Bez fólie pod podlahovým topením

Profilova fotka
Ahoj stavebníci, setkali jste se někdy s postupem, že se pod podlahové vodovodní vytápění nedala izolační fólie? Viz. foto. 🙂 Dělalo se to tak dříve ? Co na to říkáte ? Děkuji a přeji hezký den. 🙋🏽‍♀️
Odpovědět
@prochazkovaklariisa Tak tohle každopádně nepřebírat. Ta folie by tam měla být aby to zbytečně neproteklo dolu a co je hlavní měla by být spojená s obvodovou dilatační páskou. Nevím jestli až se deska někdy více nahřeje tak bez dilatace aby nepraskla někde zeď v rohu záleží na rozměrech desky.
Odpovědět
@prochazkovaklariisa Nemáte tam ani tu obvodovou dilataci. To je úplně špatně.
Odpovědět
Není nad to, nechat pracovat "odborníky". Pokud se nebude dávat anhydrit ale beton, tak by fólie ani být nemusela. Ale obvodová dilatace rozhodně být musí. Třeba se jí tam teprve chystají dát. Okruh se mi zdá být dost dlouhý. Hádal bych to tak na 140m, což už je celkem dost. Já bych ho rozdělil.
Odpovědět
Jak už zaznělo obvodová dilatace musí jednoznačně být. Ta separační folie nemusí pokud se bude dělat strojně hlazený beton. V případě, že se bude lít anhydrit případně litý beton cemflow tak musí být i separační, protože je to hodně řídké a bude to zatíkat do větších škvír. Ještě jedině, že by si dal někdo tu práci a všechny škvíry vypěnil.
Odpovědět
Profilova fotka
@dyrup bude se dávat suchý beton a firma to takhle dělá několik let. Postavili desítky baráku a nikdy nebyl žádný problém. 🙂
Odpovědět
@prochazkovaklariisa pokud se bude dávat suchý beton tak bych to bez té separační folie neviděl jako problém. Ale ta obvodová dilatace musí 100% být nejlépe v tloušťce 1cm. A může si každý tvrdit co chce. Beton tepelně dilatuje. Po zatopení vám to může někde prasknout a zároveň se bude přenášet i hluk do stěn od podlahy.
Odpovědět
@prochazkovaklariisa teď moc nechápu smysl Vaší otázky. Ptáte se jestli je to tak v pořádku a pak v podstatě tímto příspěvkem to obhajujete, že to tak dělají pořád a ok. 🤔
Odpovědět
Myšleno tento příspěvek " bude se dávat suchý beton a firma to takhle dělá několik let. Postavili desítky baráku a nikdy nebyl žádný problém. 🙂"
Odpovědět
když už šetří na systémové desce nemuseli na odrazové folii
Odpovědět
@tom1249 Odrazová folie bez vzduchové mezery je o ničem. Druhá věc je, že na ní bývá vyznačený rastr. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@demolitionman spíš mě zajímalo, jestli se s tím někdo nesetkal. My se přišli podívat na stavbu, kde jsme si hned všimli, že tam chybí folie. Hned jsme to řešili s firmou i lidmi, co již mají o nich nějakou dobu postaveno. Nám se to nezdálo.. a firma nám právě napsala : že izolační fólii nedávají, mají s tím takto výborné zkušenosti. Vše funguje jak má. Teplo stoupá vzhůru a polystyren izoluje. Na mojí otázku, jestli tam nezateče beton mi bylo odpovězeno : že beton pod polystyren zatočit nemůže, protože není ve stavu tekoucí - jedná se o suchý beton. Tou větou jsem to zformulovala tak, co mi v tu chvíli napsala firma. 🙂 Takže to nebyla obhajoba..
Odpovědět
@tom1249 Proč připlácet za systémovou desku, která je k hovnu, když je někdo šikovný? Odrazová folie viz kofejn. Dilatační pás zatím není, ale asi nejsou blbí a bude to. Jinak to mají hezky udělané na to, že pod tím nemají folii s rastrem ani desku.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?