Cestování na stavbu v jiném okresu

Profilova fotka
Chci se zeptat, jestli nemáte někdo čerstvou zkušenost, chceme se o víkendu jet podívat na stavbu, zkontrolovat, zda dělníci vypnuli topení a podívat se, zda něco nového udělali, jenže samozřejmě stavba je v jiném okresu. 😒 Myslíte, že s čestným prohlášením, výpisem z katastru a stavební ohláškou nás tam pustí? Neřešil jste teď někdo cestování na stavbu mimo okres?
Odpovědět
1
2
Zdravím, včera jsme jeli na jednu z našich investičních nemovitostí. Měli jsme vyplněný tento formulář: https://www.vlada.cz/assets/media-cen... Ale máme to jako nemovitost na pronájem, takže si zaškrtáváme kolonku "Výkon podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti". Nevím co bych zaškrtnul kdyby to byla nemovitost k vlastnímu bydlení. Jeli jsme přes 4 okresy a nikdo nás nezastavil ani na cestě tam, ani na cestě zpátky. Na hranici každého okresu byli policajti a evidentně byli připravení zastavovat auta, ale nás nezastavili, i když jsme byli jediní. Asi lidi zastavujou podle nějakého klíče a nás si zrovna nevytipovali.
Odpovědět
@martinanaruby Na Vaší stavbu výjimka není a můžete dostat pokutu, až se budete vracet. Podívejte se na vyjimky a můžete se třeba nějaké přizpůsobit. Výhoda jestli máte živnostňák nebo nějakou dohodu o provedení práce. Dle krizového zákona by se dalo odvolat i na odmítnutí omezení z důvodu odvrácení nějak veliké škody, ale nechtěl bych se na místě dohadovat s příslušníkem na paragrafem nebo to řešit ve správním řízení.
Odpovědět
My to řešíme takto, ale zatím nás nestavili: výkon podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti neuvedené výše, a to za tímto konkrétním důvodem: Kontrolní prohlídka stavby rodinného domu na pozemku .... kat. území .... dle smlouvy o dílo ze dne .... a vydaného stavebního povolení č .: Na stavbě máme i nějaké subdodavatele a jako investoři je potřebujeme kontrolovat a to i z důvodu bezpečnosti objektu. Tak uvidíme, jak se to na budou případně tvářit.
Odpovědět
Podle mě stačí být majitelem pozemku a zkusit poprosit obec o vystavení nějakého čestného prohlášení na "přechodné" bydliště, nebo něco podobného. Všechno jde, když se chce.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mého názoru, když se dělají vyjímky na jiné věci tak zrovna na tohle by tu vyjímku měli udělat také, jako jak to mají dělat ostatní stavebníci kteří staví z velké části svépomocí a dojíždí mimo okres, navíc když si tohle celé nové bydlení začali zařizovat v době kdy tato situace nebyla!. Hypotéka se nedá do nekonečna prodlužovat jako nouzový stav! To by si ti papaláši nahoře měli uvědomit a to tímto tuto situaci nijak nezpochybňuji. My máme to štěstí že stavbu máme v okrese a to 5,5 km od současného bydliště.
Odpovědět
@jarin1 jo s tim souhlasim, taky mame hypoteku z roku 2019 a nyni cekame cekame no a cerpani vyprsi v lete... A tam bude otazka jak se s bankou dohodneme, ale nejsem si jistej, ze pochopi "nekonecny nouzovy stav".. nehlede na to, ze kazdy mesic nas to stoji nemale penize, mit stavbu testne pred dokoncenim a nemoct si ani koupit kuchyn..
Odpovědět
@martinanaruby řeší se to všude často, pokud máte od nich nějaký papír, že vám tam pracují, tak na nějakou z těch výjimek se to dá, třeba, že jim jedete odemknout, abyste jim nebránili v podnikání. Svépomocníci to mají horší, ale vždycky se dá něco z těch výjimek najít. My spoléháme na to, že nenarazíme na idioty a vozíme výpis z katastru a stavební povolení. Pokud by to problém byl, tak vozím i ŽL a napsala bych tam něco ohledně podnikání. Je to naprostý nesmysl, ale to těm nahoře nedochází.. Svépomocník si jede na stavbu sám, je tam taky sám, to oficiálně nemůže, ale výjimka jako "sousedská výpomoc" je v pohodě..
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas256 Je to tak no, jako zase nějak se neomezujeme a stavíme teda pokud přeje počasí, teď zrovna skoro 2 měsíce stojíme ale příští týden zakládáme s YTONG Mistrem jako já čekat nebudu, hypo se platí zatím jen malé úroky ale jsou dane termíny jak na stavební povolení tak na vyčerpání a přesně banka dlouho čekat nebude. A vybírat si koupelnu či jiné zařízení jen na internetu opravdu nejde, chceme to vidět na živo, s kuchyni bych problém nemel, tu si budu dělat sám a s drevoobchodem problém není objednat přes švagra.
Odpovědět
@jarin1 no, janeznam nikoho kdo by nam udelal kuchyn 😄 A na truhlare uz nemame. Chteli jsme to nakoupit v ikee ta ma sice eshop, ale ja to potrebuju videt. Pristi tyden mame prevzit stavbu od firmy a vyresit posledni cerpani hypoteky, ale stavbu mame ob 3 okresy, takze netusim jak budu zduvodnovat co jdu delat. Dale tam budu muset jezdit mame objednane lidi na zahradu atd... A vzhledem k narizenemu HO se chci co nejdriv prestehovat, protoze bydlet v 2kk s malym ditetem a pracovat je fakt peklo, ale to si lide co to vymejslej picoviny neuvedomuji
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za vaše reakce. Dnes jsme tedy jeli na stavbu, před odjezdem jsme sepsali čestné prohlášení, že cestujeme mimo okres z důvodu činnosti nutné k zajištění plánovaného stěhování + zamezení škody vznikající na majetku (dělníci nechali puštěné topení, i když se tam nic nedělá a navíc díky tomu nejspíš zkondenzovala voda na půdních schodech a poklop nabobtnal 😞 ). Jinak jsme si pro cestu vybrali spíše vesnice a nikoho nepotkali. Po cestě zpět jsme jeli klasickým hlavním tahem a to už jsme je viděli, tak jsme odbočili a jeli zase vesnicema. 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@martinanaruby Je to děs tahle doba, nás budu karat a samy si papaláši neuleví. Zachvily aby člověk jezdil kanálama 😂 To s těmi schody je divné to spíše jsou obyčejné schody a propustily teplo a to pak je jasné když setká teplý vzduch se studeným. Určitě jim to ohlašte at sjednají nápravu
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas256 Odůvodnit jak píše Martina, jsou to vaše peníze a stát vám nic nedá a sankce nezaplatí. S kuchyni to chápu hold to risknout nebo se pokusit jestli tady někdo nemám stejný typ a aspoň vidět reálné foto. Jako z tohohle mám noční můru jal to vše bude jestli to rozvolni a budeme si moci vybrat. Zas výhoda je ze když to rozvolni na chvily tak aspoň není tolik času na vymýšlení blbosti a proste si vybereme jasné věci a možná i ušetříme 😀
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@aludanewra Jim nedochází spousty věci ale ty hlavní jako že si na par hodin zavřou kantýnu a pak si vzpomenou že by se nemohli najíst tak to zase otevřou, tak to už je fakt výsměch lidu.
Odpovědět
@jarin1 ja si to napisu, ale mam docela strach, ze me zastavi snazivej polocajt co chce splnit normy vracenejch lidi. Nedelam si iluze, ze vsichni policisti chapou...
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas256 A že jich těch uvědomělých je 😄 , stavějí spíše namátkou takže bych se až tak nebál. maximálně vás otočí zpět tak si vymyslíte lepší povídání....
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas256 max. te vrati odkud si prijel
Odpovědět
Profilova fotka
Čau lidi. Jsem jeden z těch, kteří hlídají okresy. Ze zkušenosti, tam policie ani my nechceme být, ale musíme. Kontrola je pouze namátková. Na lidi se snažíme být milý a nikomu nedělat naschvály ani problémy. Občas i něco odpustíme, co se týká auta. Takže asi takhle, pokud se budete chovat normálně, je větší pravděpodobnost, že policie přihmouří oko. Každopádně by bylo dobré, mít alespoň čestně prohlášení. Třeba, že tím směrem jezdíte zaopatřit rodinného příslušníka. Nebo na internetu je pár formulářů, jak již bylo zmíněno. Pokud vás nebudou stavět ti samý policisté nebo vojáci každý den. To by bylo velmi podezřelé. Na cestu zpět vám stačí občanský průkaz. Na to, že potřebujete stavět, nikdo neslyší. Řeknou, že to 3 týdny počká.
Odpovědět
@peking53 diky za radu, ale bohuzel stavba 3 tydny nepocka 😞 protoze to co dokazou delnici se snad neda ani popsat kdyz nejsou hlidani, dokazou napachat takove skody ze to neni pekne. Kdybych si je nehlidal tak jsem v tom za spoustu penez za napravu skody. Plus musim privzit veci od dodavatelske firmy, a proplatit to. A tam jsou sankce, a ty mi stat neproplati..
Odpovědět
@peking53 Kez bychom meli jistotu, ze za 3 tydny uz budeme mit zase moznost se svobodne pohybovat.
Odpovědět
@puhelin podle toho co rekl tento tyden premier se tak opravdu nestane, uzavera bude minimalne do velikonoc. Spis dele...
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas256 Tak to chápu, jedině co v takovém případě, stavební dozor. Ten si to může napsat jako dojezd do práce. Ano jsou to peníze navíc, ale na vše dohledne. @puhelin Bohužel. Já na barák čekám už 7 měsíc. Též už mi teče trpělivost. Dotoho dodržovat vládní nařízení a denně poslouchat davy rozlícených lidí. Nezbývá nic jiného než čekat. Nic jiného s tím nenaděláme.
Odpovědět
@peking53 stavebni dozor mam, ale bohuzel jsem ho muset "vyrazit" protoze nehlidal co hlidat mel a na vse byla odpoved, ze to je OK.. A ted kde mam sehnat noveho? A na vsechny veci jsem musel prijit ja. A stavebni dozor stejne nema opravneni prevzit subdodavku, to bych mu po minule zkusennosti nedovolil. Edit: konci mi cerpani hypoteky za 2 mesice. Nevim jak bych vysvetlival bance, ze potrebuji vic casu. Banku to zajimat nebude... A ja nemam dost hotovosti abych ten zbytek po ukonceni cerpani zaplatil z vlastniho. + K tomu je potreba pricist sankci za nedocerpani...
Odpovědět
Profilova fotka
@thomas256 Aha. Pak tedy zkusit to čestné prohlášení. Pokud bude kontrola namátkou a budete slušný, budou slušní i oni. Pro ně je to taky práce navíc. A nikdo to dokonale nečte, jen jméno, kam jedete atd. Takže bych se toho nebál ☺️ Též mi končí čerpání tento rok napodzim, zatím mám jen základovou. Čerpání můžete 2x prodloužit o rok. Platí se asi 1000 korun. Navíc řekněte, že vzhledem k celosvětově situaci jste se vším pozadu, měli by brát ohled.
Odpovědět
@peking53 samozrejme, ze budu slusny 🙂 Ale tady jde, ze mi z toho solidne tecou nervy... Uz jsme meli bydlet, ale problem v lokalite, jedna karantena stavebni firmy, druha karantena a najednou to je skluz rok... Ja uz ho prodlouzeny mam....
Odpovědět
@peking53 A pak vidite, jak na to ti nejvyse postaveni hazi bob... :/ Soucitim s vami. My cekame uz rok na vraceni penez od maklere, o ktere jsme prisli vinou nouzoveho stavu vloni. Ani na predzalobni vyzvu nereaguje, pujdeme s tim k soudu.
Odpovědět
@puhelin to je to nejhorsi,ti nahore si delaji co chteji, chodej na fotbal, posilaj manzelku do dubaje atd... A to, ze spousta lidi se diky nekoncepcnimu a chaotickemu rizeni dostava do vetsich a vetsich problemu je jim jedno...
Odpovědět
Profilova fotka
@peking53 Nezastávejte se vlády, mě taky nezajímá nějaký česky lev! Kde si v klidu přišly herci pro ceny, tak když už se tu něco nařizuje a nikoho nezajímá moje stavba tak proč já bych měl být doma na prdeli a čekat 3 týdny a pak zase další 3 týdny a takhle to ti už běží rok a něco, kdybych sedel doma na prdeli a cekal tak jen platím a nemám nic! A to upozorňuji ze vyřizovat povolení jsme začali v době kdy tu žádná koróna nebyla. Teď to babis říkal ze to budou rozvolnovat a z po Velikonocích takže bych si sundal ty růžový brýle. Chápu vás ze jednate s lidmy každý den sám jste v podobné situaci takže se divím ze vám nevadí stále čekat mě už hrabe s toho ze stojíme 2 měsíce jelikož letošní zima stojí za to. Takže ve čtvrtek zakládám s pomoci ytong mistra a stavím nás dům dal! Jsem na svém pozemku a budu si dělat co chci. Respik samozřejmě nosím. 😉
Odpovědět
Cesty za prací jsou povolené a vy tam jedete pracovat, takže si třeba napište nějakou smlouvu - DPP.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 Takže, já se nezastávám vlády. Kde jste na to přišel? Zastávám se policie. Těch dementů nahoře Teda rozhodně ne.. Ano též mi to leze na nervy. Už toho mám všeho dost. Ale stejně nemám čas, buď jsem hlídal na hranicích, nebo pak proměnu v nemocnicích a teď dokonce hlídat okresy. Je to buzerace. Nejen buzerace pro obyčejné lidi, ale i pro nás, nemyslite si. Základovou desku mám od 7.12 2019. Už mám i střechu, stropy, komín, všechno na parcele. Jen srub je furt na Slovensku kvůli této situaci. Nemůžu dělat vůbec nic a je to hrozně ubíjející. Jen vím, že s tím nic nemůžeme dělat. Jen to potají obcházet. Ale něco prostě obejít nejde. Banky by měli přihlédnout k situaci. Mě též to že stojí stojí tisíce měsíčně. Platím nájmy ve dvou bytech. Dotoho už i polovinu hypotéky. Bohužel, doba je taková jaká je. Musíme doufat, že to brzy přejde..
Odpovědět
Profilova fotka
@peking53 Trošku my to tak vyznělo když jste napsal že stavba nikoho nezajímá a že to počká 3 týdny 😄, sorry už jsem taky dost vytočený ze všeho nesmyslného nařízení, nejsem sám ano, ale už mě dokáží vytočit maličkosti, souhlasím že by banky na to měli reagovat jenže když dost věcí nezajímá vládu tak asi těžko banku..Vaši situací vám vůbec nezávidím 😞 My zatím platíme třetinu částky hypotéky plus bydlení v nájmu a práci máme také oba a jsme za to rádi. Myslím že za chvíli lidem dojde trpělivost a bude se tu střílet. Nezpochybňuji nemoc nebo to co tu vlastně je ale celé to od začátku nemá hlavu ani patu a když vidíte jak to tu vedou tak horko těžko můžou čekat od lidí že budu něco dodržovat když jim vláda nejde příkladem. Je to fakt těžká doba a těch konspirací co by se mělo udělat a neudělalo je mnoho a nikdo neví zdali mohli pomoci.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?