Stáří krovu

Mám otázku, pokud by prosím nekdo věděl, nedávno se stala věc, že sosedovi chytla střecha a odhalil se na chvilku krov, pak taky pohořel, ale pokud vím, dům tam stojí už desítky let (asi 150), ale to co hořelo byl vazníkový nebo hambálkový krov? Popřípadně od kdy cca se užíval vazníkový a do kdy hambálkový, nebo jak to s něma je. Na vazníky to nevypadalo, ale mám fotky, sice ne z požáru, ale hodně let před požárem, při opravě štítu. Bude možno vyčíst z 3 fotek, co je to za druh?
Odpovědět
Profilova fotka
vypada to na nejaky typ stare vaznicove soustavy. jestli chces studovat, muzes treba tady: http://fast10.vsb.cz/studijni-materia... moderni vazniky to rozhodne nejsou ;-)
Odpovědět
No moderní ne, protože ten krov je původní, baráky se stavěly jako řadovky od č.p. 104 - 145 téměr v jedné době a na druhé straně taky tak, 146 - 200 myslím taky tak, odchylka "prvního" a "posledního domu je max 20 let. Je to kameň, hlína, cihla (kolkovaná, dělaná podle moravské normy z r. 1810), dřevěné strop a právě, že většina domů má původní krovy, stropy tak 2 - 2.2m a futra má jeden dům myslím 1.9m Ale děkuju za ten odkaz, hodí se.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?