Zkušenost z bydlením v mobilním domě

Dobrý den, má někdo z vás zkušenost nebo bydli přímo v mobilním domě?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky tu byli jedni, co v něm přechodně žili...ale doporučuji na facebooku skupinu : Bydlíme v mobilheimu trvale.Mobilheim - jak na to?Bydlení v mobilheimu.
Odpovědět
@zamilovanadonej Děkuju za doporučení.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi Mobilheimu je lépe se vyhnout, má to hodně záludností. Řeknou ti, že nevyžadují stavební povolení ani ohlášku - to je pravda, ale už ti neřeknou, že to vyžaduje umístění stavby, jak mobilheimu samotného tak sítí, na které dům budeš muset napojit. A v tom je oříšek. Stavební úřady mají metodiku nepovolovat mobilheimy, protože nesplňují technické požadavky na stavby pro bydlení. Jsou to především nízké stropy a nesplněné požadavky na energetickou náročnost. Kdybyste jej vážně zvažovali, zajděte se prvně informovat na SÚ :-)
Odpovědět
Já bych se toho asi taky bála. Myslím, že to má více výhod než nevýhod.
Odpovědět
mobilheim můžete postavit jen jako doplněk ke stavbě - kamarád si ho koupil prodejce tvrdil, že je vše bez problémů a že to může postavit kam chce. Pravda je taková že kvůli tomu musel koupit zahradu s chatou a tohle mu povolí stavební úřad postavit jako doplňkovou stavbu. Navíc to musíte zaizolovat připojit na elektriku odpad. když to kamarád spočetl zjistil, že kdyby koupil celoroční chatu nebo byt vyšlo by ho to levněji a bez starostí. Takhle má mobilheim na zahradě který musí před zimou zateplit udělat střechu atd
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Já mám teda zkušenost dobrou. Ale je fakt že jsem narazila na malinkou firmu, která se zabývá zateplováním mobilheimů. Nebyla drahá a hlavně se o všechno postarali, super přístup. Takže za mě jen doporučuji, když máte zahradu, tak lepší než si stavět chatku :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@merit_n Dobrý den, mohu se zeptat na jméno firmy? děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@jitulkaka Nezměnila se teď nějak situace v přístupu stavebních úřadů a je to stejné i pro modulové domky? Myslím, že v současné době, je toto řešení stále častější.
Odpovědět
Profilova fotka
@nuonuon Nejde ani tak o přístup stavebních úřadů, jako spíše o celorepublikově platné předpisy, které musí s.ú. i stavebník dodržet. Zatím se předpisy nezměnily. Co přinese nový stavební zákon a jeho vyhlášky, se teprve uvidí. Ale u modulových domů problém nevidím, tam je myslím výška stropu 2,5m, jak má být. Tam by s povolením neměl být problém, pokud splní i nově zpřísněné požadavky na energetickou náročnost budovy.
Odpovědět
@nuonuon my se nakonec chceme přiklonit k modulovým domům, jsme v CHKO a prý by to neměl být problém, jen co jim vadí je dřevěný obklad, chtějí nátěr - omítku. Je to ale už prostě stavba a podléhá povolovacímu řízení, ale že když splníme jejich podmínky /sklon střechy 35-45, výška obytných místností/, nemají problém tomu přidělit číslo popisné že jo.. samozřejmostí, je dodržet zpřísnění energetické náročnosti, viz koment výše..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?