Vysavač na popel. Máte zkušenost?

Chceme s manželem kupovat vysavač na popel ke krbovým kamnům. Máte s ním někdo zkušenosti? Koukala jsem, že existují dva druhy, jednak co se připojuje na normální vysavač a jednak existují s vlastním motorem a připojí se zrovna do zásuvky. Prosím o radu a Vaše zkušenosti. Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@holanci my máme ten co se připojuje na vysavač a jsme s ním spokojeni. :-) Čištění krbu je skoro bezprašné a rychlé.Než jsme si ho koupili, tak jsme čistili klasicky lopatkou a smetáčkem,bylo to pomalé a moc se prášilo. Připojujem ho ke kvalitnímu většímu vysavači a není problém. Známí ho připojovali k malému vysavači a prý se jim ucpávaly filtry.
Odpovědět
mám dotázek a za jak dlouho se naplní pytlík od vysavače? některý jsou celkem drahý, tak jestli neni levnější koupit přímo vysavač na popel. díky
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my máme ten vysavač s vlastním motorem a je super! :-) Toho, co se připojuje na klasický vysavač jsme se trochu báli, kdyby to náhodou dělalo nějakou neplechu. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka vysavač na popel nemá pytlík. Je to plechová nádoba,která se na jednom konci připojí ke klasickému vysavači (ten zajišťuje nasávání) a na druhé straně má vysávací hadici na popel. Popel zůstává v té plechové nádobě a jednoduše se vysype do popelnice. Nevím jestli jsem to srozumitelně popsala,ale je to velice jednoduchý systém.
Odpovědět
@gabal tak to jsem netušila, to je super, díky za info ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Obnovuji diskusi. Manžel by chtěl vysavač popela z krbu, vůbec se v tom nevyznám, máte někdo nějaký osvědčený?
Odpovědět
Koupili jsme obyčejný z globusu a nikdy více, je třeba aby měl uvnitř filtr, nebo alespoň železnou síťku s filtrem, myslím, že kolem 1000,- bude už ten lepší. My kupovali za 400,- a práší všude.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacka.l díky. Já právě našla tenhle: http://www.krbova-kamna-thorma.cz/krb... Má dobrý výkon a omyvatelný ten filtr, ale vůbec tomu právě nerozumím, tak kdyby měl někdo nějaký konkrétní vyzkoušený.
Odpovědět
Já myslím, že tento je fajn.
Odpovědět
Přesně jak píše kacka.l nikdy víc, koupili jsme ten kyblík cca 800,-. Hrůza zasajrajtilo mi to celej vysavač, filtry a zaprašilo místnost a to memám nějakej levnej, slabej vysavač. Sice to vysálo velký kusy, ale ten mikroskopický popel se mi právě dostal až do vysyvače. Celej jsem ho musela profoukat vzduchem a umýt a od té doby je hlučný. ]-( Takže kyblíky nekupovat :-| Až budete mít zkušenost s tím vysyvačem na popel písněte ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Obnovuji diskuzi, má někdo vysavač s vlastním motorem, se kterým je spokojený? My máme Vorwerk a neradi bychom si při případným neúspěchu zničili takto drahý vysavač. Má další otázka je, pokud jste spokojeni s vysavačem na popel, tak jaká značka a typ a jak ho máte dlouho.... Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My máme už cca 3 roky ten kyblík bez motoru a připojujeme ho na centrální vysavač. Manžel ale dělá vychytávku v tom, že na ten drátěný filtr, co je v tom kyblíku, dává "návlek" udělaný z vysavačového filtru http://www.provysavace.cz/prislusenst... - vezme ten obdélník, ustříhne z nej požadovaný rozměr a omotá jej kolem toho sítka a ještě vystříhne dno. Takže ten jemný prach do centrálu vůbec nejde. Po těch 3 letech se nám u kyblíku rozbilo zavírání, takže uvažujeme o koupi nového, ale už s motorem. Topíme v krbu celou topnou sezonu a krb luxujeme tak ob 3 dny a tahat pořád kyblík a hadici od centrálu mě fakt už nebaví. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@leg Proto chci vysavač popela s motorem, abych nemusela tahat vysavač a k tomu to na popel....z vorwerkem není zrovna snadná manipulace.... :(
Odpovědět
Profilova fotka
Dovolím si vstoupit do diskuse. Také uvažuji o vysavači popela a rozhodně půjdu do toho s vlastním motorem je to prý lepší. Jen mám strach z těch filtrů prý se špatně čistí nemáte s tím někdo zkušenosti ?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Začala topná sezona, a tak bych se chtěla zeptat, zda má někdo další tip nebo zkušenost s krbovým vysavačem s motorem. Díky :-) @petrasafr Můžu se zeptat, jaký jste nakonec loni koupili a jak jste s ním spokojeni?
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram koupili jsme nakonec Lavor Ashley 800 a jsme spokojení, vysává dobře, filtr je omyvatelný a vysavač má kolečka, takže se s ním i dobře manipuluje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zase bych obnovila diskusi - máte někdo tipy na další značky? Kromě @petrasafr? Určitě chci s vlastním motorem - má to ale být dárek pro naše, hlavně tátu, tak abych nevybrala nějaký šunt.. díky! @pechi.romi @maty2006 @breberka @akcul Poradíte co máte, jestli máte a jak jste spokojené? Díky
Odpovědět
@scared my máme Parkside z Lidlu...spokojení jsme, ale nepoužíváme ho zase tak často.....bylo by fajn používat ho i např.na bordel v garáži, ale nejde to, protože je tam jen ta krátká hubice, takže bych tam lezla půl dne, abych ji vyluxovala ;-) jinak má krátký kabel, což u nás znamená tahat ke kamnům i prodlužku..... jinak saje dobře ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@scared Já jsem si od příbuzných půjčila vysavač s vlastním motorem. Značku teď nevím později doplním.Moc spokojená jsem ale nebyla . Co se týče filtrů tak je nejlepší je vyfoukat kompresorem nebo takovou tou ruční nafukovací pumpou. Jinak vysavač nevysaje větší uhlíky spíše jen jemný popel. Potom se ucpe a musíte ho celý rozebrat a vyčistit. Takže jsem usoudila že pro mě nemá cenu. I proto že jsem dostala docela dost dřeva s hřebíky a to by jsem si už vůbec netroufla vysávat. Navíc je neuvěřitelně hlučný až mi to trhá uši. Takže já nákup vlastního vysavače odložila na neurčito a raději vezmu do ruky lopatku. Je pravda že se s ním dokonale vyčistí kamna po topné sezóně a to samé komín od sazí. Souhlasím s @breberka že kdyby byl delší kabel a kubice tak se využije mnohem více. Za mě ideální vážně jen na sezónní úklid krbu.
Odpovědět
My máme z OBI, používáme ho každý den, máme ho rok a půl a super, neumím si představit, že bych popel vyndavala lopatkou....
Odpovědět
Profilova fotka
tak včera jsem zakoupila manželovi pod stromeček ten vysavač z OBI, se kterým je spokojena uživatelka výše. Tak jsem zvědavá, dám pak vědět, jaká je spokojenost :-) nebo zda jsme to po vánocích vrátili :-D Hezké svátky PS: a je super, že existují různá fóra, kde se lidé dělí o zkušenosti ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@katchikk Jak jste spokojeni? Vrátili nebo nechali?
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim. No nechali jsme si ho. Akorat neni na mastny popel rikal manzel. My ho mame ve sklepe u kotle a na takove to spinave vysavani popela okolo kotle a v kotli ten uhelny prach atd Jinak mame i prumysl.vysavac,ale ten nechceme zaneradit. Obi vysavac saje dostatecne;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Chtěl bych se zeptat majitelů krbových vysavačů, zda musí po každém vysátí krbu "vyklepávat" filtr nebo zda vydrží i na více vysátí? V mém případě při vysávání krbu se ke konci začal snižovat sací výkon, zvyšoval se hluk a zahříval motor. Filtr jsem vyklepal a při dalším vysávání to samé, krb jsem sice vysál, ale na konci se opakovalo popsané.
Odpovědět
Profilova fotka
@awakened kdybych vysal komplet popel z pece tak to ani najednou vysavac nezvladne, ale na bezny odsani toho co vypadne pri zatapeni a vysati spodniho popelniku mne staci cistit vysavac tak jednou za 5 pouziti, pokud vybiram vsechen popel (coz je tak 1x za 1,5 mesice) tak cistim vysavac vzdy
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Má smysl pořizovat vysavač s oklepem nebo je to zanedbatelný prvek? Chtěli bychom ho na úklid krbu a případně ještě na menší nepořádek v garáži. Zamlouvá se mi tenhle Karcher https://www.equiplo.cz/vysavace-na-po..., ale nejsem si jist, zda dává smysl do něj jít (mimo jiné i kvůli ceně).
Odpovědět
Profilova fotka
@mitelos zbytečně drahej krám... na popel stačí obyč do litru... moje zkušenost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den miletos, záleží k čemu přesně chcete vysavač používat. Doporučuji Vám nastudovat si něco o problematice více do podrobna. Stránka na kterou odkazujete je plná průmyslových vysavačů, ale teoreticky ani ony si nemusí s popelem poradit, naopak to mohou zvládnout méně sofistikované zařízení, které ani nejsou určené k tomuto, jak píše také kolega přede mnou. Doporučuji se řídit podle hodnoty průtoku vzduchu. Viz. https://www.arecenze.cz/prumyslove-vy...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?