Uzavření místní komunikace, prosím o radu

Dobrý den, prosím, o Vaše rady - kvůli výstavbě montovaného domu budeme muset nechat uzavřít část místní komunikace (vlastní obec) - bude tam stát kamion. Uzavření komunikace bude na 2 dny - sousedé o tom již vědí, starosta se zatím tvářil, že se mu to nezdá a moc mi ani neporadil, kde a jakým způsobem žádat. Prosím o Vaše zkušenosti, či rady, kde a jakým způsobem zažádat.
Odpovědět
Na obci budete muset zaplatit zabor. Bude tam nejaka objizdka? Pokud budete uzavirat silnici, musite se domluvit s policajty, budou chtit projekt dopravniho znaceni, ktere i platite. Pokud to neni zadna frekventovana silnice, pokusila bych se domluvit jen s obci.
Odpovědět
Já jsem žádal na stavebním úřadě(ale podle struktury a rozdělení kompetencí správních orgánů v místě to může být různé) a slouží k tomu "žádost o povolení zvláštního užívání komunikace". Pokud dojde k úplnému uzavření komunikace, tak určitě budou chtít vyjádření policie a ta zase bude chtít plán uzavírky s dopravním značením, který by měl udělat dopravní inženýr. Nikdo přitom samozřejmě nebude nic dělat zadarmo... Dále se dokládá souhlas obce a situační výkres. Oficiální cestou je to dost komplikované a zdlouhavé, jako všechno, co si na nás přichystali naši svobodně demokratičtí zákono"dárci", asi bych se tedy prvně pozeptal na dotčeném úřadě, jak se k tomu postaví a kdyby trval na dodržení celého předepsaného kretenismu, tak se spíše pokusit to vymyslet aby zůstala ulice průjezdná(aspoň částečně) a pak by mohl úřad souhlasit i bez zbytečných obstrukcí. Zrovna nedávno jsem to právě tak řešil. A nebo, podle situace ve vaší obci, nic nehlásit, jen se domluvit se sousedy a udělat to bez štafety papírů po úředních stolech. Ovšem k tomu je zapotřebí skutečně dobře se domluvit, aby z toho pak někdo neudělal problém.
Odpovědět
Objížďka - to asi ne.....je to vedlejší komunikace, pouze k několika domům, neuzavřel by se žádný komunikační uzel, auto tam projede tak 1 do hodiny. Ke všem domům se dá dostat i z druhé strany, komunikace by nebyla uzavřená celá jenom část.... Zatím děkuji za postřehy.
Odpovědět
Takovej starosta, to je dárek :-) Jestli sousedi nejsou proti, tak to řešte jen na obecňáku. Měli by Vám jen vystavit potvrzení k zvláštnímu užívání komunikace.
Odpovědět
Já to oznámila starostovi, ten to vyhlásil místním rozhlasem,at to ridici objedou jinama,dal nam značky, kterými jsme na začátku a na konci ulice označili,ze máme prekopanou silnic a bylo to :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?