Miminko v ložnici. Jak zakomponovat dětský koutek?

Profilova fotka
Ahoj, prosím o radu. V únoru se nám má narodit miminko a než bude mít vlastní pokojíček bude s námi v ložnici. Chceme celou ložnici převléct do nového kabátu . Na podlaze chci nechat koberec, koupíme i nový ale nevíme jaké barvy použít a jak zakomponovat postýlku a dětský koutek. Nemáte někdo zkušenost? Podělte se prosím... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my máme taky naší Terku u nás v ložnici. Poslýlku a komodu s oblečkama má u jedné zdi. Tu jsme do poloviny vymalovali barvou, nalepili borduru a od bordury nahoru je zeď bílá. Tím vznikl Terezky kouteček..zbylá část místnosti je bílá:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím máme naše pětiměsíční miminko v ložnici a kromě postýlky a komody jsme nic speciálního neřešili. Aby měl na to koukat, má nad postýlkou kolotoč a obrázkové leporelo na postýlce. Kvuli těm pár měsícům, kdy ze začátku ani pořádně nekouká, mi připadne speciální výmalba nebo obrázky na zdi zbytečné. Navíc naše miminko v postýlce v ložnici opravdu jen spí a jen v noci.
Odpovědět
my to máme stejně jak u baarci, akorát nad postýlkou má nalepené dva mráčky, ať to trošku oživí, ale které jdou krásně sundat, jak se jednou postýlka smontuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my mame Miu v loznici doted, ma postylku,ale stejne spi vetsinou s nami. koutek myslis jako prebalovaci? staci pekna komoda, a je to.
Odpovědět
Profilova fotka
Přebalování jsem původně měla nachystané na komodě, ale po pár dnech z porodnice, jsme se přemístili na pračku do koupelny. To je výrazně praktičtější na mytí zadečku ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
My meli postylku jenom na prebalovani (prebalovaci podlozka na desce na postylce), stejne spala s nami v posteli, takze jsme po case odmontovali jednu stenu z postylky a udelali si z ni balkon k nasi posteli. Beztak jsem prebalovala, kde bylo zrovna potreba, nejcasteji na zemi. Vyzdobu nad postylkou jsem potom zrusila a misto toho tam prisla skrin. Ulozne prostory a pohodli predevsim :) Ty prvni mesice fakt utecou neskutecne a vetsinou clovek nedela zadne zasadni zmeny v byte jenom kvuli par mesicum, tak proc tak cinit s prichodem ditete... (ale chapu, je to proste hezky, i kdyz silne neprakticky :)) Moje rada je resit to az za chodu. Kamaradce se hrozne osvedcil sklapeci prebalovak pridelany na zed - prebalovala do trech let, tak ho fakt vyuzila :)
Odpovědět
Profilova fotka
moc vám děkuji za vaše rady, jsou opravdu nad zlato :-) , aspoň vidím, že když nebudu mít vše dokonale vyladěné jak z časopisu nebude ze mě krkavčí matka :-D . A vše mimískovi vynahradíme až bude mít vlastní pokoj.
Odpovědět
Profilova fotka
Misu, vlastní pokojík si užije mnohem více, na ten se právě chystáme. Kdyžtak můžeš kouknout ke mně do alba, je tam pár fotek, jak to v ložnici má.
Odpovědět
misulenka, tiez myslim ze nemusis nejak moc tento kutik riesit - nasa mala spala s nami vlastne este do minuleho tyzdna :-) teraz prvy tyzden je vo vlastnej izbicke - v prvom byte - bol len 2-izbovy bola malicka - mala len kutik - postielku, komodu, nejake policky plus tu cast kde bola som oblepila len takou odlepovacou bordurou, na postielke mala baldachyn a kolotoc, hracky v obyvacke... v druhom byte mala od zaciatku izbicku ( stahovali sme sa ked mala rok a tristvrte ) - ale vyuzivala ju len na hranie - tu sme v spalni uz nerobili nic, mala tam len postielku, vsetko ostatne v izbe... teraz ma 2 roky a 4 mesiace a tyzden uz uspesne spava vo vlastnej izbe - tento prechod bol jej vlastnym rozhodnutim potom ako sme jej kupili novy nabytok do izbicky - inak odporucam - kupili sme jej od firmy cilek nabytok flora, postel so sirkou 120cm a dlzkou 200cm ( ona ma 90cm :-D ) - ale nenormalne si ju uziva a od prveho dna v nej chcela hned spat ;-) postielka je este stale v spalni a v najblizsich dnoch ( dufam ze dnes ) bude rozmontovana :-) tiez zastavam nazor ze sa oplati investovat do detskej urcite nie do maleho kutika v spalni ( tam by som sa hlavne zamerala na matrac, aby bol kvalitny a nejake kolotoce, aby dietatko malo co pozorovat - prve 3 mesiace aj tak nic ine robit nebude :-) )
Odpovědět
Ahoj misulenko, taky už chystáme ložnici na příchod miminka (čekáme ho v prosinci). Žádné ozdoby, výzdoby a tak neprovádíme, ale kompletně jsme vymalovali ložnici kvůli tomu, aby byly čisté stěny, bez fleků a usazeného prachu. A taky kvůli tomu, že s mimčem už se k malování určitě nepřinutíme ;-) Malovali jsme normálně celou ložnici tak, jak se líbí nám, žádné speciální barvy do koutka pro mimčo ne. Pokud budu trpět nějakou extrémní nudou na MD (zatím ne, ale třeba to přijde :-) ), tak možná vyrobím jeden nebo dva obrázky na stěnu nad postýlkou, nejspíš z takové té tenoučké pěnové hmoty, aby to miminko nezranilo, kdyby se to z té stěny nedebože utrhlo. Ale spíš to na žádnou výrobu nevidim, jsem čím dál línější :-D Jinak miminko tu bude mít postýlku, vedle ní šuplíkovou komodu s přidělanou deskou na přebalování (tu pak sundáme a zůstane normální komoda). Pak tu chci nějakou velkou škatuli nebo tak něco na zásobu jednorázových plenek, aby se to někde neválelo. A malý uzavíratelný odpadkový koš (hodně malý, aby mě to nutilo vynášet ho každou chvíli :-D ) Nad komodou budou ještě poličky na kosmetiku, na nachystané plínky, na "domácí vlhčené ubrousky", a hlavně na lampičku (normální z mého nočního stolku, žádná extra světýlka kupovat nehodláme), do které dáme nějakou strašně slaboučkou žárovku, abych si v případě potřeby mohla v noci nějak šetrně posvítit. Poličky dáme co nejvýš, jak budu schopna dosáhnout, aby na ně nedosáhlo mimčo, až trochu poporoste a bude šahat po všem, po čem nemá :-D Jo, ještě přidáme na zeď do úrovně postýlky (ale z dosahu postýlky) teploměr na zeď. Všechny věci, které jsme koupili nové (komoda, matrace do postýlky....) máme už vybalené a vyskládané různě po bytě, aby důkladně vyprchala různá ředidla z barev, formaldehyd apod. Něco větráme i venku (třeba pláštěnka na kočárek teda smrdí hrozně, hned po vybalení jsem ji v bytě ani nesnesla), jak pozoruje můj nos, většina těch věcí vyčichává tak měsíc. No, plánů je dost :-D
Odpovědět
My dáme do ložnice jen postýlku a zbytek bude různě, žádné stěny ani nic podobného malovat nebudem, časem půjde malá do svého pokojíčku a tam už se vyřádím ;-) Netoužím zorvna mít v ložnici barevná zvířátka ani nic podobného a už vůbec netoužím po tom to za půl roku malovat "pro nás".
Odpovědět
Bydlíme prozatím v malém bytě a náš Filípek je v ložnici s námi. V prosinci mu budou 2 roky a až teprve teď nastal čas pro přestavbu ložnice a vyčlenění Filípkova koutečku. :-) Rušíme postýlku na větší postel a chceme mu udělat jen jeho vlastní prostor, byť bude jen malinký. Do této doby to bylo úplně zbytečné ;-) , tak bych to neřešila :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tak já dala jen nad postýlku pár nálepek, které se dají snadno sundat o to už se syn postaral, stoupl si do postýlky a nálepky sundal :-D svoje věci má u sebe v pokojíčku, s námi v ložnici jen spí
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@dai ahoj, vidím, že téma je z 2009 ale hľadám všetky dostupné info. Moja dcérka má presne 2 roky a 4 mesiace :-) a chcela by som jej kúpiť nový nábytok do novej izbičky. Strašne sa mi páči Cilek, aj som našla predajňu v Ba, len som chcela nájsť niekoho a opýtať sa ako je s nábytkom aj po rokoch spokojný? Strašne som váhala, že pre tak malé dievčatko kúpiť takú veľkú posteľ, ale dodala si mi odvahu ;-) chcem nábytok, ktorý jej poslúži, keď už bude slečna školopovinná. Uvažovala som ešte nad klasikou z Ikey ale tú menšiu posteľ by som zas o 2-3 roky musela meniť. ďakujem
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?