Návrh kuchyňky v malé vinárničce

Plánujeme malou rodinnou sklepní vinárničku pro cca 20 lidí. Bude tam malá kuchyňka, která musí splňovat i kvůli udělání topinek či palačinek přísná kritéria. Vypadalo to tedy, že to bude maximálně na přípravu studené kuchyně (kde ty podmínky nejsou tak přísné), ale když jsem si to začala malovat, tak zjišťuji, že to není úplně nereálné, i když je to hodně krkolomné. Vím, že tady je hodně zkušených "návrhářů" s dobrými nápady, tak kdyby se někdo nudil a něco ho napadlo, budu ráda. Jedná se o tuto místnost (v pravém zadním roku bude viset ohřev vody, takže tam nemůže být nic vysokého, pracovní plocha ano, v levém rohu budou vývody vody a odpadů a ještě nějaké měřáky, takže tam nemůže být lednice, sporák, apod, ale skříňky ano) podle hygieny tam musí být: samostatný úsek na maso (lednice, malý dřez, pracovní plocha) samostatný úsek na zeleninu, sýry, pečivo (lednice, malý dřez, pracovní plocha) úsek na kompletaci (stačí malá pracovní plocha) dvoudřez na nádobí umyvadlo na mytí rukou Rozměry nejsou dané, že prý stačí malé plochy. Navíc bysme tam ještě chtěli stolní myčka na talíře velká lednice na cukroví, chlebíčky, očka úložný prostor na nádobí, příbory a talíře (sklenice a hrnky budou na baru) sporák s troubou, mikrovanka, stolní gril, asi friťák odkladnou plochu na špinavé talíře a pak nějaké rozumné rozmístění pro provoz jako např. aby se špinavé nádobí nenosilo přes celou kuchyň, stejně tak aby hotové talíře byli u dveří apod. Návrh přidám později.
Odpovědět
Takže jsem něco vymyslela, aby to splňovalo všechny podmínky. Nic lepšího mě nenapadá. 1 mycí zóna na nádobí 2 úsek na maso (malá lednička pod pracovní plochou) 3 úsek na vaření/grilování (ledničku a sporák oddělíme nějakou izolací) 4 úsek na přípravu zeleniny (malá lednička pod pracovní plochou) 5 úsek na kompletaci (nebude klasická šíře 60, ale 50) 6 na špinavé nádobí (nebude klasická šíře 60, ale 50) (v levém rohu na stole je myčka, pod každým pracovním stolem bude ještě otevřená police) Jedná se jen o hrubý náčrt kvůli rozmístění.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc se mi nezdá ten dřez - je daleko od zóny pro zeleninu a tu je potřeba často oplachovat, ale zase je vhodně umístěn pro umývání nádobí. Osobně nejsem zastáncem umístění lednice a trouby vedle sebe. Bohužel asi neporadím, jak to udělat líp.
Odpovědět
@komenska Ono to asi není moc vidět, ale dřez je v úseku na zeleninu taky (vedle té velké lednice). Ten sporák se mi taky u ledničky nelíbí, ale vzhledem k tomu, že jsou tam tři ledničky, tak to moc jinak poskládat nejde (dáme mezi to nějakou izolaci).
Odpovědět
Profilova fotka
aha, tak to jsem přehlédla, tak asi OK. Ještě mě napadlo: potřebujete tam vůbec troubu? Sice třeba nějaké mňmka z list. těsta je k vínu super, ale budete tam reálně péct? Možná by stačila jen deska, ne?
Odpovědět
@komenska Jídelníček ještě nemáme vymyšlen, ale ono se to využije..Už třeba jen na to, když budeme chystat něco na zub na naše rodinné narozeniny:-) Ty se budou dělávat tam.-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?