Přehoz přes postel, používáte ho?

Zařizujeme si novou ložnici a zvažuji, zda si koupit přehoz. Používáte ho, pokud ho máte? A kam s ním když je večer? :-)
Odpovědět
1
2
za sebe ee ... používala jsem, ale přišlo mi to otravný :-x ... ale ve velkých ložnicích se mi to líbí
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi to, ale... Nemáme. A zatím ani neuvažuju ho pořídit. Ale naši ho mají, každé ráno postele stelou včetně přehozu. Vypadá to pak prostě hodně pěkně.
Odpovědět
Máme pěkné povlečení, takže ho nechci zakrývat přehozem. Na noc by nám překážel a hlavně by se mi nechtělo ho každé ráno aranžovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi, ale nemáme. Máme ložnici opravdu jen na spaní, takže ráno vstanu, vyvětrám, ustelu a večer vyvětrám, rozestelu. Nikdo tam nechodí, jdeme se max převléct, a nechce se mi to večer co večer skládat. Mazlíčky nemáme, takže před chlupy povlečení chránit nepotřebuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme a miluju ho :-) i když do ložnice taky chodíme jen spát a nikdo jiný ho nevidí, tak prostě mám ráda ten pohled na postel s krásným přehozem, připadá mi to takový víc jednotný a upravenější než když je "jen" ustláno. Ale je fakt, že já nastlanou postel potřebuju. Všude okolo může být spoušť a bordel, ale postel musí být ustlaná za každou cenu :-D
Odpovědět
@jaasminka Teď k nové posteli jsem ho pořídila. Ráno vstanu, otevřu okno, peřiny pořádně vyvětrám, ustelu a dám přehoz. Otázka chvilky. Moc se mi to tak líbí, působí to takovým upraveným dojmem. Večer se složí na čtvrtinu a přehodí přes křesílko vedle v pracovně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Plánuji ho na chalupu, kde se postele nebudou stlát každý den.
Odpovědět
Profilova fotka
Přehoz s mojou máme a je to dobrá věc nepráší se do peřikrývek. A na noc ho překládáme přes křeslo.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme, dostali jsme na Vanoce před lety, ale nepoužíváme... V ložnici máme hezké povlečení, ráda se na něj podivam, hlavně ho nemám kam složit...a máme doma malého prcka, takže občas děláme kravbiny v posteli, přes den uspávání, večer uspávání, to bych furt jen sundavala 😀😀 ano je to krásné, ale pro nás momentálně nepraktické.
Odpovědět
No asik bych to nechtěl na postel ve který spím každej den. Nandat, sundat, nandat.....
Odpovědět
Přehoz vypadá moc krásně a dá se sladit s povlečenim. Např. Matějovský má v nabídce krásné přehozy přímo k danému povlečení. My přehoz nemáme,ale chtěla bych ho. Jsem lenoch na udržování perfektního úklidu, ale přehodit přehoz přes postel snad není tak velká práce, vždyť je to hned, za pár sekund a postel vypadá krásně uklizeně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc se mi ložnice s přehozem na posteli líběj..dokonce jsem si ho i do nové ložnice koupila..jestli jsem dala 3x za pár let,tak je to moc..jednak máme malou ložnici,kde to nevyzní a pak vstávám denně před 4.hod a jsem vůbec ráda,že rozhodím peřiny...asi jsem už lenoch na takový věci...mít velkou prostornou ložnici a vstávat ne v noci skoro ještě,tak bych se možná i přemohla a přehoz používala.. ;-) takhle ho vnímám jako vyhozených několik tisíc z okna...
Odpovědět
Článek se načítá
Já ráno na stlaní nemám moc času. Každá minuta drahá :-D navíc vstávám dřív než manžel. Ustlat se dá i po příchodu z práce. Myslím si, že nezáleží na velikosti ložnice. I v malé přeci přehoz vypadá hezky. :-)
Odpovědět
Máme francouzskou peřinu, takže z ní "přehoz" je. Další je spíš otravný na skládání a uklízení apod
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka ahoj my máme v dětském pokojíčku i v ložnici a používám denně... Pokoj vypadá uplně jinak
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k dvěma malým dětem fakt ne :-D nekolikrat denně uvaleji i jen ustlane peřiny :) a někde jsem kdysi četla že je zdravější nestlat dokonce, že se tam pak mnozí různý breberky, natož pod prehozem :) ale líbí se mi to, ne že ne :-N
Odpovědět
Zdravím, mně se přehozy vždycky osvědčily, a to z několika důvodů. Prvním z nich je estetika, zastlaná postel s přehozem vždycky vypadá tak nějak uhlazeněji. Povlečení může být starší, různě barevné a nemusí se hodit do barev ložnice, ale jeden přehoz si můžu vybrat tak, aby celkově ladil s interiérem. A když je z dobrého materiálu, občas poslouží i jako deka, nebo erární přikrývka.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, máme, používám ho denně. Na noc ho jen složím na konec postele. Pravdou je, že jsme ho pořizovali kvůli tomu, že máme psy... Už bych neměnila, s přehozem to vypadá lépe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si teď pořídila za účelem sladit barvy v ložnici. Máme krásné drahé povlečení, ale barevně se nám nehodí ke zbytku ložnice, takže na to dám přehoz a hotovo...
Odpovědět
Kam dáváte peřiny a polštáře? Nebo dáte pehoz přes ně? Na fotkách mi přijde ze peřiny jsou pryč... Takže postel musí mít např uložný prostor..?
Odpovědět
@dolca Naše postel úložný prostor má, ale tam mám náhradní deky a polštáře. Lůžkoviny normálně ustelu na postele, přes ně dám přehoz a hotovka. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My máme a každý večer ho dáváme na kosmetický stolek...
Odpovědět
Profilova fotka
Co máme nový domeček, tak jsem do ložnice přehoz pořídila, ladí s kobercem a závěsy. Postel vypadá mnohem upraveněji a zastlání s přehozem je asi o 1 minutu delší než bez něj, na noc ho dáváme vedle do šatny a zastýlám na peřiny, ono jak je přehoz takový vyztužený, tak to vypadá jako jednotná plocha i když jsou pod tím peřiny zastlané halabala ;-)
Odpovědět
Za mě ano, ale jsem zvyklá stlát každé ráno a večer rozestlávat. Jelikož mám v ložnici stůl s PC, přehoz dávám na noc přes židli. Nesnáším, když se mi do peřin práší, nedejbože aby mi do nich někdo skočil v oblečení, ve kterém půl hodiny předtím leštil sedačku v autobuse. Navíc kvůli psovi a v dobách spolubydlení andulce v pokoji bych tam měla pořádný hnůj :)
Odpovědět
máme v ložnici takové křeslo a tam ho vždycky dáváme..
Odpovědět
Já bych přehoz určitě nepořizovala. Vypadá to hezky upraveně, ale je to nepraktické a v podstatě nezdravé. Matrace, polštáře i přikrývky by neměly být přikryté, ale dýchat. Takže za mě ne :)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 mooooc krasna je ta vase loznice. Prosim te - periny jsou pod tim prehozem nebo nekde v uloznem prostoru? A co to mate za postel? Moc se mi líbí to polstrovane čelo, coz musi byt super na opirani, ze?
Odpovědět
@1leontynka Úložný prostor postel má, ale tam mám náhradní deky a polštáře. Ráno pořádně vyvětrám, lůžkoviny ustelu a přehodím přehoz. Jinak postel je béžová kůže, je z KIKA a fakt je bezva. Je vyšší, takže se z ní krásně vstává a čelo je na opření příjemné (nemám ráda ta kolmá čela, blbě se pak sedí).
Odpovědět
Ano, mám, měla jsem i moje mamka vždy měla(možná to mám nějaký starý zvyk z domu, z dětství), pro nás je postel čisté místo, kde chodíme čistí, a vím, že v ložnici a všude v bytě se hrozně práší. Takže pro nás je to spíše z hygienického důvodu(nechci ať se mi práši na čisté lůžkoviny). Do ložnice nám nikdo nechodí a my tam během dne nejsme, takže mi nevadí, že to nevypadá třeba nejkrásněji. Každopádně ho koupit můžeš, a když se neosvědčí tak ho schováš, prodáš, daruješ. Nemám děti, ale my jsme to doma měli vždy(když jsme byli my děti) a nikdy nebyl problém. Večer složíme a odkládáme na komodu. Pěkný den:)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?