Jak vysoké šatní skříně vedle postele?

Mám prosbu. Máme malou ložnici, v podstatě bude vypadat tak, že hned za dveřmi, bude šatní skříň, před skříní cca 60cm místa k posteli, aby se do ní dalo chodit a dalo se dostat i do skříně. Mám v plánu si nechat udělat skříň na míru kvůli mini prostoru, ale nejsu si jistá, zda 250cm vysoké skříně i s nástavci nejsou moc vysoké na to, aby byly hned u postele. Jestli s tím máte někdo zkušenosti, jestli skříň není pocitově moc vysoká hned k posteli a je lepší nechat udělat třeba o 10-15cm nižší skříně? nebo je to jedno? na druhé straně dveří bude knihovna o výšce 230cm. Nechci mít pocit při spaní/čtení, že mě skříně zavalí ale zas každý centimetr místa na uložení věcí se hodí. Nikdy jsem hned vedle postele takhle skříň neměla. Děkuji za rady.
Odpovědět
Myslím, že můžou být až ke stropu, pokud to vám nevadí...
Odpovědět
Klidne bych nechala vysoke a dala bych i treba z druhe strany dveri. Rozhodne bych nedavala tu L skrin...to na me pusobi rusive
Odpovědět
Vyska by rusive pusobit nemela, spis by mi vadila ta skvira nekolika cm. Nedelala bych L, do toho rohu se stejne leze blbe, daleko lepe vyuzijete rovnou. Kdyz ji udelate svetlou bude prostor opticky zvetsovat (my meli bilou vysoky lesk- jednoduche na udrzbu, ale to zalezi na vasem vkusu). Premysleli jste o variante otocit postel o 90°? Sice by byla postel primo naproti dverim, ale nevznikl by vetsi prostor na skrin? Podel cele steny naproti oknu.
Odpovědět
Profilova fotka
dala bych nerohovou a až do stropu
Odpovědět
udělala bych stejně, jak radili ostatní, pokud děláte na míru, tak bez nástavce prostě až do stropu, ne do L - to vám moc místa nepřidá a vypadá to hrozně mohutně, naopak bych případně dala další skříň na druhou stranu od dveří taky až po strop
Odpovědět
Díky moc za rady. Nikdy jsem rohovku neměla a moje představa je taková, že to o dost zvětší úložný prostor. Za dveřmi taky skříň bude, ale tu jsem nekreslila, šlo mi hlavně o tu u postele. Jinak v malování se mi to moc nevyvedlo, ale postel je plánovaná případně na doraz k rohovce, pokud bude. Otočit ji čelem na pravou zeď bylo v řešení, ale je to venkovní stěna a tím, že je dost studená, tak na ní nemůžeme bohužel nic mít, protože sme tam měli v minulosti skříň a docházelo ke kombinaci teplýho vzduchu z topení s ledovou zdí (sice je z venku zateplená, ale prostě starej vesnickej barák) přesně ve skříni až za zadní stěnou, takže zeď v pohodě, suchá, jen na omak studená a věci, ke kterým se často nechodilo a byly v nástavci chytli plíseň právě vzadu u stěny. Bojím se, že s postelí by to bylo stejně, je celčalouněná. Holt městský dítě s městkým nábytkem :) Tak moc díky za rady, až do stropu přidá místa parádně, takže asi není nutný vůbec ten roh řešit - nenapadlo mě vůbec, že v tak malým prostoru by byla skříň do stropu vhodná. A vlastně, když nad tím přemýšlím, máte pravdu. Když se udělá jen podél zdi, tak časem, až přijde na lámání chleba s postelí, koupí se jen rám s matracema a šla by tak dát na tu pravou zeď a skříň přesunout na tu horní stěnu, dodělala by se k tomu ještě další skříň a bude to mnohem univerzálnější pak. Díky moc:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kri_vi taky doporucuji radeji rovnou skrin, ty rohovky jsou spise mrtvy prostor, zas tolik mista navic v nich neni a blbe se tam potom leze. jinak to same plati i o kuchyni - rohova skrinka vetsinou slouzi jako skladiste zapomenutych veci pripadne se do ni musi kupovat pomerne drahe vysuvne ci otocne prvky, aby se ten prostor dal smysluplne vyuzit
Odpovědět
@kri_vi pokud potřebujete nakreslit nějaký prostor, doporučuji www.navrhinterieru.sk - malovala jsem si tam celý byt. Jinak my máme ložnici 12 m2 a plánuju vestavnou skříň podél celé jedné zdi až po strop právě proto, že poskytne hodně místa a nebude vyčnívat do prostoru a pokud zvolíte bílou nebo jinou světlou barvu, případně zrcadla, tak ta skříň prostor opticky nezmenší. Jo a udělala bych zašupovací dveře skříně, ať nemusíte řešit otvírání dvířek.
Odpovědět
já bych nešla do žádných skříní vedle postele...
Odpovědět
taky jsem.si to předstvovala trochu jinak, ale pořád lepší než tam mít naházený hromady všude. aktuálně mám pokoj, 13m2, kde spím, bydlím a mám pracovní stůl s pc a postel mám napasovanou mezi dveřma a pod oknem a topení topí do postele. pak mám kuchyň, která taky není ideální, abych vedle hrnků štosovala ložní prádlo a kalhotky. potřebuju prostě ten malej prostor nějak vyřešit, ať se tam bydlì líp, než doteď a nemusím skákat po posteli při snaze otevřít okno :D ideálně vykouzlit pár m2 navíc nebo nějakou šatnu. situace ale je jaká je, takže bych ji ráda vyřešila jak nejlíp to půjde. ps rohovku jsem zcela zavrhla a s manželem probrala vaše postřehy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
já bych klidně dala šatní skříň vysokou až do stropu:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?