Otvírání dveří do boku skříně

Potřebovala bych poradit. Skříně v ložnici měi být na celé stěně za dveřmi. Museli jsme ale zúžit místnost a tím se stalo,že za dveřmi zbylo pouze 30 cm,takže skříň bude o délku dveří kratší a budu po otevření vidět bok skříně.Máte to tak někdo,nevím jestli jsem to popsala srozumitelně😁.Po otevření dveři zbývá 210 cm. Mám tam dát skříň 200 cm nebo raději menší?
Odpovědět
Profilova fotka
jestli to dobře chápu, tak takovou skříň mám v plánu u kluků v pokojíčku. jen teda nebude u stěny, ke které se dveře otvírají, ale od které se otvírají. dveře vlevo ke stěně a skříň vpravo u stěny. jestli dát 210 nebo kratší bych se rozhodovala i podle velikosti místnosti a šířky vstupu. my třeba máme úzké dveře a malé pokojíky, takže mít to až ke dveřím by mi přišlo moc. působilo by to na mě klaustrofobicky. že se musím do pokoje probojovat skrz nábytek :-N ale třeba teď to tak máme v provizorním. doleva se otevřou dveře a začínají skříňky, ale také ne hned 10cm od dveří a vpravo je výklenek do místnosti, je tam komín a to hned u dveří. ale člověk udělá krok a je v obřím pokojíku. jinak všeobecně dost pomáhá přidat půdorysy nebo náčrty místností a lidi vám tu kolikrát vymyslí zázraky ;-)
Odpovědět
Posílám nákres pro lepší představu. :-)
Odpovědět
@matinak Klidně bych dala 200cm....průchod je široký dost a opticky by mi to taky nevadilo ;-)
Odpovědět
já si myslím, že bude celkem jedno jestli bude mezi dveřma a skříní 10 centimetrů a nebo půl metru, bude to působit stejně, teď to tak máme provizorně a nevidím v tom zásadnejší problém, i když to máme ještě komplikovanější tím, že na druhý straně je ještě komín.. :-D
Odpovědět
Děkuji za pomoc. Už jen vybrat skříň :-) . Nechala jsem si nacenit 200 cm do stropu(250 cm) a je to 24000,- to je tedy darda. :-( .Ještě zkusím obchoďáky. Přeji hezký den.
Odpovědět
Má to tak dcera v pokoji. Po otevření dveří je mezera ke skříni cca 37cm. Já nechala na tu boční stranu udělat poličky. Kamarádka má ložnici podobně jako vy. Dveře proti boku skříně. Ničemu to nevadí. Myslím že mezeru mají menší než my.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme naprosto stejně + ještě za dveřma máme další úložný prostor (protože toho není nikdy dost) :-D a jsem moc spokojená, stejně se tam chodíme jen vyspat.
Odpovědět
Profilova fotka
@matinak dala bych cca 2m skříň. když je druhá strana stěny volná a ne další "překážka", tak to v ničem nevadí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@matinak s jakou cenou jsi prosím tě počítala? my to letos už řešit nebudeme, ale cena kolem 20 by mi asi přišla ok. my pak budeme počítat materiál, za kolik by to udělal na koleni přítel a za kolik nám to nacení profíci a podle toho se budeme rozhodovat. asi i záleží co vše chceš mít uvnitř skříně. na tom vnitřku to asi dost naskáče :-N
Odpovědět
@misaarisa Tak to je přesně :-) ono, děkuji. Za dveřmi už asi takový prostor není. Máte krásnou skříň. Asi jí nakonec nechám udělat u truhláře. Pořád pokukuji někde jinde, ale asi se to vyplatí.
Odpovědět
@blahova_andrea Tuto skříň mi nacenil truhlář na 24.000,- Kč. A to jsou dveře jen v obyčejné bílé matové barvě, žádný lacobel, zrcadlo a podobně. Prý kdybych místo šuplíků dala košíky tak je to za 20000,- Kč. Ale je to zase i s montáží. Tak právě zvažuji, jestli nekoupit v ikee. Ale když jsem na to koukala, tak to zase není tak rapidní rozdíl, musím si tam pro ni dojet a smontovat ji.Opravdu nejdražší je to uvnitř.
Odpovědět
Profilova fotka
@matinak my tedy nemáme rozměry vhodné na ikeu, takže nás čeká výroba na míru. takto nějak bych si to přála do dětských pokojů. v ložnici bude potřeba větší. cena kolem dvaceti by mi asi přišla ok. my zatím řešili jen chodbovou, strop jsme si dali 30 a cena mi byla sdělena tak 50, takže zatím fakt nic :-/
Odpovědět
Článek se načítá
@misaarisa můžu se ještě zeptat, co jste použila za dekory? Jsou moc hezké. Já ještě zvažuji, jestli ji neudělat celou bílou, protože mám dveře v dřevodekoru. Má někdo skříň celou bílou, nemám představivost a nedovedu si to představit. :-( Aby to nepůsobilo moc studeně.
Odpovědět
@zdemarka U dcery to taky tak vychází, zrovna ty police jsem jí navrhovala. Ale zrovna první pohled by byl na nepořádek, který ona má, takže nejspíš u ní také bez polic. Ale moc děkuji za foto.
Odpovědět
Profilova fotka
@matinak naši měli celou bílou a v pohodě. vypadala nenápadně, což třeba u nás v pidi místnostech by taky bylo plus. my je asi plánujeme taky celé bílé. min. bude bílá jako hlavní barva
Odpovědět
@matinak Mohu se ještě poradit, co říkáte na upořádání skříně? Změnili byste tam něco?
Odpovědět
máme to stejně, otevíráme dvěře a koukáme na bok skříně...dali jsme tam police - ale ne jako obrázek viz výše,ale bez levé bočnice - jestli je to srozumitelné, jsou to otevřené police, mám to na odlehčení toho boku, vystavení dekorací
Odpovědět
Inspirace z netu
Odpovědět
máme police přesně jako na druhém obrázku od @zdemarka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?