Šatní skříně - koupit/nechat si udělat? Ostravsko

Profilova fotka
Zdravím :) chceme si s přítelem zařídit byt a po stěnách ložnice chceme umístit šatní skříně (máme místo zhruba 3,6m a 1,7m). Nechceme za skříně dát velké množství peněz, tento byt vidíme spíš jen jako "přestupní stanici" asi na 5 roků, ale zároveň bychom tam chtěli mít dostatek polic, zásuvek a šatních tyčí - máme si je radši nechat udělat u truhláře (máte tip na někoho z Ostravska?) nebo koupit v IKEA, případně jinde?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@yamsick pokud to v bytě nevidíš na dlouho, tak bych skříně koupila již hotové a u truhláře (zvládl by to jistě i manžel) bych to nechala jen doladit - přidat police či zásuvky či šatní tyč. Ty kupované skříně mívají dost "hluchého" místa a doladit je moc nestojí.
Odpovědět
Profilova fotka
@danulavo : Děkuji za tip :)
Odpovědět
Profilova fotka
Podívej se na Ikeu... je tam plánovač Pax skříní a můžeš si je rozvrhnout podle potřeby. Mě osobně to dost pomohlo a skříň jsem si rozvrhla, tak abych v ní právě neměla ty ,,hluchá" místa ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lala230 : a ty jsi pak brala skrine z IKEA? Jsi s nimi spokojena?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme doma tři :-) Jednu s šoupacíma dveřma a dvě s klasickýma. Jednu máme v chodbě na bundy apod., takže tam chodíme několikrát denně a nemůžu si vůbec stěžovat. Svoji funkci plní na jedničku a myslím, že poměr cena výkon je fajn. Velká výhoda, že si tam můžeš dát příslušenství jaké potřebuješ. Třeba hodně mi vyhovuje ten držák na kalhoty :-)
Odpovědět
@lala230 můžu se zeptat, máme ty skříně jiných rozměrů než 15cm, 200 nebo 250? Já jsem ten plánovač zkoušela a nějak mi to nešlo nastavit v jiném rozměru ... :-| @yamsick pro plánování využij plánovač na slovenských stránkách Ikeii, ten český nefunguje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 Úplně nerozumím otázce.. Výška je buď 200 nebo 236 cm. A šířky jsou 50, 75 a 100 cm. Hloubka 50 a 35 cm..myslím. Já mám ty hlubší (50cm). Potom záleží také jaké tam chceš mít dvěře :-)
Odpovědět
@lala230 jde mi o ty šířky ... díky, že jsi mi to vypsala, musím to teda líp prozkoumat, asi je chyba ve mně :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 On nastává problém akorát s těma 75 cm.. pokud chceš šoupací dveře. Taky jsem to dělala víckrát.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@yamsick Pokud nechcete v bytě bydlet dlouho, určitě bych volila ty skříně Pax z Ikea. Má je tady spousta lidí, viděla jsem je i naživo a je to super. Navíc ty různý vychytávečky stojí pár korun a můžeš je dokupovat pořád. Sama sice mám skříně na míru od truhláře, ale mně odsud vynesou jednou nohama napřed, takže tu to byla jasná volba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Buď na míru nebo systém z IKEA, kdy si skříň poskládáš přesně tak, jak potřebuješ.
Odpovědět
Profilova fotka
Pad ikea, doporučuji!
Odpovědět
Článek se načítá
určitě nechat si udělat na míru. ikea bez komentáře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A co si jen koupit dřevo a nechat si ho nařezat + vše co na skříň potřebujete a sestavit si ji sami? Je to uplná brnkačka.. my si ji takhle dělali taky sami, na stěnu dlouhou asi 4,5 metru a vyšla nás na cca 20 tisíc. A to máme i dvě obrovské prosklené dveře. Kdybychom si ji nechali udělat a namontovat od truhláře či někoho kdo to dělá, tak za ni dáme min. 40 tisíc. Takže pokud jste aspoň trochu zruční tak bych volila tuto variantu.
Odpovědět
tím myslím nebrat. tedy když není zbytí. ale aby na police místo lamina dávali papír tak to je fakt hnus... ikea novodobí otrokáři, tím lituji jejich zaměstnance a vykořisťovatelé proto, že to prostě šiděj :-) je to krutá realita, ale je to tak.
Odpovědět
@pajdousek no tak to má bejt tak se mi to líbí :-) Dělal jsem kamarádovi skříň a ta byla cca 3,5m dlouhá, výška až ke stropu. vnitřek všechno bílé, někde šatní tič,2x dveře dýha dub,olejované na černo a 1x zrdcalo. na nožičkách atd.. cca 28000 kč se vším i s mou prací. pokud si jí někdo chce udělat sám tak to je opravdu hrozně jednoduché. a raději si s tím doma pohrát dva tři večery než si přinést... nic nebudu jí už hanit. jen pro představu deska bílého českého lamina stojí kolem 1000 kč a to 5,76m2 pokud skříň je vysoká 2m hluboká 60cm a široká 100m . tak by nám měla stačit jedna deska na celou skříň i s pár policemi. je mi jasné že každý doma nemá formátovací pilu. skoro každá firma která prodává lamino i nařezává cca do 7dnů. ne obi ani baumax !!! tam také nařezávají ale deska nestojí 1000 kč ale 2000 kč :-) krutá realita ale je to tak. pak už jen zaplatíte ještě za hranu nažehlovací nějaké spojovací šrouby a večer s ženou či mužem nemusíte koukat na tv, ale můžete si říct. Mámo, táto, to máme ale hezkou skříň. :-) doufám že jsem někoho neurazil :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@woods jo je to tak,my si nasli na netu "navod" jak skrin seskladat,vymysleli si jak bude vypadat a bylo. Bavilo nas to a mame z ni radost. A ze nam nekde ujela pri nazehlovani list ruka? No a co,i tak je super. Taky ji mame od zeme do stropu ode zdi ke zdi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ikea má danné rozměry,,,já doporučuji truhláře a vyšlo mě to i levněji totál na míru
Odpovědět
kdo opravdu není zdatný na nažehlování hran tak mu to za cca 25kč/bm nažehlej a je to abs 0,5mm, 2mm cca45kč. je to dělané strojově. cena je včetně práce i hrany. a jinak si firmy za nahormátovaní desky říkaji cca 10 kč za řez. mám vyzkoušeno že deska vyjde cca 300 kč.
Odpovědět
Profilova fotka
my budem taky řešit skříně a určitě vestavěné od truhláře, rozměry nejsou úplně typické a rádi bychom aby nám to vydrželo co nejdýl :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Nechali jsme si udělat na zakázku firma ceskaloznice, nechali jsme totiž ve stejném dekoru vyrobit i postel dvojlůžko. Ale je to každého věc a taky dle fin.možností
Odpovědět
jo, IKEA :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@pajdousek prosím, prosím, nemáte někde fotku skříně..hučím do manžela, ať se do toho taky pustíme sami..skříň bude dlouhá 3,4 m, od podlahy ke stropu a nemíním za ni dát majlant. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechat udělat.. Na míru aby zabírala co nejmíň místa..:)
Odpovědět
Profilova fotka
@nemja fotky z venku, zevnitř ji nafocenou nemam, to záleží na každém kde si udělá šuplík, kde poličku atd ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdousek nemate nekde odkaz na ten navod? Onehda jsem to hledala a nic k tomu nenasla :( Mate soupaci dvere? Tyjo, vypada fakt super!
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdousek Děkuji, vypadá to perfektně. Já bych tam ani nutně nepotřebovala ty zrcadla :-D Kdyby byl nějaký návod, tak bych za něj byla moc vděčná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdousek také budeme mít samodomo dveře v nice ze sádroše. Můžu se zeptat jak a kde jste sehnali ty zrcadlové dveře? a na těch bočních máte tapetu? Případně jakou? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka @nemja @kristyn.g Navod uz bohuzel nevim odkud byl, nasla jsem ho na netu a uz je to pet let. Dvere jsou soupaci. Zrcadlove dvere je silne zrcadlo, ktere ke zasazene do dverniho ramu a vzadu zpevneno dvevenou tyckou. Vse jsme si delali sami, zrcadlo je od sklare klasicky. A na boku jsou flisove tapety, znacku uz taky nevim.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdousek nádherná skříň :-) :-) Kdybyste si vzpomněla kde jste našli návod taky bych byla vděčná x-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?