené křídlem vertikálně na půl (obdobně jako třeba u dřívějších sektorových kuchyní), tak je to v pohodě. Kdyby to mělo být v současnosti preferované řešení širokých horizontálních skříněk, tak si to nedovedu představit. Existuje samozřejmě varianta pístů, jak uvedla @ivular. Máme je taky, jsou v pohodě (ale my máme právě ty široké horní skříňky, proto otevírání směrem nahoru). P. S. Teď jsem se kouknul do fotoblogu :-) Tak, jak je ta kuchyň navržená, není důvod, proč by horní skříňky neměly být normálně na křídlo. My takhle máme krajní skříňka na obou stranách a ani si nedovedu představit, že by se to řešilo jinak. Otázka je jen i té skříňky nad mikrovlnkou.
Odpovědět
@malzenka mně dávali na výběr způsob otvírání, a to jak truhlář, tak kuchyňská studia, takže jsem také překvapená. Potom to není podle mě moc kvalitní studio, jde jim jen o zisk, a raději bych šla jinam.
Odpovědět
@malzenka Ty horní skříňky by měli umět, to bych nevěřila studiu, že je tak kvalitní, když by toto nechtěli dělat, a nebo jim jde jen o cenu, toto otvírání je levnější než to výklopné. Dolní rohová skříňka - mám ji v koupelně, že otevřu lomená dvířka a mám přáístupný celý roh, ale už bych to znova nechtěla :-( moc přístupné to není a navíc se vahou prověšuje ten mechanismus, takže už to nedrží v rovině jako nové, dá se to sešroubovoavt a utáhnojut a zase je to OK, ale dělat toto celý život pravidelně .-( není to nekvalitou výroby, to mi řekli hned, že to kování prostě nedokáe udržet takovou šířku dvířek, mít menší dvířka, tak ty poličky zase nebudou vůbec přístupné.
Odpovědět
Jo horní skříňky udělají, ale kroutili u toho očima. Půlené, ty široké by nešly, to je mi jasné. Díky, měla jsem dojem, že jde v zásadě o ty peníze. :-/ Máme rozpočet relativně omezený, takže i výběr studií je relativně omezený :) My ta lomená spodní dvířka právě máme v kuchyni teď a jsem s tím naprosto spokojená, je to přístupné, nic se za celých šest let neprověsilo, ani o chlup (ale je to lamino). Zkusím ještě nějakého truhláře.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj..já mám teď novou kuchyň, mám tam i výklopy,ale mám tam i klasické otevírání na panty - jediné "moderní" co na tom je,že ty panty jsou zpomalovací,jsou asi o 50,- Kč dražší,než úplně ty nejobyčejnější. To je divnéže ti něco takového tvrdí..já bych se asi zkusila zeptat i někde jinde, u mého truhláře to nebyl nejmenší problém. Tak snad někde dobře pořídíš..
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel dělá horní skřínky na křídlo zcela normálně, ačkoliv uznávám, že to ani lidi moc často nechtějí. To stejné rohovou skříň... dokonce jsme ji doma taky měli, protože jsme při zařizování na ty drahé výsuvy neměli. Ale je to nepraktické až hrůza. Za mě teda. Upřímně se těším na novou kuchyň, kde rohová skřínka nebude ani jedna:-D Jak píše @hugo58 měli by ti poradit, nabídnout, ukázat, ale konečná rozhodnutí by měli nechat na tobě, pokud to je normálně proveditelné a ne ti říct, že se to tak nedělá nebo rovnou, že to nejde. Můj muž málokdy použije, že něco nejde. To jen vy výjimečných případech a ještě řekne, že je to na zákazníkovi, prostě předestře rizika. On si to ten zákazník většinou rozmyslí sám (příklad- dvoumetrové dveře do vestavěné skříně celá ze zrcadla, to je prostě těžké a kování to neuveze....). Ale zvlášť když máte omezený rozpočet a víš, že něco opravdu chceš a něco opravdu ne, tak si na tom trvej, pokud ti vyloženě rozumnými argumenty nevyloží, proč je to hloupost. Že se něco už nedělá není argument. Osobně bych se na všechny tyhle vyprdla a obešla si víc truhlářů. @malzenka
Odpovědět
Profilova fotka
jo a ještě budu reagovat k tomu rohu...chtěla jsem do rohů ledviny...truhlář mně řekl,že to má doma a že by si je už nikdy nedal..ať to zvážím, že by dal klasické police...že když ty ledviny vysune,pokaždé mu z tama něco spadne...takže jsme dali police,které jsou v pohodě přístupné, myslím,že se do roku vleze více věcí než na ty ledviny a ušetřených 6 tiscís jsme použili jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 s těmi ledvinkami výsuvnými a otočnými drahými karusely máš pravdu, já si do rohu též dala police,ale zjistily jsme s mužem že třeba ikea má též tyhle otočné systémy a třeba do rohové skříňky za 2.600 což je tedy rozdíl...
Odpovědět
Profilova fotka
@mojsha no to ano...je to šíleně drahé...já jsem spokojená s policemi,mám jednu rohovou skříňku a mám tam věco,co tak často nepoužívám.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@malzenka My planujeme kuchyn z ikea a vsechny sire skrinek se tam dali vybrat i ve variante klasickych dvirek, to mi fakt prijde divne, ze by meli nekde jen horizontalni skrinky.. co se tech rohovych lomenych tyka, mam to ted v podnajmu a vim jiste, ze uz to nikdy nechci.. uvnitr mam takovy ten otocny system, takze je fakt, ze je cely prostor pristupny a plne vyuzity, ale jak dvirka tak otocny system mi leze na nervy, prijde mi to proste cele takove strasne otravne :-/ a kdyby tam byly pevne police, tak 3/4 prostoru budou zase nepristupne.. pokud budu mit jeste nekdy kuchyn s rohem, tak tak chci bud sikmy roh a skrinku s klasickymi pevnymi policemi a nebo si priplatim za kvalitni zavesny system tvaru ledvinek..
Odpovědět
A když koupíte ty vyjížděcí systémy v ikea, tak si to tam montujete sami až po složení kuchyně? Nebo je běžné domluvit se se studiem,že tam namontují vámi dodané díly? (Budeme to asi řešit i s různými tyčovými systémy)
Odpovědět
Souhlasím s ostatními. Záleží na studiu nebo na truhláři, já mám kuchyň od truhláře, ve studiu jsem byla pouze jednom a to v oresi a nebyla jsem spokojená ani s návrhem ani s cenou, truhlář splnil všechny mé požadavky do puntíku a kuchyň je pro mě dokonalá :-) Já osobně mám rohové skříňky dvě....v jedné jsou police a v druhé ledviny. Je pravda, že do ledviny se toho nevejde tolik jako do police, ale je to zase přístupné i vzadu. Abych se u police dostala až dozadu ke zdi musím si kleknout a skoro celá do té skříňky vlézt, abych něco zezadu z rohu vyndala... Co se týká dodatečného montování dojezdů....zeptej se na to radši konkrétního zhotovitele, měla bych strach o záruku.. pokud někdo nějakou na kuchyň poskytuje....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Aktualizace tématu. Nakonec to dopadlo dobře, při druhém setkání jsme mluvili přímo s majitelem a ten nám bez problémů vyhověl. Takže problém byl v personálu :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?