Čalouněná postel - jaké jsou nevýhody?

Přeji všem krásný den, koupili jsme domeček, který si teď zařizujem - jako první potřebujeme postel. Manželovi se líbí čalouněné - protože u nich nehrozí, že se bude každou chvíli kopat do holeně (v podnájmu jsme byli fakt samá modřina, jak jsme při obcházení nabrali rohy postele). Mně se čalouněné nelíbí hlavně vzhledově, protože působí hodně mohutně a nějak nemůžeme najít kopromis. Ložnice je dost malá a je v patře se zkoseným stropem Jaké máte zkušenosti s postelemi a s modřinami vy? :-). A jestli někdo máte čalouněnou postel, jaké jsou výhody a nevýhody? Děkuji
Odpovědět
1
2
Ahojky, já jsem ani o jiné než čalouněné nepřemýšlela, protože jsem věděla, že chci mít úložný prostor a polohovací postel :-) Měli jsme byt 2+kk, takže úložný prostory bylo třeba..teď jsme se přestěhovali do většího, takže jsem si ji vyčistila a je jak nová, neměnila bych, navíc já jsem vysoká, takže nějaká nízká postel taky není nic pro mě...peřiny neuklízíme, jen steleme, takže prostor pod postelemi využívám na skladování mimosezóního oblečení... Jen bych nekupovala moc světlou, přece jen by na tom bylo vše vidět. Mám ji dva roky, žádné proleženiny ani vrzání...jo a modřiny, ty neznám :-)
Odpovědět
@iva1386 Ahoj..ja myslim,ze je calounena nevyhodna-pod tim calounenim jsou rohy tak jako tak a kdyz se tam neco..vyleje?:-D tak to z toho budes cistit jako das a treba se to ani nepovede..nevim...musi se holt naucit chodit okolo postele no:-) a ulozny prostor muzes mit i pod jinou posteli..jsou to takovety supliky..to se mi libi vic nez calounena..ale je to vas domov..musi tam byt krasne hlavne vam:-)
Odpovědět
@petapetruska Nechápu, co se má jako vylít pod čalouněnou postel ? Mluví se tady snad o posteli a ne o stole. Aspoň my v ložnici nejíme a nepijeme. Měla jsem už čalouněnou postel i kovovou postel a vracím se k čalouněné posteli, protože jsem zimomřivá a zjistila jsem, že v čalouněná postel je teplejší. Kovová postel má otevřený spodek a tak se ochlazuje i ze spodu. A z praktického hlediska je hezčí ustlané prostěradlo na čalouněné posteli, protože se snadno zastrčí,zatím co na kovové nestačí obepnout vysoké matrace tak, aby nebylo vidět kraj prostěradla. To je snad jen detail,ale mě to rozčiluje :-).
Odpovědět
@iva1386 Modřiny jsem si dělala taky v pronajatém bytě u laminátové postele. Jsou tam ostré hrany. Doma mám masivní postel a tam nějaké modřiny nehrozí. Čalouněná postel mi nepřijde moc zdravá. Drží se tam roztoči, prach, špatně se to čistí. Ale přiznám se, že se mi takové ty moderní, kdy je čalouněno jen čelo postele moc líbí.
Odpovědět
@mirimi To si musíš koupit to správné prostěradlo co bude sedět na výšku tvé matrace, já mám z Ikea a matrace v pohodě obepne celou matraci i po stranách. PS: a v ložnici se toho může vylít. Stačí zalévat kytky a nehoda je na světě. Nebo když je člověk nemocný má horečku, tak mi neříkej, že vstaneš a jdeš si vypít třeba čaj do kuchyně.
Odpovědět
@kofinka Mám hodně vysokou matraci a ani kvalitní prostěradlo ji neobepne, bohužel. V ložnici mám jednu kytičku na okně a nikdy se mi nestalo, že bych vylila vodu. když jsme nemocní , nemáme v ložnici žádné čaje. Nemocný dostane napít a hrnek se odnese, nestojí na stolku. A když je někdo nešika, tak může nadělat louží i tam ,kde to snad ani nejde. :-D
Odpovědět
@iva1386 Čalounění se špatně čistí a vybledne a taky se brzo okouká - to je můj názor. Kvalitní laminátová nebo masivní postel nemusí mít ostré hrany a určitě není problém se naučit chodit kolem ní tak, abyste nebyli domlácení. :-) Úložné prostory jdou vyřešit elegantně buď přidáním zásuvky nebo nechat vyrobit trochu vyvýšené dvojlůžko s integrovanými zásuvkami. Na webu je spousta inspirace.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď se dělají postele s koženým čalouněním, ty jsou celkem pěkné. Klasická látková čalouněná se mi moc nelíbí. Jinak argumenty...že je vidět prostěradlo, úložný prostor, polohovací postel...já nevím, máme jakési lamino, dekor dřevo bříza, polohovatelný rošt, vyvýšená, pod postelí úložný prostor, prostěradlo nám vidět není, je pěkně zastrčené za rámem samozřejmě a kopla jsem se asi jednou nebo dvakrát do palce u nohy...ale to není ani tím, že je to tvrdá postel, ani tím, že to je vůbec postel...to je tím, že jsem kopyto:-) Ale každý ať si vybere, co se mu líbí...jako výhody moc na čalouněné nevidím, není to můj šálek kávy a kdybych měla vyčíst nevýhody, tak asi to vyblednutí, možnost ušpinění tak, že to nepůjde vyčistit, usazování prachu a pokud je to sériovka, tak většinou otřesné vzory:-) ... Postele kožené (nebo rádoby kožené) co jsem zmiňovala jsou třeba tyto...a milion dalších. http://www.asko-nabytek.cz/1005960.1-... http://www.asko-nabytek.cz/531223.0-p... http://www.asko-nabytek.cz/531223.2-p... http://www.asko-nabytek.cz/1004593.1-...
Odpovědět
@mirimi Mi povídej jsem si vylila coldrex do postele, ale ne tím jak jsem ho měla na stolku, prostě jsem byla tak slabá, že jsem ho vylila :-( Rybízovej !!!
Odpovědět
Ehm, mozno blby dotaz, ale da sa na calunenej posteli vymenit lozna cast? Pretoze napr. matrac by sa mal menit kazdych cca 5-7 rokov. Ak na calunenej to nejde, tak to znamena vymena celej postele, nehovoriac o tom, ze na calunenej posteli sa neda moc vyriesit rozne poziadavky na kvalitu/tvrdost loznej cssti. Alebo sa mylim?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak čalouněná postel je pořád jen postel...rošty, matrace a rám zvlášť...proč by nešla matrace vyměnit? Určitě jde;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Čalouněnou postel máme a žádnou nevýhodu nevidím, jen samé výhody.) Kůže se čistí naprosto jednoduše, používáme stejné prostředky jako na sedací nábytek.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@deto_oesya my máme z koženky a zvlášť se na to dal polohovací rošt a pak na rošt zvlášť matrace..
Odpovědět
@deto_oesya to víš, že jde. My máme čalouněnou s roštem a matracemi zvlášť. Právě uvažuji, že pořídím nové matrace. Měla jsem i napevno, ale je to na prd. Sice to jde taky vyměnit, ale je to složitější. Já si první "letiště", nevím, proč se tomu tak říkalo, dělala sama. Nechala jsem si udělat větší konstrukci a pak si to sama očalounila. Ale podruhé jsme si koupili a jen vyměníme matrace, popřípadě i rošt. @iva1386 Jinak si myslím, že každý má jiný vkus a nároky a každý bude preferovat to svoje. @soleilll dnes je plno sprejů na čištění čalounění. My máme krémové čalounění, co jsem si vyslechla, že to budeme mít hned špinavé, zaprášené apod. Po 3 letech nemáme. Do postele chodíme čistí, nejíme v ní a nechodíme do ložnice v botech apod. :-D. Když vysávám, přejedu i čelo postele a čalounění po bocích a pořád v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kackaj ja sem mělaprvní poste že byla čalouněná komplet i s matracema uvnitř takže vymenit nešly
Odpovědět
Profilova fotka
tak to by mě mohlo lítat k nemocnýmu s hrnkem čaje co 15minut a mi rádi v posteli jíme a pijeme a snídáme i s dětma :-p :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya mi mame čalouněnou postel tak že je čalouněn rám a čelo a matrace jsou volne ložený na polohovacím roštu pak jsou ty levnější varianty kdy je jen deska molitan+pružiny a to celé je začalouněno tam se to menit nedá
Odpovědět
Já mám čalouněnou "válendu" od Blanaře, krémové čalounění asi tři roky a super. Matrace volně ložená, rošt pohyblivý, čalounění stále čisté, je na bocích, čelo nemám. Nad čalouněním je ještě pás tmavě krémové potahové látky v té nejvyšší třídě a je stále jako nová. Vše jsem si navolila přes jejich web. Ale je pravda, že nyní bych už asi do toho nešla, už se mi to moc nelíbí :-)
Odpovědět
@mirimi nerekla jsem pod calouneni...myslela jsem na calouneni..ale pokud v posteli fakt jen spite..jakoze dobrou a chrrr...tak se vas to netyka....kazdemu vyhovuje neco jineho a ja bych do calouneni nesla..ani na sedacce ne:-) mame kuzi a vsechno se jen setre a je to..do calouneni se to vpije a je vymalovano
Odpovědět
Profilova fotka
Hehe, mě tady zaujalo jediné - diskuze o tom, že se může do postele něco vylejt...no...může se s daleko větší pravděpodobností do postele dostat mnoho jiných tekutin, nepocházejících z jídla, či pití :-D
Odpovědět
@iva1386 já jsem si vzala za manžela čalouníka (pracuje jako automechanik), jeho rodiče i sestra jsou čalouníci, takže hádej jakou máme postel! :-D Je to naše třetí postel ( jsme spolu 10 let ), první dvojlůžko zůstalo u mě v pokoji u našich, protože se nikomu nechtělo stěhovat z patra dolů, druhé jsme měli v nájmu a vzhledem k plísni jsme ho vyhodili a nechali si udělat třetí, viz moje album Ložnice. Spíme v ní v pěti - dva psi + já 2v1 (čekáme mimi) a manžel :-), když jsme nemocní, tak v ní pijeme i jíme, psi spí buď s náma nebo vedle ní v pelechu. Při každém vysávání jí vysaju čelo i boky, hlavně kde spí psi, při převlíkání peřin ji vysaju celou a vytřu úložnej prostor..nepřijde mi, že by byla na údržbu horší, u nás by bylo asi vidět víc prachu a psích chlupů na dřevěné posteli. A určitě bych kvůli psům nechtěla postel na nožkách..když mě potah omrzí, tak ji odvezu ke tchánovcům na přetáhnutí nebo na výměnu matrace a je to..:-) Peřiny nezastýláme dovnitř, takže ve finále ani není vidět postel ale povlečení..
Odpovědět
@deto_oesya můžeš si nechat udělat postel dle tvých představ přímo u čalouníka a nevyjde to ani o tolik dráž než v obchodě - hlavně si vybereš podle svého potah, matraci, rošť, velikost postele, typ otevírání postele, typ kování, c čelem nebo bez, fantazii se meze nekladou..
Odpovědět
No jo, ked sa povie calunena, tak si predstavim ten typ, kde lozna cast je na pevno :) My sme zvolili ram postele z masivu. O calunenej sme ani moc neuvazovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 houbyyyyy!ty jsi v 2v1???gratulaceeee!!
Odpovědět
Profilova fotka
omlouvám se všem za moje chyby nesleduju jak to píšu,píšu hlavně rychle,a bacha mame tu učitelku co dava pozor aby jsme nedělali chyby a pak vas přes IP buzeruje
Odpovědět
@evisek213 Díky Evčo, jojo čekáme mimčo! :-)
Odpovědět
@deto_oesya každej jak chce. :-) Já jen, že je mám všechny v rodině, tak jsem zase ani o jiné možnosti neuvažovala! :-) Teď nám budou dělat sedačku do obyváku! ;-)
Odpovědět
ahoj všichni - moc děkuji za příspěvky a názory - rozhodně mi to pomohlo si to "urovnat v hlave" :-D . Děkuju @wel za zmínku postelí Blanář. Koukala jsem na jejich stránky a byla jsem fakt překvapená, kolik je různých druhů a typů a stylů a že si to člověk může "namíchat" sám... Já jak jsem koukala v Ikea a tam maj čalouněnou jen jednu a pár na netu co jsem našla mi přišly spíš fakt jako válendy někam na chatu - nízké a tak. Tak teda asi půjdem do tý "čalouňky :-)" Teď už jen vybrat tu pravou... ;-) :-N =-) :-D
Odpovědět
@petapetruska My zase kůži nikam nechcem, je to nepříjemné, když se na to člověk lepí nebo naopak, když to studí, všude na to pokládají deky a přehozy, máme rádi teplé a příjemné materiály a s úklidem nemám problém. Na textilní materiály se také může něco vylít, ale i to se dá řešit bez újmy. Nic není věčné, ale kůže v bytě se nám nelíbí, i když je to třeba kvalita, Ovšem ne za každou cenu. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Taky můžu doporučit Blanáře, manželovi rodiče je mají, jednou jsme na nich spali, protože potřebovali pohlídat barák (resp. poklízet zvěř :-D ) a paráda, úplný luxus. Vůbec se mi čalouněné postele nelíbili kvůli strakatosti, ale u Blanáře si lze navolit decentní provedení. Určitě bych také volila volně ložnou matraci nebo boxspringy se mi líbí (tchýně má myslím Karolínu - nejlevněji jsem ji na heurece našla na http://www.ketyban.cz/3798--karolina/)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?