Doporučte velikost a značku matrace

Plánujeme koupit novou manželskou postel a matrace. Je velikost 200 x 180 cm ideální, nebo by jste volili jiné rozměry (chceme tedy 2 matrace, zde píši celkový rozměr obou). Můžete také doporučit nějaké kvalitní matrace za rozumnou cenu (nechceme pružinové ani taštičkové).Budu ráda za jakékoli postřehy a rady :-)
Odpovědět
My jsme si skoro před 4 lety kupovali jednu matraci v rozměru 180x200 cm. Někteří nám to rozmlouvali, ale já jsem nechtěla mít uprostřed ten přechod z jedné matrace na druhou. Často mě bolí záda, takže jsem chtěla kvalitní matraci, která by nás finančně nezruinovala. Nakonec jsme vybrali matraci s paměťovou pěnou a nějakým stříbrným prošíváním proti potu od zn. Dormeo. I s polštáři nás to vyšlo do 15 tis. a stále jsem spokojená. Matrace drží tvar, neproležela se a vrchní potah se dá sundat a vyčistit. Hlavně je fakt rozdíl, když spíme pak někde u návštěvy na nekvalitních matracích, to se vždycky těším domů :). Každopádně zkuste nějaká spánková centra a zkoušejte. My jsme to tak také dělali. Pak si o vybrané značce zkus něco zjistit a uvidíš.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, rád bych dal do pozornosti také náš obchod, kde máte na výber z mnoha druhů kvalitních matrací. Zkuste se podívat na http://matrachello.cz/eshop/matrace . Pokud budete mít nejaké otázky, nebo se chtít poradit, neváhejte nám napsat na mail, rádi Vám poradíme. Co se týče rozměrů matrace, záleží pouze na Vás a na velikosti postele. Mít dvě oddělené matrace je dobrá volba také proto, že partneři nemusí být na tom váhově stejně a třeba jeden má rád měkčí matraci a druhý tvrdší. Opět ale záleží na tom, co preferujete. Protože jako paní výše uvedla, někomu se nemusí líbit přechod ve středu a určitě je lepší do matrací investovat, nejen proto, aby vydrželi, ale hlavně, aby byl člověk během spánku opravdu odpočatý a nedolámáný. Přeji Vám hezký den a dobrou volbu u výběru matrací.
Odpovědět
@matrachellocz budu ráda když mi poradíte- mám problém najít matraci na mojí váhu 50kg a výšku 156cm, protože zonové nikdy nemám ty zony pod rameny a kyčlemi a osttaní se nikdy nevytvarují podle mého těla, jsem na ně moc lehká, většina matrací je dimenzovaná na průměrnou výšku 180cm a váhu 80kg, máte u vás nějakou matraci pro mě? ted mám doma na vyzkoušení z přírodního latexu, moc jsme si od toho slibovala,ale je tvrdá...děkuju:)
Odpovědět
@cherrycheery My jsme koupili i dětem takovéto matrace http://hany.cz/nabizime/zora.htm - ta zona se dá posouvat těmi jádry a zároveň jsme dostali balík různě tvrdých jader, takže se nechá nastavit jak zona, tak tvrdost.
Odpovědět
@atilius tam jsem včera volal a ptala se,ale ta matrace je dělaná na 80kg, takže i ty různé tvrdosti jsou na růměr 80kg, říkali,že bych musela ty jadra nepoužít vůbec..ale mají prodejnu v raze,kde mají vše na vyzkoušení tak tam určitě půjdu, já měla právě od nich Saru od roku 1998 a na té mě začali bolet záda, asi věkem člověk otřebuje lepší matraci:) ale mám tu značku ráda, ta Sára byla skvělá, jen potřebuju něco měkčího
Odpovědět
@cherrycheery Nevím, ale na těch stránkách je napsané "Varianty zónového nastavení jsou 30-200 kg" Na 80kg se mi zdá hodně, to myslím není ani průměrná váha, ta bude nižší.
Odpovědět
@atilius vidíš to jsem si nevšimla, dala sjem na to co říkala paní po telefonu, zajdu tam a vyzkouším...zatím jsem zkoušla z Ikea,protože se dají vracet, ale žádná nebyla měkká- díky moc:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
My jsme koupili na webu levnematrace.eu. Mají tam matrace za dobré ceny a ta naše je kvalitní.
Odpovědět
Zdaleka nejlepší ze všeho co jsem kdy vyzkoušel je matrace Hovag z Ikea. Mám už druhou (první byla 160cm, nyní 180cm). Je to tzv. taštičková konstrukce, což je podle mě z fyzikálního principu nejlepší možná konstrukce. A stojí to kolem 8 tisíc. Ty zónové matrace mi moc nevyhovujou, protože člověk neleží celou noc v jedné pozici a navíc se tam jaksi nepočítá s tím, že člověk dělá na posteli i jiné věci než že tam spí 😄
Odpovědět
Máme Tropico Fox a teď po letech jsme je už nahradili nastupující řadou Super Fox a za nás spokojenost. Je to pěna a dvě různé tvrdosti. Jen tedy po těch 7 letech už byly zralé na výměnu, ale cenově to ještě jde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?