Bungalov - názory

Prosím o názor k námi navrhnutému bungalovu, dřevostavba. Vstup do domu je ze jihozápadní strany, u domu bude přidělané kryté stání pro 1 auto. Dále ta malá pracovna bude vedena v projektové dokumentaci pouze jako sklad, nicméně partner tam potřebuje mít pouze počítačový stůl. Přikládám i pozemek s umístěním světových stran, příjezdová cesta k pozemku je z leva, kde musíme dodržet uliční čáru 4,3 m. Děkuji za Vaše názory.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Moc hezké. U bungalovu je téměř vyloučené mít dokonalé rozmístění, takže vám zde budou psát, jak máte ložnicí vedle koupelny, pokoj u obýváku atd. Ale mně se to líbí, hlavně nechceme mít jako vy ložnici namáčklou na pokojích. Chceme podobný projekt, celková plocha 131,5. A určitě cihlu, dřevěným nevěříme... ale každý svého štěstí strůjce 🙂 Jaký máte rozpočet a jaká firma bude stavět?
Odpovědět
Děkujeme, jediný čím si nejsem jistá, je ta malinká pracovna co zasahuje do pokojů. Ale lépe jsme to nedokázali vyřešit. Máme užitnou plochu 123 m2 a zatím jsme oslovovali Atrium. S Atrium zatím spolupráce na výbornou, jsou na stejné úrovni jako RD Rýmařov i cenově. Základovou desku si budeme dělat sami. Chceme si nechat postavit pouze hrubou stavbu s tím, že rozvody si uděláme sami a podlahy. Dům z venku bude zateplený, bude mít osazená okna a dveře, mít fasádu, a kompletně hotovou střechu a zatím nám to nacenili na 2,5 mil. Kč vč. DPH. Víme, nebo aspoň co jsme se dívali na jiné společnosti, že je to dražší, nicméně je to kvalitní výroba dřevostavby. A firma je již dlouho na trhu a u dřevostaveb bych řekla, že je to zasadní.
Odpovědět
Ještě jsem zapomněla zmínit, že se jedna o difuzně otevřenou konstrukci, a nepoužívají desky obsahující lepidla. Takže žádně OSB desky a i KVH profily mají různou tloušťku dle potřeby, nejsou to sešrubované profily dohromady.
Odpovědět
Vynikající projekt! Líbí se mi i ta pracovna, okolní pokoje mají dostatečnou velikost. Jediná má připomínka:máme stejnou velikost oken, takže vím, že jsou nízká. Rozhodně bych dala 1500 x 1400, idealne 1500, po naší zkušenosti. Je to jediná chybka, kterou jsme udělali my. Skvělý projekt!! Ta cena mi přijde naprosto pekelná v porovnání s naším skoro stejně velkým zděným (pokud jsem to pochopila správně: 2,5 mil. bez desky, podlah, elektřiny, odpadů atd..) , ale Atrium má výbornou pověst a já nejsem odborník na naceňování domů.
Odpovědět
@fazik Já bych nechtěla WC se vstupem ze zádveří, bude se tak tahat špína.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha. Mně se právě pracovna líbí a jestli vám pokoje stačí, tak není, co řešit. My budeme tuto čtvrtou místnost taky dělat ze šatny na podobném místě na úkor ložnice, ta je 20,4 m², takže šatna se zvětší o 4 m² na 7 m² a vznikne v ložnici malá chodbička. Já se o dřevěný domy nikdy nezajímal, to máte asi zmáknuté a rozumíte tomu. Přeji hodně štěstí při stavbě a hezké bydlení.
Odpovědět
@norikakaa ano ta cena mi přijde taky právě dost strašná ale je to v porovnání s RD Rýmařov na stejno. A jiné firmy nám to nacenili i za míň, ale zase na úkor kvality, menší zateplení, užší profily a nebylo by zastopováno atd. @vlada24 Ohledně té pracovny, tu taky chceme, nicméně někde jsem četla, že pro obytnou místnost musí být min. 8 m2, a tato místnost má myslím kolem 6 m2. Takže nevím, co je pravda jestli to projde na úřadě nebo to budeme muset v projektu nazvat jako sklad.
Odpovědět
@norikakaa a můžu se zeptat, která firma vám stavěla?ba za kolik vám nacelili dům?
Odpovědět
@fazik nám stavělo Havo. 2950000 za 112m2 obytné plochy, na klíč. Porfix 30 cm, 18 zateplení, podlahové teplovodní topení, komín,trojskla(ale ne posuvná fr. okna), 2,5 koupelny, 2 vchody. Vybavení střední standard.
Odpovědět
Profilova fotka
@fazik A jaký je rozdíl, když by to bylo v projektu jako sklad nebo jako obytná místnost?
Odpovědět
Moc hezky řešeno, pracovna velikostně stačí, ale pro obytnou místnost je norma 8 m2, tedy do projektu vyznačit jako šatnu nebo sklad. Výtku bych měla k otevírání dveří na samostatném wc. Pro otevíráni dovnitř je norma hloubky místnosti 150cm, tak aby mezi dveřním křídlem dveří a mísou bylo minimálně 30 cm. Tak jak máte navrženo nezavřete dveře aniž byste se museli někam natlačit. I z bezpečnostního hlediska, pokud se někomu udělá nevolno, nedostanete se k němu - zatarasí dveře. Atrium jako dodavatel má skvělou pověst, i přes vyšší ceny si myslím, že se to vyplatí. Ať se stavba daří... 🙂
Odpovědět
Minimální rozměry:
Odpovědět
Článek se načítá
@brblalka děkuji ohledně rozmístěný dveří na WC, určitě to probereme s projektantem
Odpovědět
Pokud máte vstup na jihozápad, tak máte ložnici na jihozápad a pokoje na severozápad a sever. Prohodil bych ložnici se severním pokojem. Samostatný záchod bych dal tam, kde je vstup do technické a podle toho upravil vstupní místnost do domu a koupelnu. Tím by se vyřešilo to nošení bordelu okolo bot a záchod by byl blíže obytným místnostem. Jinak se mi to moc líbí
Odpovědět
To je taky jediné co mi vadí, že ty okna (ložnice a kuchyň) jsou na jihozápad spíš západ, bude tam celkem pařit slunce asi, a pokoje mají okna na východ severovýchod, ale nechci to prohazovat, takhle jsou děti u sebe a my máme oddělenou ložnici od nich. Nad tím umístěním WC ještě zapřemýšlím je to dobrý nápad ho posunout výš. Díky.
Odpovědět
Přemýšlíme o umístěný toho samostatného WC a napadlo, zda by šlo přesunout do tech. místnosti a většení tudíž koupelny. Ale nejsem si jistá, jestli vůbec může být WC v technické. Poradí někdo? Děkuji.
Odpovědět
No všichni Vás tady za ten projekt plácají po zádech, ale já budu trošku negativní. Už to tady jednou zaznělo, dětskej pokoj sousedící s obyvákem a ještě k tomu na straně televize a ložnice sousedící s koupelnou. Poučte se z chyb ostatních, stavíte přece od nuly, proč to prostě teda neudělat tak, aby se Vám tam žilo líp? Každý spláchnutí uslyšíte, bude vás to budit, sprchování, koupání a bohužel i prdění a sraní... 😄 Dětskej pokoj namáčknutej na televizi, buďto bude telka potichu, nebo to děcko uslyší a bude ho to budit, občas přijedou známí, bude pařba, budete se smát, mluvit nahlas atd... nic moc 🙂 Manželka to tak měla u rodiču v baráku a nadává na to ještě teď 🙂 Teď to tak máme v bytě a když se dívám v obyváku na telku, tak musí být potichu, jinak to je prostě slyšet. Nejlepší je pokoj 03... Jak říkám, zkuste se nad tím zamyslet, je to jen na Vás. Za chvilku budu taky stavět takže si pořád něco čmárám a navrhuju, takže Vám zkusím poslat můj projekt, třeba si z toho něco vezmete a pomůže Vám 🙂
Odpovědět
@norikakaa dobry vecer,chtela jsem se zeptat jak jste s firmou HaVo spokojena a meli jste vlastni projekt nebo z jejich nabidky?Nevite jestli stavi i po cele ČR?Dekuji
Odpovědět
@dzanek771 No ty vase dlouhe nudle chodby, zatna hitparada teda 😉
Odpovědět
@dzanek771 Nezlobte se, ale tak špatný projekt jsem už dlouho neviděla. Dlouhatánská chodba jak někde v hotelu a z ní devatery (chybí dveře do ložnice) dveře. I uspořádání místností je špatné a chaotické. Když srovnám oba projekty, tak ten od @fazik je sice taková katalogová klasika, ale líbí se mi daleko víc než Váš.
Odpovědět
Máte pravdu, ta chodba u toho 2 projektu je opravdu hrozná, od toho jsem nakonec upustil, ale myslím, že chodba v 1 projektu zas tak hrozná neni, je cca 7,5 metru dlouhá a když se dá dostatečná šířka, tak to nebude tak hrozný, klidně pro nějakou komodu atd... má to podobně hodně oblíbený bungalow Miami od g servisu a pár domů, které navštěvuji a je to v klidu. Uspořádání pokojů už je na každém,mě přijde právě dost jednoduché a praktickě, žádný bludiště, dostatečný počet úložných prostorů, sklad, spíž atd... Konkrétně mě vyhovuje, že jsem oddělil koupelnu, záchod a obyvák od obytných pokojů, někomu to ale může být jedno. Já budu stavét sám a pro svépomocnou výstavbu jsem se rozhodl pro dům ,který bude jednoduchý, obdelník, sedlovka, žádný složitosti. Takže ano, chodba je hlavně u toho 2 projektu fakt hrozná, u toho 1 si myslím, že už to je v klidu, ale to už fakt je na každým, jestli radši udělá 2 kroky navíc v chodbě, nebo jestli bude poslouchat celej život splachování 🙂 Já si vybírám 1 možnost 🙂
Odpovědět
Ja jsem tedy postavil podobny dum, co tady poslal Dzanek, u obdelniku ty chodby jsou snad vzdy. Stavel jsem sam z bst tvarnic a pro svepomocnika to je idealni pudorys. Nemuzu rict, ze je usporadani mistnosti chaoticke, je to vlastne uplne jednoduche, a kdyz tam bydlite, tak logicky vite, kde co je a kdyz k nam prijde navsteva tak jen zaboci z predsine do obyvaku. Par sousedu co staveli sami, tak maji taky takove podobne chodby a nikoho to netrapi, holt je to obdelnik, co tam chcete vymyslet?
Odpovědět
@dzanek771 ano s tou koupelnou máte možná pravdu ale u L půdorysu se to asi jinak už poskládat nedá. A k té Tv, měla jsem to celý život v domě rodičů, kde jsem vedle pokojíčku měla obývák, a neřekla bych že by mě to jako dítě rušilo. To už jsem toho spíš slyšela víc když rodiče slavili dole v jídelně slavili, a to jsme měli dům na patro. 🙂 Ale to je zase věc názoru, my jsme si tento projekt nakreslili sami, takže určitě by se dalo udělat lépe, nicméně nejsem architekt ani projektant. Jedinou mou podmínkou bylo naopak nemít skoro žádnou chodbu, za mě je to strašně nevyužitý prostor v domě. Ale to bude asi už defekt, který jsem získala z domu rodičů. Měli jsme 2 absolutně velký a zbytečný chodby. 😄
Odpovědět
@fazik ahoj, já ti jen dám svůj pohled na Tvůj požadavek nemít chodbu... Ano místnost "chodba"máš sice menší, ale těma vykusama ste si udělali chodbu v místnostech... Od dveří do obýváku až ke kuchyňské lince máš vlastně chodbu, a ještě je ten průchod širší, než skutečná chodba,potřebuješ tam procházet, prostor nezastavíte nábytkem. To stejné v tom zadním pokoji 03. Takže vlastně chodbu máš a v obdélníkovém bungalovu, pokud nechceš průchozí místnosti, tak se jí nezbavíš. A za mě rozhodně lepší delší chodba, než vykousane místnosti, třeba ten odskok v ložnici by mě neskutečně ***, stejně jako v tom dětském pokoji, kde na papíře to má cca 12 m2, ale ve skutečnosti tak 9 m2, ale nemáš kóty, tak třeba plánek zkresluje,ale to už je na uvážení každého soudruha.
Odpovědět
@1karel1 to je pravda takhle jsem se na to nedivala, v loznici mi ten vykus nevadi je to asi jen 30 nebo 40 cm, ale v tom pokojicku je vetsi, a je fakt ze to mi taky vadi, ale bohuzel jsem s partnerem nepeisli na to, jak jinak to vyresit, aby mu tam zbyla ta mini pracovnicka. Nejake napady jak to udelat?
Odpovědět
@fazik já bych zrušil vykus na terasu, stejně to má tak 2 m, což je málo, protahnul chodbu,obývák lehce zúžil a jako místnost mezi OP a DP bych dal pracovnu. Chodbu bych až ke dveřím do zadního DP a ložnice na šířku rozdělil a využil na vestavěné skříně. A nebo úplně nejjednodušeji, žádnou místnost nedělejte, supnete na konec chodby stůl, poličky a skříňky na zeď a máte pracovnu... Předpokládám klienty tam nikdo chodit nebude, když je to uprostřed domu, a na nefrekventovane chodbě by mohl být i klid.Jinak kdyz už jsme u úprav,WC s okénkem asi pěkná věc, ale hned vedle vchodových dveří? A ještě dvě?
Odpovědět
@1karel1 Tyjoo to s tím okénkem na WC mě vůbec nenadlo, děkuji. 🙂 A právě kdybychom zrušili terasu, tak z toho máme obdélník, což jsme nechtěli. Víme, že takhle je terasa úzká, nicméně bude sloužit pouze k posezení. Velkou terasu bychom chtěli na konci pozemku se zahradním domkem, kde se už budou pořádat akce atd.
Odpovědět
@fazik No tak okno z WC vedle vchodu má s prominutím každej druhej barák a to je fakt strašný, ideální je, když máte před vchodem návštěvu a vy si děláte tu svoji akci a ještě nejlépe s otevřeným oknem na odvětrání, spláchnete a jdete otevřít 😄 Ale takových drobností tam máte pro mě x. Kuchyň daleko od vchodu-už u druhého nákupu by mě to nebavilo tam tahat, vstup do kuchyně přes obývák, vstup z předsíně rovnou do obýváku (už vidím, jak mi tam mladej tahá návštěvy, když ležím v trenkách u TV). Pokud je linka finál, tak daleko lednice od dřezu, dřez od varné desky a přijde mi, že ramena linky jsou dost blízko sobě, aby se tam vůbec vlezli dva lidi; chybí mi okno u pracovní části linky, máte ho jen u dřezu. Pro mě jsou okna v DP a ložnici malá. Nejvíc používaný zařizovací předmět v koupelně-WC, nejdál od dveří, to by mě taky nebavilo chodit. Skříň na chodbě u dveří, tam párkrát někdo pěkně chytne přes papulu, to stejné máte teda i v ložnici, ale tam se nebude tolik chodit jako na té chodbě. A už končím 🙂, vám to tak asi vyhovuje a to je hlavní, já v tom bydlet nebudu🙂 stavbe zdar
Odpovědět
@1karel1 díky za postřehy, nad kterými jsem vůbec neuvažovala. Ve spoustě věcí máte pravdu, ale u L půdorysu jsem předtím nic moc jiného nanašli. Po dlouhé době hledání a plánování posílám nový návrh půdorysu. Pořád jsem se snažili zachovat půdorys do L s tím, aby DP měli okna do zahrady. Vstup do domu je tentokrát ze severozápadu, spíš ze severu. Vím, že je to daleko od kuchyně, nicméně jsem nedokázala nacpat vchod blíže ke kuchyni. Teď mě jedině napadá ho prohodit k WC a celé to trochu ještě překopat. 🙂 Prosím tedy o názory na nový půdorys, děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@fazik já bych prohodila vchod s WC a TM s koupelnou, vstup by byl z boku domu. A ještě bych dala na jih větší okno, ať je místnost krásně světlá.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?