Poradťe s atypickou šatnou

Profilova fotka
Potřebovala bych poradit se šatnou, která má jednu stranu šikmou. Nákres je v příloze. Mám představu, že na té straně kde je 60cm hloubka by byly šatní tyče, zkraje asi 1m dlouhé a dvě nad sebou (jedna ve výšce 1m a druhá 2m, a nad nima police na ručníky a pod.). Pak by byla šatní tyč dlouhá cca 50cm ve výšce 1,5m na šaty, a nad ní zase police, na ložní prádlo např.. Ještě bych tam někde měly být šuplíky na ponožky a prádlo.. A pak zbyde ten šikmý kout - a tam nevím co s ním... Naproti je hloubka 33cm, tam by se daly police na naše oblečení, nevím jestli police protáhnout až do šikmého roku, nebo udělat police třeba 1,2m a ten roh 25cm využít jinak.... Na komínek oblečení počítám, že by ta hloubka 33cm, měla být tak akorát, a šířka cca 30cm by taky mělo stačit. Také by mne zajímalo jak máte širokou uličku v šatně, vychází mi, že budu mít cca 63cm, je to dostačující? truhlář mi navrhoval, ať nedávám police na tu stranu, kde je jen 33cm hloubka, at si ji nechám prázdnou, abych měla více místa na pohyb, ale to mi připadá plýtvání prostorem, přeci jen je ta šatna malá a snažím se ji opravdu plně využít. Šatna bude sloužit jen mne a manželovi, děti mají své skříně, a v zádveří je také velká vestavěná skříň. Tudíž zde nebudu dávat žádné bundy, boty, ani mikiny, na to bude místo jinde :-) moc děkuji za připomínky
Odpovědět
Já bych si tam postavila nějakou židličku, křesílko apod. na sednutí, když se oblíkám, přeci jen oblíkat si ponožky ve stoje není to pravé. A rozhodně bych si na všude dala dveře, nenechávala bych ani tyče ani poličky otevřené, i když je to místnost pouze na oblečení, prášit se tam bude. Ulička 63 cm není zrovna moc, to je tak na otevření dveří hlubší části a pokud by zrovna druhá osoba se chtěla dostat do druhé skříně s menší hloubkou je bez šance.
Odpovědět
Profilova fotka
@vita234 já bych to právě chtěla otevřené, bez dveří,pak by ta ulička snad mohla stačit... z ložnice do šatny ještě nevím jestli budou dveře, nebo dáme jen nějaký závěs, máme ložnici menší, tak by při otvírání dveří taky byl problém s prostorem... ale nějakou stoličku do rohu bych si pořídit mohla, přeci jen se bude hodit když budu něco potřebovat z těch vyšších polic :-)
Odpovědět
@hanullice: samozřejmě záleží na vkusu každého, ale stolička se bude hodit, třeba i na oble, které se zrovna nechce skládat ...
Odpovědět
Profilova fotka
@hanullice Máme taky zkosenou stěnu v šatně.. Po straně s vyšší stěnou máme 3 m systém pax z Ikea (3x 1m) bez dvěří (dveře by se nám už nevešly na výsku) a na druhé straně bude kallax a máme tam asi 30 cm hlubokou komodu..
Odpovědět
Profilova fotka
Na tu sikmou stenu bych dala vesacky - klidne i nejake designove - zalezi, jak moc "na krasu" chcete satnu pojmout ... A pod ne nejakou subtilni zidlicku - nejlepe aby mohla slouzit i jako stupatko do vyssich policek (kresilko by bylo hezke, ale vzhledem k omezenemu prostoru bych ho nezvolila) @hanullice
Odpovědět
Profilova fotka
holky a myslíte, že ulička těch 63cm je dostatečná?
Odpovědět
Ulicka 63 cm se mi zda take malo, my mame podobnou satnu, na zkosene strane mame dole supliky pres celou zed a nad tim tyc na poveseni a na bocni strane nad sebou dve tyce. Na protejsi strane nic, ulicka siroka cca 1 m. Fotky mam ve fotobloku. Treb ti to nejak pomuze udelat si obrazek :-)
Odpovědět
Teď v bytě mám uličku 40 cm, protože to prostě jinak nejde a vytočit se tam sama jde těžko, s chlapem je to skoro nemožný a 20 cm navíc by mi moc nepomohlo. Ale pokud to jinak nejde ... zvyknete si, přizpůsobíte se.
Odpovědět
@hanullice ulička 63 cm je straně málo, měli jsme tuším 80 cm a bylo to tak tak, když jsem šla s košem prádla, jestli můž z vlastní zkušenosti poradit, nedělala bych širokou polici 60 cm, ale stačí 40-45 cm, dávali jsme také 60 cm a a bylo to docela hluboké a taky když jsem poskládala prádlo tak mi dost místa zůstalo, měli jsme tam jak police tak šuplíky i tyč na věci. v jednom pokoji jsme měli skřín hloubku 40 cm, 60 cm se prostě nevlezla a bohatě to stačilo. a ve skříni byli i šuplíky na boty. závěsný systém.
Odpovědět
Profilova fotka
@songs my máme skosenou stěnu, ne strop, že nemáme rohy 90°, ale taky by to šlo že by se na tu skosenou stěnu nechali udělat tyče na pověšení, pokud to truhlář zvládne :-) @vita234 40cm, to je opravdu málo, to už těch 63cm by byl velký rozdíl :-) @jeniffer já právě těch 55cm počítám na věšáky, že by na té hlubší straně byly tyče na věšáky, a nad tím jen police na ložní prádlo a ručníky, a police na oblečení by byly 33cm hluboké na protější stěně... celá šatna je široká 1,5m a dlouhá na jedné straně 1,45cm a na druhé 1,95m, naproti vchodu je ta šikmá stěna. Právě že na šatnu ty rozměry nic moc, kdyby byla větší, tak s tím už bych si poradila :-D Jinak, že bych se tam nevytočila s manželem, to neřeším, to by byla asi vyjímečná situace, že bychom tam potřebovali jít oba dva, manžel si na oblečení moc nepotrpí, má toho oproti mne málo :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?