Je dostačující postel dlouhá 195 či 190 cm pro muže vysokého 178 cm?

Máme menší ložnici, kde mezi posteli a zdí zbývá jen cca 50 cm, proto zvažuje koupit kratší postel. Bude postel 190 cm či 195 cm dostačující, když muž je vysoký 178 cm?
Odpovědět
1
2
já myslím, že 195 bude v pohodě ... nebude ale problém s matrací?
Odpovědět
@lucijeje To mám také obavu, protože jsem spíše našla matrace 190cm, ale to mám strach, aby to byla dostačující ta postel. :-(
Odpovědět
@jaasminka .... no právě, já mám 173 cm a připadá mi, že mi je 2m postel někdy malá ...
Odpovědět
Profilova fotka
Pro chlapa 178cm bych šla jedine do 200
Odpovědět
postel by měla mít na tuto výšku dva metry...
Odpovědět
Profilova fotka
Nešla bych do toho.
Odpovědět
Měřím 160 a když připočtu cca 30 cm polštáře za hlavou, tak je naše 200 cm hraniční na převalování.
Odpovědět
Mám 190, postel máme 210 a to už je ok. Na služebkách se standardní postelí a peřinou je to utrpení. Když ležím na zádech, pořádně se nepřikryju a táhne mi na nohy, když ležím na břichu, nohy koukají rovnou ven. Tak odtahuju postel, ke zdi dávám tašku s věcma a na ní polštář. Jsem za dvoumetrovku.
Odpovědět
Měřím 190 a nemám problém s postelí 200, spím stejně tak nějak divně skrčenej... :-D Takže pro chlapa 178cm je 195 tak akorát, nejde o délku přeci ... :-D
Odpovědět
Já měřím 160cm a když si lehnu na břicho a v noci se mi sesune polštář, tak mi koukají nohy z postele - takže dva metry jsou pro mě málo :-N Ale já jsem divná a spím jak magor. Manžel má 190cm a nohy mu čouhají snad z každé postele :-D Pod dva metry bych asi nešla :-)
Odpovědět
@littleluu9 Rozumím, taky spím jak magor :-) Mám 156 cm a 200 cm postel je mi malá - ne, že by mi něco čouhalo, nebo že bych se okopávala (máme pelest), ale tak nějak pocitově, i když spím skrčená.... Pokud někdo spí jako prkno, k tomu špičky natažené a ruce za hlavou, tak je to dalších 30 cm a 200 cm postel mu prostě pro pohodlné spaní nemůže stačit.
Odpovědět
Přítel má kolem 180 cm, matrace máme 200 cm a občas má nohy fakt až na kraji matrace. Pokud se přeci jen rozhodnete pro kratší postel, tak firma DPV dělá atyp rozměry do 90x200 bez příplatku.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme matraci 200 cm, já jsme maličká (162 cm) a milý normálně vysoký (183 cm) a jemu čouhají nohy z postele skoro každou noc a já když si nějak blbě "nahužvím" polštář a spím na břiše, tak mi palce přečuhují taky, takže určitě menší než 200 cm bych nekupovala. Ke všemu musíš brát v potaz taky to, že nějakou velikost má matrace a pak je okolo ní většinou ještě pár centimetrů okraj postele, takže být tebou, vezmu rozměr matrace klasicky 200 cm a vyberu postel s co nejmenším okrajem ;-)
Odpovědět
Hele lidi, mám 197 cm a na posteli 200 cm se v pohodě vyspím - nikdy jsem neměl delší. Jo, na posteli dlouhé 190 cm, s deskami za hlavou i u nohou a dole s drátěnkou (na návštěvě) - to byla výzva :-D
Odpovědět
Ani nevím, že se dělají tak krátké - nebo spíš podivně dlouhé. Kup normální dvoumetrovky a je to.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, z vlastní zkušenosti: měřím 193 cm, postel mám 220 cm a nemůžu si stěžovat. Někdy, když spím v poloze "superman" s rukou nad/před hlavou, stejně ucítím nataženými konečky prstů konec matrace. Rada nad zlato je každopádně tato: postel bez dolního čela, ať ty prsty mají kam čouhat! :)
Odpovědět
Všem Vám moc děkuji za názor. Půjdeme tedy do 2m. Neporádíte někdo nějakou "vzdušnou" postel z masivu v kombinaci s nočními stolky, která by se hodila do takto malé ložnice?
Odpovědět
My máme tuhle postel http://mireal.initt.cz/loznice/buk/lola (180x210) i se stolky v ložnici 3.47x3.1m a to je u kratší stěny po celé délce skříň (s šoupacími dveřmi). Projít se dá, ale samozřejmě to žádná hitparáda neni.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám 178 a poohlížím se po posteli s 200 a více, není to pro mě příliš pohodlné :-S Nicméně někomu nevadí spát s hlavou na stěně nebo nohama ve vzduchu :-D
Odpovědět
Mám 180 a postel 220 a je to skvělý,ale i na 200cm se vyspim. Jen tak nesmí být čelo.
Odpovědět
K výšce člověka by se mělo připočítat 20 cm a taková matrace je pak optimální, alespoň takhle nám to bylo sděleno odborníkem na matrace.
Odpovědět
lepší 200
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Mám 178cm a měli jsme staré postele s délkou 180cm, než jsme je nechali prodloužit. Vyspala jsem se na tom, ale musela jsem spát šikmo, protože u nohou bylo vysoké "čelo" (nevím, jak to popsat). Tzn. když budete mít postel, kde u nohou nebude nic vadit, můžete mít klidně menší postel. My máme teď 2m a mám tam ještě rezervu :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Tak my jsme oba prcci, já mám 164cm, muž 170 cm a pořád si stěžuje, že máme malou postel, že mu čouhají nohy :-D ( máme 200 cm ) A za mě, menší bych nechtěla, to by čouhaly i mně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám 170 a dlouho jsem spával na posteli délky 180. Nebyl to problém, ale postel musela být bez vyvýšených stran postele (tj aby na všech stranách postele byla matrace výš, než hrana postele).
Odpovědět
Profilova fotka
máme 200 manžel je vysoký 188 a stejně se mlátí hlavou o čelo postele nebo mu čouhaj nohy chudák :-D větší lepší
Odpovědět
My taky máme 200 matraci a muž má 190, nohy mu čouhají dolu, protože potřebuje spát, jak je mu pohodlné, což evidentně není s hlavou na konci postele. Do nového bydlení to budeme muset lépe vyřešit.
Odpovědět
Já bych pod 200 cm taky nešla. Já mám 184 a manžel 197, postel máme 210 a optimálně bychom měli mít 220.
Odpovědět
to netuším, to by si asi měl říct ten muž, ale dala bych spíš na klasiku.
Odpovědět
myslím, že lepší by byla 200, sama nemám ráda když mají postele méně a to jsem prcek. možná to je zvykem, ale raději mám když mi nečouhají nohy z postele.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?