Jak se vede stavební deník v případě stavby svépomocí?

Dobry den, prosim o radu, jak se vede stavebnik denik v pripade stavby svepomoci. Mame sice stavbu svepomoci, ale samozrejme na ni nebude pracovat jen manzel. Jak se v takovem pripade do deniku zapisuje? Staci pocet osob, nebo se musi jmenovite? A v pripade, ze napr strechu nam bude instalovat primo vyrobce strechy, je mozne je tam uvest, ikdyz je to svepomoci? Jak jste to prosim celkove vy, co jste staveli svepomoci, resili, pokud jste denik vedli? Dekuji moc za pripadne rady, co uvadet a jak, a co ne, :-) L.
Odpovědět
Co se týče osob, píše se jen počet a čas na stavbě strávený. Ono je to v tom deníku na začátku někde v instrukcích napsané, jak se to zapisuje. A když vám střechu bude dělat firma, poprosíte firmu, aby vám vyhotovila zápis. Pokud by se na to třeba zapomnělo nebo něco, tak to tam zapíšete sami (počet osob, čas, počasí, technika, materiál atp.).
Odpovědět
@teron Dekuji moc za info! Aha, takze ikdyz jsme stavba svepomoci, tak nevadi, ze bude v deniku uvedena nejaka firma za instalaci strechy atd. O to mi slo predevsim, aby pak nebyl problem. Jinak ten zapis od firmy na strechy myslite primo do staveb deniku, nebo nejake extra potvrzeni na papir a do deniku napisu nazev firmy, pocet osob, technika atd? Diky!
Odpovědět
Pro stavbu svepomoci je jedno, kdo ji stavel(vy, remrslnici, firma). Pro kolaudaci pak cestne prohlasuje shodu provedene stavby s overenou projektovou dokumentaci vas stavebni dozor/stavbyvedouci, který to vse zastituje.
Odpovědět
@lagertha Ano, tak jsem to myslela. I firma může provést zápis do deníku, že na baráku něco dělala. Ale třeba po bagristovi zápis nechci a napíšu si to sama ;-).
Odpovědět
@puhelin @teron Tak super, moc diky za info, uz to chapu :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?