Jaký výkon tepelného čerpadla je vhodný pro můj dům?

Profilova fotka
Ano, toto bývá první z otázek našich klientů. A je to ta nejlepší otázka, se kterou je třeba začít. Odpověď samozřejmě závisí na množství faktorů. Pokud chcete mít představu o tom, jaký typ tepelného čerpadla z řady Panasonic Aquarea je pro Váš dům nejvhodnější, napište nám základní údaje o vaší stavbě: - Celková plocha vytápěných místností vč.nejmenší možné výšky - Je dům zateplený? - Jsou vyměněna okna? - Jaký je současný zdroj vytápění, výkon topné soustavy? - Ohřev teplé vody - Půdorys objektu
Profilova fotka
@panasonic_cz dobrý den, pokud tedy můžu využít a poradit se s vámi .. do budoucna bychom o této variantě vytápění možná uvažovali .. plocha domu je 160m2, výška stropu 245cm dům je zateplený 10cm polystyren okna nová - 2 skla 7 komor současně topíme na tuhá paliva, kotel atmos dc18s ohřev kombinovaný bojler půdorys 11*8,5m děkuji :)
Dobrý den, mám dům s přípravou na tepelné čerpadlo (nízkoteplotní systém vytápění 55°C/45°C) v domě je instalovaná akumulační nádrž Atrea IZT 615 litrů s výměníkem pro TČ, včetně regulace. Potřebuji tedy jen jednoduché základní TČ vzduch / voda, které se připojí na akumulačku, která mi obstarává vše ostatní (UT+TV, dohřev pomocí ELE). V poslední době jsou "in" samé komplety, vše v jednom, což mi nevyhovuje, můžete mi něco doporučit? Tepelná ztráta RD cca 4,5 kW
Profilova fotka
@baraz Dobrý den, pro Váš stávající systém topení (předpokládám vysokoteplotní 80/60°C) by se hodilo tepelné čerpadlo s výkonem 7kW jako bivalentní zdroj. TČ pracuje do teploty cca 0°C. Potom vytápí pouze kotel na tuhá paliva.
Profilova fotka
@holoubci79 Dobrý den, k této akumulační nádrži se dá použít kondenzační jednotka tepelného čerpadla (venkovní jednotka) a je potřeba doladit měření a regulaci.
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?