Co se studnou, která vychází doprostřed nového projektu.

Zdravím, máme pozemek se studnou, na kterém stál původně starý dům se studnou lokalizovanou v domě. Po demolici studna zůstala a nový projekt domu tak bohužel vychází na studnu, co s ní? Když nic jiného tak zasypat, než k tomu ale dojde, tak zjišťuji, jestli není nějaký plán B.
Odpovědět
@musketyr studnu bych urcite nezasypavala, ale treba kolem ni udelala pidi intravilan, bud otevreny nebo jako zimni zahradu. :) Prizpusobila bych tomu projekt. Otazkou jsou samozrejme i Vase financni moznosti a preference co do zpusobu bydleni.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je studna funkční a je v ní voda, tak v dnešní době to je velké plus. Rozhodně se pokuste ji zachovat a přizpůsobte projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je studna funkční a je v ní voda, tak v dnešní době to je velké plus. Rozhodně se pokuste ji zachovat a přizpůsobte projekt.
Odpovědět
@molanmolab to jsem opomela napsat a brala jako samozrejmost - studna ok a voda v ni 🙈👍
Odpovědět
Kamarád ji má pod technickou místností. Než ji obestavěli, tak ji vyčistili a vodu používají na wc a zahradu. Zasypání jsme mu rozmluvili a teď je rád.
Odpovědět
@molanmolab Projekt bohužel přizpůsobit nejde, původní stavba byla stará a se studnou se počítalo jako s jediným příjmem vody, takže ji měli jako součást stavby. Momentálně vychází do středu obýváku a více méně dělí celý dům na dvě poloviny.
Odpovědět
@kofejn takže ji má normálně zastavěnou pod domem? Taky opravdu přemýšlím o nějakém výseku v podlaze, kde by studna nějakým způsobem zůstala přístupná.
Odpovědět
@musketyr Má ji pod poklopem v technické. Dá se do ní lezt po provazovém žebříku, normální tam nenacpe.
Odpovědět
Já bych to zkusil vymyslet tak, aby byl možný servisní přístup a případně si připravit potrubí do technické, ven z domu a přívod elektro. A až by bylo potřeba, domontovat čerpadlo. Zároveň to chce asi odizolovat, aby z toho nešel chlad a vlhko.
Odpovědět
@atilius No vypadá to, že cena realizace funkční studny pod domem mi prostě nedá jinou možnost než ji zasypat. Dělat rozvody a zateplení a přístup ke studně ukryté v obýváku zní jako stavařský sen 😄
Odpovědět
@musketyr No, možné to je :) Je pravda, že všechno asi dobrý, ale přístup v obýváku může být trošku problém. Předělat projekt....podle studny :)
Odpovědět
My jsme také museli studnu zasypávat.. nám vycházela do kuchyně. Je to škoda, ale občas to jinak nejde.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?