Zahradní domek svépomocí, zkušenosti

Profilova fotka
Zdravím vás, s manželem začínáme přemýšlet o vybudování zahradního domku. Když jsme koukali na internetu jaké jsou nabídky a za jaké peníze, tak si říkáme, že bychom si rádi vybudovali svůj vlastní zahradní domek podle svých představ. A tak bych se vás ráda zeptala, jestli máte někdo zkušenost s vybudováním zahradního domku svépomocí? Vyšel vás cenově levněji, než kupovaný? Kde jste sháněli dřevo? Máte někdo tip na nějakou pilu v Praze a okolí, kde vám připraví a nařežou dřevo podle vašeho přání? Moc děkuji za jakékoliv rady a tipy.
Odpovědět
Ahoj já chci zkusit postavit něco takového :-) ale ještě to nemám spočítané počítám cca 40-50tkč, každopádně svépomocí :-D
Odpovědět
@eleonor4 Přečti si to po sobě a pak se sama sebe zeptej, zda kdyby se na to ptal někdo jiný, zda by jsi pochopila na co se ptá... Pokud by jsi mi nerozuměla, tak ti napíšu příklad tvého dotazu, který ti bude třeba bližší. S manželkou si chceme k odpolední kávě dát moučník. Koukali jsme v obchodě, jako jsou nabídky a tak si říkáme, že bychom si upekli koláč nebo buchtu dle našich představ. A tak abych se Vás rád zeptal, má někdo zkušenost s pečením moučníku k odpolední kávě v domácích podmínkách? Vyjde Vás levněji než kupovaný? Kde jste sháněli ovoce? Máte tip na nějaký ovocný sad v Praze a okolí, kde vám připraví ovoce dle vašeho přání? Moc děkuji za jakékoliv tipy a rady. :-) Přece jen radu Vám dám. Buď si to kupte, nebo nechte komplet udělat. Je to asi stejné, jako kdybych já chtěl od zítřka začít montovat letadla BOEING. :-)
Odpovědět
@rad5 Moc vtipné. Postavit zahradní domek je sice trošku těžší než upéct buchtu, ale fakt o moc jednodušší než smontovat letadlo (včetně ultralightu). @eleonor4 Doporučil bych začít bezplatným 3D modelovacím programem SketchUp. Kdysi jsem taky plánoval zahradní domek a namaloval jsem si ho v něm. Dřevo bych koupil jednoduše na metry na jakékoliv vhodné pile a řezal ho až na místě. Určitě to všechno nespočítáte a nevymyslíte tak, že si z pily přivezete "stavebnici", kterou bez potřeby nějakého přiřezávání jenom sestavíte. Nehledě na to, že neznám pilu, kde by vám takovou stavebnici připravili. Myslím si, že minimálně bez kloudné kotoučové ruční pily to nepůjde.
Odpovědět
@lisakstavitel 40-50 tisíc včetně těch oken? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viados je mozne si nechat vyrezat skutecnou stavebnici. Delaji to specializovane pily, ktere maji cnc obrabeci stroje, napr. hundegger k2i. V Cechach vim o 2 velkych - Pila Kawulok v Bocanovicich (pripravovali mi material na celou roubenku) a pila Martinice kousek od pribrami. dalsi pak treba Strechy Cermak, Strechy Novak, Vesper frames, Nema v jiznich cechach, pila Rohy a dalsi ti vsichni jsou schopni udelat opravdove lego. vim ze Martinice si uctuje cca 3500/m3 za opracovani na tom cnc stroji. Udelaji vam provadeci projekt a vyrezou vse. Dostanete navod podobny ikea a ocislovane tramky. ale stejne musite mit alespon zakladni znalost prace se drevem a cela takovato stavebnice je vyrazne drazsi nez metrove drevo z pily, nebot se to dela z vysuseneho hoblovaneho dreva.
Odpovědět
@viados :-) No nebude to 1:1 - bude to taková ekonomická edice :-D
Odpovědět
@jumpmans Tak to zní docela fantasticky. Díky za informaci. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viados kamos si takhle objednaval stavebnici roubene chaty u kawuloka. prijel kamion, vylozil tramy, dostali sesitek a s partou to postavili za 2 vikendy. super je, ze kdyz delaji ramovou konstrukci, vsude automaticky spojuji na cep a dlab a jak je to na tom cnc tak je to na milimetr presne. mne takhle ze stavby zustaly stavebni schody z kvh se stupni zafrezovanymi do bocnic a kdyz mi pak stolari prijeli delat finalni schody tak cumeli, ze takhle presnou praci jeste nevideli ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Mockrát vám všem děkuji za vaše rady a tipy. Přesně o tyto informace mi šlo. Omlouvám se uživateli "rad5" jestli jsem se špatně vyjádřila a nebylo z mého dotazu jasné, na co se ptám. Ale jsem ráda, že pár uživatelů mě pochopilo a poskytlo rady. O pile Martinice jsem teď taky slyšela. A velice děkuji za tip na program SketchUp, zkusíme ho a pak zkusíme i poptat, kolik by stálo vyrobení dřeva. Ještě jednou děkuji :) Zkusíme se s tím nějak poprat a zároveň učit se něco nového, těšíme se na to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?