Nová

Stěhování na vesnici po 20 letech ve městě… trochu panika

Anonymní autor
Autor diskuze
Ahoj všem, po dvaceti letech života v Praze jsme se rozhodli přestěhovat na vesnici do nového domu. Nejprve to znělo romanticky... klid, zahrada, vlastní prostor. Teď, když se blíží termín stěhování, začínám mít docela sevřený žaludek. Máte to někdo za sebou? Nepřišel vám najednou život až moc tichý?
Odpovědět
Profilova fotka
26 let v Praze, 12 let malomesto, ted samota vedle vesnice, ja jsem spokojen, ale deti mne to asi nikdy nezapomenou to kam jsem je odtahnul, vse ma plusy i minusy
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Ahoj všem, po dvaceti letech života v Praze jsme …
Hodně záleží na věku. My jsme se stěhovali, když mně bylo 55. Dřív Praha, Brno, teď dědina. Když jsem byl mladší, nedovedl jsem si představit život mimo město. Teď jsme naprosto spokojeni. Jo a děti zůstaly ve městě.
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Ahoj všem, po dvaceti letech života v Praze jsme …
Bude záležet na Vás, zdali se začnete zapojovat do místní komunity nebo ne. Pokud budete takovíti měštáci, kteří nikam nevylezou a s nikým se nebudete bavit, tak je dost možné, že se budete nudit.
Odpovědět
Mě město odrazuje čím dál víc a jsem rád, že vypadneme. Všude bordel, bezdomovci a jiné individua. Smrad, odpadky, hovna od psů.... No budu rád za klid. Do obchodů, do kin a divadel si člověk těch pár minut dojede. Na kávičku v týdnu také, ale na to je čím dál více méně času.. :-/
Odpovědět
Ano měli jsme to stejně, asi rok mi to v novém domě připadalo jakobych bydlel v hotelu. Nyní po dvou letech je to pecka. Ten život mimo město se musí příjmout. Dál se to poskládá samo. Samozřejmě je tu klid a deviza jsou dobří sousedi, ale myslím, že tak nějak všichni v okolí jsme pochopili, že jeden druhého potřebujeme, a tak si to sedlo. Zážitky jsou jiné, např. rád vzpomínám na silvestr, kdy jsme se sousedy ze tří domů v okolí stáli na cestě povídali, popíjeli, prostě slavili, a to vše do rána do tří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?