Likvidace eternitu

Profilova fotka
Zdavím, prosím máte někdo zkušenost s likvidací eternitu ? Máme střechu cca 110 m2. A dnes mi volal jeden pán a říká mi paninko to je 60-80 000 kč. ta likvidace. To jako fakt ?
Odpovědět
Hrozny :/ A pak to na skladce vysypou na kupu mezi ostatni odpad.
Odpovědět
@chersi Ano, bohužel to může být reálná cena. Záleží hodně na tom, jak daleko je skládka nebezpečného odpadu, na kterou to budou vyvážet. Mezi obyčejný komunální odpad si to už nikdo nedovolí vysypat, hodně se to hlídá a jsou za to vysoké pokuty.
Odpovědět
@milanq To je zkusenost z lonskeho roku. Zaplaceno na vratnici a personal nas nasmeroval, kam to z vozejku vysypat. Na kupu s komunalem.
Odpovědět
@puhelin A věděli, že je to eternit? Protože ten se už na střeše ukládá do fólií, takže je dost divné, že by fóliované balíky někdo nechal vysypat do komunálního odpadu. Navíc na skládce nebezpečného odpadu... Takže to, podle mě, musel být nějaký individuální úlet.
Odpovědět
Nějak bych to nehrotil, my to házeli z půdy dolů na zem a z tama nakládali na kolečka a vozili do kontejneru na suť, pak se to zaházelo ostatním humusem a odvezlo na recyklační závod stavební suti. Akorát se to teda muselo rozbít kladivem na menší
Odpovědět
@vladimir_sacha Každý svého štěstí strůjcem. Když ten eternitový prach dýcháte sám, je to Vaše věc. Pokud to musí dýchat i někdo jiný, je to trestuhodná bezohlednost. A kdo o tom zatím nic neví, stačí se podívat na internet.
Odpovědět
@milanq No příště bych si mohl tu hubu zakrýt... 2 dni mě drasalo v krku ještě po tom. Nicméně bylo to téměř zdarma. Bylo nás na to dohromady 5
Odpovědět
Profilova fotka
@chersi je to uz pomerne delsi dobu, ale v roce 2008 jsme likvidovali 300m2 strechu, odvezeno na skladku (muselo se to na vleku za traktor prekryt plachtou), na skladce rucne slozit zadne sklapeni no a pak to skladkovy bagr vesele rozjezdil na kousky 🙂 pracovnik skladky si dokonce jeste zachovalejsi sablony vzal domu na prikryti dreva tenkrat stalo zaskladkovani 6 tun kolem 8t Kc, koukam ze dnes je cena na skladce kolem 3t za tunu
Odpovědět
@milanq Jojo vedeli, vystavili k tomu doklad. Stare sablony ze stodoly, bylo to tam slozene uz delsi dobu.
Odpovědět
@chersi Sestřenka vloni likvidovala střechu na kůlnách, pultová střecha, 125 m2, skládka 32 km, stálo to 98 tis.
Odpovědět
U nás na skládce nebezpečného odpadu se bere 2200kc/ tunu a dají i přímo doklad o ekologické likvidaci eternitu.
Odpovědět
Také jsem likvidoval eternit a poptával na to firmy. Když si přečtete, jakým způsobem to musí firmy likvidovat a chránit okolí (zaplachtovat, odsávání, dekontaminace atd.), tak se té ceně nemůžete divit. Nakonec jsme to opatrně sundali sami a odvezli na skládku. Zaplatili jsme asi 2500 Kč za tunu a dostali doklad o ekologické likvidaci. Pokud to budete dělat sami, doporučuji alespoň ochranu dýchacích cest, respirátorů je dneska všude dostatek.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?