Bydlení v okolí Prahy a Living Prague

Profilova fotka
Dnes jsme měli schůzku v Living Prague, celkem se nám to zamlouvá, ale máme si cca vybrat lokality a to je u nás tak trochu problém, ani jeden nejsme z Prahy, takže víme jen, že by tam měla být dobrá dostupnost na D1 a na Prahu 13, ideálně škola, školka, obchod, doktor a nějakém les nebo větší park v dosahu (přeci jen, jsme z Hostivaře rozmlsaní), zatím víme Mnišek, Uhřiněves, Dolní Břežany, Zbuzany, Nučice, Pruhonice, co dál byste Prahy a okolí znalí doporučili. :-) A pokud by byly i nějaké recenze na Living Prague, budu jen ráda
Odpovědět
1
2
tak v prvom rade by bolo fajn napisat do akej sumy sa chcete zmestit. vidim tam domy za 4,5 ale aj za 9 mega a to je uz dost velky rozdiel. okrem ceny by som premyslal a pocital s kriteriami ako centrum zaujmov, obcianska vybavenost, dostupnost na D1 (ale vziat v potaz aj dopravnu situaciu, napriklad okolo Rican to byva hrozne kazde rano...) Living Prague bohuzial nepoznam, ale vela sa da poznat napr, zo vzorovej zmluvy.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tam jde o to, že my jim řekneme lokality, které právě moc nevíme, cenový strop a oni najdou pozemek a dům, který tam postaví, domů máme vybraných několik, jde o to, aby se na ten pozemek hodil, vlezl apod. Pokud bude dražší pozemek, bude levnější dům a naopak. Říčany jsme kvůli kolonám vyřadili, ale to stejné je Uhřiňeves, snad dostaví brzy obchvat a bude to OK
Odpovědět
Kolony jsou dneska všude kolem Prahy, to si moc nevyberete, ale objízdné trasy po menších silnicích fungují dobře. Za sebe můžu říct, že vás pozemek musí oslovit, nejen lokalita. Pak teprv hledáte cesty, jak se pohodlně dostat do práce. Může se pak stát, že vy jim sdělíte lokality, ale nebudou se vám líbit pozemky. Možná věnujte trochu času poznávání okolí, zajeďte si všude tam, o čem uvažujete.
Odpovědět
Profilova fotka
Co směrem na Kladno? Špatný je směr sever.. teče tam Vltava a je tam dost povodňových zón. Hodně se staví směrem na Brandýs n.L. Pěkný to je kolem Úval, ale taky dost velká doprava (i když po dálnici to funguje)
Odpovědět
"Living Prague" je developer RD? Na brzké dostavění obchvatu čehokoliv bych nesázel. Můžete čekat klidně 50 let. Mníšek a Dolní Břežany jsou městečka se slušnou obč. vybaveností a centrem. Nučice, Zbuzany atd. jsou spíše jen satelity, nafouklé vesnice.
Odpovědět
Koukněte na Dolní Břežany, je tam veškerá občanská vybavenost - poliklinika, ZŠ, MŠ, anglická školka, škola, gympl, ZUŠ - z ošklivé vesnice se stala "dobrá adresa". Ty domy tam mi připadají levné, pozemky tam stojí 5000/m2.
Odpovědět
my sme rozmyslali pred rokom podobne a vyhrali to Velke Popovice
Odpovědět
Hlavně ne Uhříněves, hned vedle bydlím já a hrůza. Nic tam velice není, je to ošklivá obec, pretizena doprava( jezdí tam kamiony na překladiště největší ve střední Evropě).
Odpovědět
Profilova fotka
K D1 bych nešla, stát každý den ty monstrózní kolony do práce do Prahy by mě zabilo. Mám tátu tím směrem, za Jesenicí, a sám mi to jen potvrzuje, každodenní úmornou cestu do práce, a pak zase domů. My jsme se odstěhovali k Mělníku a jsme spokojení. V práci jsem za půl hodinky plynulou jízdou a jediná "komplikace" je u sjezdu kvůli kruháči na Zdiby, kde jednou za čas čekám asi 5 - 10 minut. Mělník máme kousek, Neratovice taky, Praha za 20 minut, autobus každou půl hodinku, pokud vypoví auto, v povodňové nejsme a HLAVNĚ máme tu vinice! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Uvažovali jsme hodně o Vysokém Újezdu, ale odrazuje nás, že zatím tam v podstatě nic není, ještě celkem hoooodně dlouho to bude staveniště a hlavně ty pozemky jsou tam prý předražený a tím pádem je potom problém s odhadem pro banku, dost lidí si to kvůli tomu nakonec prý rozmyslelo. Ale jednou si myslím, by to mohla být celkem schopná obec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Sever právě nechceme, nějak nás nezaujal :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@teron No, už tomu věnujeme přibližně rok :-) a stejně jsme v pasti
Odpovědět
Článek se načítá
Co třeba Strančice? Je tam teď dost parcel. Na D1 kousek, jinak vlak, občanská vybavenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@teron Koukneme na to, díky za tip :-)
Odpovědět
Neuvažujte jenom o autu, po železničních tratích na Beroun, Benešov, Kolín, Nymburk a Kralupy jezdí vlaky ve špičce po 10-15 minutách a za rozumný čas jste v centru Prahy.
Odpovědět
Profilova fotka
Lysá nad Labem?
Odpovědět
Profilova fotka
@evaamy my z Uhru teď utíkáme, přerostlo to únosnou mez. A developeři staví dál a dál a člověk tam nesežene ani doktora, ani školku nic... :(
Odpovědět
Zrovna do Uhříněvsi dojíždím na ortopedii, výborní doktoři ;-). Ale jinak taky nechápu, proč se tam vzadu směr Říčany staví nové bytové domy, přitom ráno je ten kruháč úplně zasekaný, prostě stojí a stojí se všude na příjezdech. Když si to uvědomím včas, tak to objíždím po okolních vesnicích.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Přesně tak, my stavíme na trase Nymburk a ani nás nenapadlo dojíždět do Prahy autem, když jsem tam vlakem v centru za 30 min.
Odpovědět
Já doporučuji Dobřichovice
Odpovědět
Profilova fotka
tak ono prý v okolí je teď často stop stav s novou výstavbou, ptz ty obce to nezvládají a právě se hodně lidí pozastavuje nad tím, že Uhřiněves to neřeší a navíc nám teď říkal jeden realiťák, že obchvat se zase odkládá, tak nevím.....
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Na Dobřichovice jsme koukali, ale prý tam není moc žádná občanská vybavenost, co je na tom pravdy? Diky
Odpovědět
Dobřichovice jsou super ... jen ty ceny! Pokud nesedíte na kufru peněz, kouknul bych i na Lysou nad Labem, jak radil @zeneva ... okolí je překvapivě pěkné. Pokud vám nevadí, že byste na horizontu neměli kopce, tak super. Bydlel jsem tam dva roky. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lysá má kompletní vybavenost, malé prijemne mestecko, v centru Prahy jste vlakem za 35 minut na Hlavnim nebo 37 minut na Masarykove nadrazi. Po okoli plno mist na vylety, na kolo - placka :-) Pozemky se daji sehnat za 2 tis za m2, par kilometru od D11 nebo R10
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mně je také dobrá Lysá, líbí se mi víc, než Čelákovice nebo Brandýs. Pak mohu doporučit Jirny. S obojím mám osobní zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuju ty Dolní Břežany je to tu super, do práce jezdím MHD a jsem v centru za chvilku přítel jezdí autem a taky v poho. Shodou okolností jezdíme taky často na Ph 13 (mám tam rodiče) a do pul hodky tam autem člověk je. (po okruhu nebo podél vody přes Radlickou) Moje srdcovka jsou teda Klánovice, ale tam je to s cenama někde jinde jelikož je to furt Praha. V budoucnu plánujeme stavět kousek od Zelenče, ale nejradši bych zůstala tady v téhle lokalitě, ale věřím, že Zeleneč bude taky fajn až to tam člověk pozná.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz to tak čtu, tak jsem rada, kde žiju. Do centra Prahy necela hodina autem a zasitovany pozemek za 400/m2. Ale jo, je to vesnička (je tam školka, dva obchody, velky hotel s restauraci, k tomu dve hospody, fungujici sokol, který dela milion akci pro decka), do okresního města 10 minut.
Odpovědět
Profilova fotka
A co Újezd u Průhonic, neznáte někdo jak se tam žije?
Odpovědět
@baryskaa Prosím tě, koukni se také do mapy (fotomapy). ;-) O Dobřichovicích, což je městečko s asi 3500 obyvatel a centrem plným obchodů, píšeš, že nemají žádnou vybavenost. A pak navrhneš Újezd u Průhonic, což je malá vesnice okolo návse + asi 2 plochy, kde se staví domky. Je to relativně kousek na metro C, ale mně by asi vadilo, že mám D1 skoro za okny.
Odpovědět
Na druhou stranu celkem klídek, blízko do lesa/parku, chtějí tam budovat golfové hřiště, cyklostezky. Je to o preferencích, jestli člověk chce nějaké zapomenuté místo, kde lišky dávají dobrou noc, nebo vybavenou obec/městskou část, kde je i kulturní vyžití.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?