Vestavěná skříň bez zadní desky

Profilova fotka
Chci si nechat ve starém domě udělat v ložnici vestavěnou skříň přes celou stěnu, s kolejničkovým pojezdem. V přízemí takovou máme a nemá záda, ale ta je 60 let stará, jak byste to řešili, se zády nebo bez? mám strach, aby to za tím sololitem neplesnivělo. Dveře budou z masivu. Díky za vaše zkušenosti!
Odpovědět
Profilova fotka
@kompleta Já bych ve skříni záda chtěl, aby se oblečení nešpinilo od stěny. Ale pokud se bojíš plísně, nech si je udělat z nějakého perforovaného materiálu (např akulit).
Odpovědět
Profilova fotka
Co tam dát osb desky třeba? Nebo tapety? My tam máme dřevěné obložení,které je na zbytku stěny.
Odpovědět
@kompleta já mám vestavěné skříně jak se zády tak bez. Za mne je lepší bez a určitě se od stěny nic nešpiní. Ale je to novostavba, takže je otázka, zda je to relevantní. Celkově mi přijde, ale že to více dýchá....
Odpovědět
Máme též, v ložnici (take novostavba)vestavnou skříň přes celou stěnu a záda nemá a prádlo se nešpini. Je to úplně v pohodě, také jsem se toho bála, tak nám bylo doporučeno vymalovat tu zadní stěnu nějakou specialni oteruvzdrnou barvou, což jsme neudelali😉, máme vymalováno klasikou a v pohodě.
Odpovědět
@kompleta také plánujeme vestavné skříně a když jsem se na záda ptal truhláře, tak mi říkal, že je to jak kdo chce, ale většinou je nedělají.
Odpovědět
Profilova fotka
výborně, díky všem za rady, jdu vymýšlet rozmístění :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kompleta Já bych tam záda asi pořídil, ale je pravda, že za sololitem se vám může dělat plíseň, ještě když tam budete mít třeba tepelný most. Zvolil bych něco vzdušného, uvnitř to nebude vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
@kompleta Nedával bych nic a nemusíte řešit, jestli se nebude dělat plíseň a kdyby náhodou, tak vše hned uvidíte a můžete to řešit. Pokud se bude dělat plíseň za něčím co tam dáte, tak to pak budete muset celé rozmontovat.
Odpovědět
Nedávala bych nic, jednak je to zbytečný materiál navíc a zvlášť blízko obvodových zdí to lidem fakt často plesniví :/ skříně a šatnu máme komplet bez zad a znovu bych je už taky nedělala :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
jako že místo zadních časti skřině je rovnou zeď? Zajimavé, ale zase proč ne. Vyšla vás ta skřín asi levněji, že? Jak je to se stabilitou? Stojí to pevně? Přece jenom, když je tam i zadní část, je ta skřín pevnější
Odpovědět
Profilova fotka
@mikulas999 Přesně tak, místo zadní části rovnou zeď. Máme to tak v bytě (v době pořízení novostavba) a po deseti letech si nemůžu stěžovat. Skříň (třídílná, šířka necelé 3m, posuvné dveře) je absolutně stabilní a prádlo se od zdi rozhodně nešpiní (vymalováno obyčejně). Jestli to bylo levnější, to už nevím, ale asi ano, přece jen je to dost materiálu - úplně zbytečného,
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?