Ztrácí se tlak na studené vodě

Ahoj, je normalni ze kdyz date na studenou vodu barometr. Zavrete vodomer a vsechno okolo. Akdyz se zavrel tlak bylo necelich 5.5 bar a za hodinu to spadlo na 4.5 baru? Nikde nic mokre neni ze by utikala voda. Diky za radu
Odpovědět
@zdenna Buď je pokažené měřidlo, nebo to někde teče. Pokud máte někde vodu vedenou v podlaze může to být tam a nemusí to jít nikde dlouho vidět. Dělali Vám tlakovou zkoušku?
Odpovědět
@kkaccullka tlakova zkouska byla pred kolaudaci v poradku. Jestli to nekde utika v podlaze tak to nikdo uz nezjisti.
Odpovědět
@zdenna Ahoj, no že jsi na rozvod vody dal barometr, to si snad děláš prdel ne? Barometrem tlak vody nezměříš, to nelze, ten se přece odjakživa používá k měření tlaku vzduchu, používal se v minulosti i dnes na měření tlaku, podle toho se nastavují plachty a kormidla lodí dnešních i dávno minulých, i další věci... Snad jsi myslel manometr, ono je stejně lépe podržet se slova tlakoměr (toť slovo univerzální) a údaje na něm, ta otázka vyzněla fakt dost směšně. Ale k věci, tlakoměr Ti ukázal změnu tlaku o jednu přetlakovou atmosféru za hodinu méně, to je jako dost. Někde to uniká, pokud máš zavřen přívod od vodoměru, přes to připojení tlakoměru nic nepídí, a všechno v chalupě, nikde nic neukapává, musí se to někde ztrácet. Blbé je, že to není nikde vidět. Nemáš pravdu, v tom, zda utíká v podlaze, to se zjistí, pokud máš vedení vody pod podlahami, akorát se to hledá značně blbě, když to promočí vlastně celou chalupu, a třeba bylo děláno v zimě, když byl mráz... nepoznáš to třeba hned, ale pak třeba zjistíš, důsledky pro ten dům ovšem budou dost fatální, toho bych se dožít nechtěl... Ber to tak, že pokud ten tlakoměr dobře ukazuje, může to být tak, že Ti třeba za den deci vody (i více klidně) vyteče pod podlahy (když to jinde vidět není zatím). Pod polystyren, všechno se navhlčí a nikdy to samo nevyschne, zdmi to prosákne výš a výš (prozatím to ještě asi není znát), tepelná izolace podlah se rázem stává (nachcaná vodou) vodičem tepla atp... nebyl bys první ani poslední, koho by toto postihlo. Příčina (pokud jinde není), je jasná.
Odpovědět
@ondra_cha problem je v tom ze je to novostavba a najit to bude stat mnoho a mnoho penez. Chci sundat vsude baterie a zazatkovat. Znovu natlakovat a uvidime co zo bude delat. Pkkud pujdu po trubkach je to oddelat vanu, kachle, v technicke kace, v chodbe kachle + demontovat skrin, kuchyn vinyl + demontovat kuchynskou linku a nicmene vsude je podlahove topeni. Take barak jsme zvedali o 1 saru cihel a je tam polys takze to muze do podlahy tect uz hodne dlouho a nikdo to jen tak nepozna. Na zdech nic neni takze mohu jen cekat kde to jednou vyleze.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna zacni tim ze zavres privod vody v zachodech. Obcas po kapkach propousteji. Pokud mate bojler tak taky nezapomen zavrit privod studene do nej. Mate u bojleru exp. Nadobu? Muze haprovat i ta
Odpovědět
já bych se hlavně obrátil na odborníky, kteří vědí co a jak, než začal dělat nějaký nesmyslný akce sám a dělal nějaký špatný závěry...
Odpovědět
@jumpmans Díky to mě nenapadlo, všude jsem všechno zavřel a počkám hodinku. Expanzku na vodě nemáme protože mám dost vysoký tlak.
Odpovědět
@plaintruth Určitě bych se sám do těchhle věci nepouštěl ;-)
Odpovědět
@zdenna Především bych zachoval chladnou hlavu. Velmi záleží na uspořádání pokusu. Neznám váš případ, ale působí to na mě spíše nepřesným měřením a z toho plynoucí mimořádně velkou nejistotou měření. Je třeba si uvědomit, že voda, stejně jako ostatní kapaliny, je prakticky nestlačitelná. Pokud tedy celý systém uzavřete, stačí opravdu minimální únik a 1 bar je hned. A ani to nemusí být únik, stačí pružnost plastového rozvodu a nebo i malá změna teploty. Pokud v systému máte např. boiler a z něho i teplou vodu a k tomu čerpadlo, které jí točí v trubkách, pak vámi popisovaný pokles tlaku může zapříčinit i cca pokles teploty o 4,5 oC.
Odpovědět
@jiri_1477 Děkuji za info, mám v celém baráku podlahové topení v betonové podlaze ne anhydridu. Tepla voda je pouze přes bojler a bez expanzní nádoby a čerpadla. Topení má svůj uzavřený okruh s elektrokotle. Četl jsem že by to mohlo být i tím jak se topí. Nikdy žádný únik ve smyslu mokrého fleku atd nenacházím.
Odpovědět
Tak je po probléému ... uff mockrát děkuji @jumpmans ta radu o zavření všeho. Zavřel jsem přívody v baterkách, bojler, záchody, a po hodině měření kde dřív spadl o 1 Bar se to ani nehlo :-) Zase mohu klidně spát. Díky všem :)
Odpovědět
@zdenna No fajn, a víceméně promiň, že jsem Tě tak postrašil (já jsem jednu epizodu takovou na stavbě zažil, blbou a ošklivě drahou). Mně osobně to bylo jedno, neboť jsem tam jen dělal terénní úpravy bagrem, jen chlapi mi to vykládali. No tož když ale Ty už tam vodu ohříváš a kdesi cosi, to je pak jiná, ten tlak kolísá vždy,já jsem myslel, že jsi zrovna dostavěl, a že to nastalo, tak jo.
Odpovědět
Článek se načítá
Zdravím, takové to změny tlaku ( a podstatně větší) vyvolá bojler při změně teploty vody uvnitř. Z manometru bych nic nededukoval. Osobně si myslím, že bojler má mít u sebe expanzní nádobu, zpětnou klapku a pojitný ventil, ale nedělá se to, bojler se nahřívá za odkapávání pojistného ventilu bez zálohy, v systému létá tlak vody, a všichni jsou spokojeni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?