Čidla vlhkosti

Dobrý den, mohu se zeptat, zda hlídáte vlhkost, pro případný úniku vody? Systém čidel v konstrukci znám, ale rád bych něco do již postaveného domku. Případně zda máte někdo třeba servisní dvířka u pračky, myčky? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ano čidla máme. Pod myčku a za pračkou a kupodivu je to až až citlivé. Máme od jablotronu ale ty jsou přes kabel.. a bezdrátový se myslím ani nedělají🤷🏽‍♀️ Za mě super věc, která stojí pár korun.
Odpovědět
@petrwood můžu doporučit Grohe Sense Guard. Ale už to není sranda za pár korun, nicméně to rovnou řeší v případě úniku rovnou i uzavření řádu automaticky nebo příkazem "na dálku" přes webové rozhraní. Detekční čidla jsou bezdrátové a můžete je umístit kamkoliv kam potřebujete (pračka, myčka, koupelna, místnost s TUV atd.) Pokud chcete jen detekovat a nechcete řešit rovnou i odstavení řádu, tak vám stačí čidla s wifi za pár stovek jako třeba od solight atd. Nicméně v případě úniku musíte přijet a řád odstavit manuálně.
Odpovědět
@doog bezdrát určitě ne. Jak píše marta, jedině drát. Nenechte se strhnout na bezdrát. Problém je, že bezdrát není zdaleka tak spolehlivý, z hlediska spojení. Ale hlavně to se fakt nedá uhlídat měnit včas baterky. Člověk by musel být pedant a pravidelně fakt kontrolovat a měnit. Většina bezdrátových čidel samozřejmě nemá žádnou kontrolu baterie. Prostě chcípne... A jak víme, zákon schválnosti fakt funguje spolehlivě... Taky řeším nějaká čidla dodatečně do postaveného domu. Chybí bohužel příprava. Buď to začlenit do stávající zabezpečovačky, jak píše marta. Já mám doma od Jablotronu "Davida", tak k němu mám nějaká čidla od jiného výrobce, přes drát. Citlivé je to velmi.
Odpovědět
Máte někdo už zkušenost s vytopením myčkou? Myčky mívají vlastní čidlo záplavy, takže by mělo být slabým místem jedině přívodní hadice. U pračky znám akorát případy, kdy mobilní výpustní hadice nebyla správně na svém místě.
Odpovědět
@martin_s na hadici je většinou aquastop. Nevím no. Už jsem to psal jinde. Ucpala se nám wc mísa v patře v kombinaci s nedovíráním ventilu. Výsledkem bylo pomalé vytopení části domu. Tam, kde všude to bylo vytopeno, by asi nikdo čidla neinstaloval. By ho to nenapadlo. Takže i kdybych měli doma čidla u všech praček, myček atd., tak by toto selhalo.
Odpovědět
@marta_kovar Dobrý den, mohu se prosím zeptat na název čidel? Děkuji
Odpovědět
Možná blbost, ale co do SDK udělat dvířka např v protější stěně kde je sprchový kout atd. A do dvířek zasunout čidlo vlhkosti, například toto? https://www.mall.cz/bezdratove-teplom...
Odpovědět
@petrwood predpokladam ze martin myslel: https://www.jablotron.com/cz/produkt/... My je mame taky (pracka,mycka, sklep, pod umyvadli - mam trochu paranoju) ale kdyz se daj dobre tak nejsou ani videt. Muzu potvrdit ze jsou citlive lehce vlhci hadr je sepne (overeno pri uklidu) a ze fungujou taky. Asi tyden po nastehovani nam vypadla odpadni hadice z mycky a nestacilo skoro nic vytect a uz to spustilo. Ale samozrejme dost zalezi na umysteni
Odpovědět
Profilova fotka
@petrwood https://www.jablotron.com/cz/produkt/... Ale je to na kabel a bez celé zabezpečovačky to je k prdu. Ale našla jsem i bezdrátový ale těžko říct jak dobře fungují.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@honzik75 musím silně nesouhlasit. Do zrekonstruovaného domečku jsme si pořídili bezdrátové zabezpečení BEDO Ajax, který právě nabízí i detektory vody, které lze kontrolovat pomoci aplikace. Spojení je perfektní po celé ploše domu i do jiného patra, v aplikaci se ukazuje procenta baterie daného detektoru. Po půl roce používání baterka klesla minimálně, uvádí se výdrž až 7 let. Já osobně jsem proti drátům, které je složité už v postaveném domě vést. Na instalaci nepotřebujete nějakýho profi předraženého montážníka, zvládnete to sami.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?