Co myslíte o mobilním době? Dobrý/špatný nápad?

Ahoj chtěli bychom stavět ale našli jsme si firmu která staví hezké celoroční mobilní domy.:) jen by mě zajímalo jestli s tím má zkušenost někdo? A jestli k tomu potřebujeme stavební povolení? A kdyžtak naky pusy minusy z bydlení:) děkuji hezky den
Odpovědět
Profilova fotka
Mobilní domky jsou perfektní, osobně se mi moc líbí a na bydlení jsou dostačující, byla jsem už v několika od více výrobců. Povolení samozřejmě potřebuješ od SU jako na každou jinou stavbu. pokud chceš na něj získat číslo popisné je potřeba vybrat takový co odpovídá normám pro obytné domy. Od jaké firmy máš vybraný, u nás na okolí je těch dobrých výrobců spousta a lidi je tu mají a reálně v nich bydlí. Velice pěkná realizace je například ve Vizovicích od firmy Modulos, to je jedna místní firma co je vyrábí. Určitě do čeho bych nešla tak nejaký starý mobiláč dovezený nekde z Anglie apod.
Odpovědět
Děkuji za odpověď, máme vybraný tento mobilní dům http://www.lavarohouse.cz/mobilheimy/... Moc se nám líbí a myslím že to je levná a rychlá varianta bydlení.. :) A urcite bych chtěl číslo popisné :-)
Odpovědět
Mobilni dum vam podle legislativy neni mozne schvalit k bydleni. Nesplnuje paratmetry - mistnosti nemaji dostatecnou svetlou vysku, loznice dostatecnou plochu, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Ve Vizovicích je modulární dům který splnuje podmínky pro trvalé bydlení a má přidělené i popisné číslo, je od firmy Modulos, firma Lavaros vyrábí rovněž kolaudovatelné domy kterým je možné přidělit číslo popisné, zajímala jsem se o to a vím že to není problém, něco jiného jsou takové ty dovozové "ojetiny" - mobilní domy co se sem dováží z Anglie apod.
Odpovědět
@alinka1234 Mobilni dum neni totez co modularni dum :)
Odpovědět
Profilova fotka
@matej23 Lavaro je dobrá firma a dělá i modulární domy které jsou kolaudovatelné a dostanou číslo popisné. Moc se mi líbí že se u těchto domů nemusí člověk zadlužit v řádu milionů a v případě potřeby kdy se neplánovaně rozšíří rodina nebo je potřeba větší prostor se dá lehce přidat další modul. Kolaudovatelné moduláry dělá víc firem, např. ten Lavaro house, Modulos, Free domky (ty jsou už ale cenově drahé), Pegas container a hromada dalších, chce to pohledat a poinformovat se. Na fotce přidávám modulární domek který je u hlavní cesty ve Vizovicích od firmy Modulos, to je místní firma ze Zlínska a tento domek je včetně čísla popisného plně kolaudovatelný, teď už mají i upravené okolí a je nádherný.
Odpovědět
@alinka1234 děkuji za odpověď :) moc se nám litý od lavaro.. akorát že bych chtěl zvenku klasickou fasádu jak je na fotce níže a omítky zevnitr... Nechcem zbytečně utrácet když tohle je dostačující k bydlení a cenově jinde než klasický du!
Odpovědět
@alinka1234 děkuji a jak je to s povolením nevíte? Ještě furt obcházím strany a to už co najdu je vždy drahe...
Odpovědět
Profilova fotka
@matej23 je potřeba vyřídit klasické stavební povolení, jinak to nejde, zajdi si na tvůj SU pod který spadáš, každý SU to má totiž trošku jinak co povoluje a co ne, ale neměl by být problém. Budeš potřebovat projekt, ten by ti měl zajistit dodavatel a pak si pořešíš na stavebním úřadě to ostatní co je třeba.
Odpovědět
@alinka1234 jo dekuji vam za info.. :-) takže prvně stavební povolení poté za dodavatelem pro projekt.. A pak vyřizování na úřadě... super moc vás děkuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
První zajít k vám na SU a popsat jim svůj záměr a tam vám řeknou co váš SU bude všecko požadovat. Teprve pak řešit to ostatní.Vemte si sebou fotky co chcete pořídit, určitě si od Lavaro ale vyberte modulární domek který je kolaudovatelný a splňuje podmínky pro stálé bydlení. Já sem původně také řešila modulární domek ale z důvodu že by byl problém s usazením u nás na pozemek tak to budu řešit jinou cestou, aby mi jeřám mohl modulární domek usadit na pozemek tak bych mosela vykácet vzrostlé stromy, přes ně se tam nedá dostat a to právě nechci. Tak budeme stavit malou dřevostavbu klasickým způsobem protože se nám na pozemek už nedostane těžká technika.
Odpovědět
@alinka1234 já vám mockrát dekuju ;-) mě se líbí 2 domky...... http://mobile-point.cz/a02-_-l-3kk-li... http://www.lavarohouse.cz/mobilheimy/... Doufám že jsou oba koladovatelny :-) ale od lavara by mel byt myslim.. Ale co jsem si četl recenze u mobile-poit tak jsem jsem našel z roku 2014 a lidí psali že spolupráce s nima nic moc... trochu se toho bojíme... ještě nas napadlo oslovit jinou firmu, chtěl i bych mít normální fasádu a omítky.. což u většiny je obložení dřevo :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@matej23 stačí se s nimi domluvit a můžete mít i klasickou omítku, ale tu bude asi potřeba dodělat až na místě a nebo si pak najít zedníky kteří vám to dokončí klasickou fasádou. Já osobně bych šla spíš do toho druhého odkazu co máte, byla jsem přesně v takovém domku, ten přiznaný šikmý strop je velice pěkný v interiéru a palubky v interiéru se mi také líbily. Co vím tak třeba Modulos vám udělá vše jak potřebujete a můžete si "vymýšlet", cenově je to na stejno. S pánem s Modulosu jsem jednala a vše bylo v pohodě, bohužel jak sem psala nedostaneme to na pozemek bez kácení stromů takže sem to pak vzdala ale domluva a ochota velice dobrá. A dělají také po celé republice i na Slovensku.
Odpovědět
to jsme dopadli, to je doba, když lidi přemýšlí nad mobilními domy než nad slušnou pevnou stavbou kde můžou vychovávat děti a důstojně dožít.
Odpovědět
@alinka1234 tak to je super, já myslím že by to stačilo od lavaro house.. je pěkný Ale ten druhý má taky něco do sebe a více prostornejsi a líbí se mi odděleně wc a koupelna :-) taky si myslím že je to o domluvě jen jsem to od lavara nikde neviděl :-( Tak uvidíme.. mi zatím jen koukám co by se nám tak líbilo a uspořádání pokojů koukáme.. mě by se více líbili klasické omítky než pakubky ale snad v tom nebude problém ;-)
Odpovědět
@alfonss tak mi to máme pro zatím ;-) časem třeba normální dům.. ale myslím si že tohle řešení pro mladou rodinu vyjde nejvhodnější... když se koukneme do usa je to barák vedle baráku jen u nás to není tak známe
Odpovědět
@alinka1234 jen mi vadí že u toho lavara není místo třeba pro stůl.. :-| A není odděleně wc a koupelna ale jde asi o zvyk..
Odpovědět
Profilova fotka
@matej23 v Americe jsou z těchto modulárních domků a mobilních domků celé městečka, sestra mi kdysi posílala fotky, žije v USA, wc v koupelně není problém, máme to tak i v našem klasickém zděném domě, samostatné wc jsme nechtěli a to máme místa až až., je to fakt o zvyku, sestra má v USA 4 koupelny a v každé je wc, nemají nikde samostatné, vždy v koupelně, tam je t o tak běžné, nevím proč z toho tady lidi dělají takový problém. To zařízení v interiéru moduláru si přizpůsobíš, zase záleží na domluvě s firmou, přidávám jejich fotky, myslím že toto je nádhera :-).
Odpovědět
@alinka1234 je to fakt nádherný :-) přesně jak říkáte v americe a jiných zemích je to nezná věc.. jen tady s toho lidí dělají bych víc co... Jo já jsem zase právě zvyklí na wc samostatně ale jak říkáte sama jde o zvyk... hlavně bych chtěl asi krbova kamna a to jsem koukal že u lavara není problem
Odpovědět
@matej23 Nejvhodnější z jakého pohledu? Času? Finančně asi ne, když potom budete chtít "normální" dům. USA bych nechal USA, tady jsme v Česku. Osobně považuji celé modulární domy ještě za horší volbu než typové projekty. Chápu, že v 99% je to otázka vždy financí, ale ono ocamcaď pocamcaď.
Odpovědět
@panlorenc právě protože jsme v čr žádný tornáda atd nic.. nevidím důvod proč je mobilní dům špatnou volbou... někdo na to má dát 3 miliony za bydlení... ale mi se nechce zadluzit na 30 let... ano je to rychlé postavené a určitě levnější ;-) nechci říkat nic ošklivé ale po rodičích mi zůstane barák přítelkyni rodičích zůstane dům... tak k čemu stavět 3 dům? :-x
Odpovědět
@matej23 proč máme pořád tendenci se srovnávat s USA? My se máme snad líp než bydlet v papundeklu. Podle mě to vyjde dráž pro mladou rodinu - postavit tuhle minisrandu a pak přemýšlet nad něčím větším? Každý by si měl rozmyslet v jaké situaci je a jaké má možnosti. Vrážet do tohoto peníze není rozumné. Není rozumnější jak píšete - po rodičích Vám zůstane barák, přítelkyně to samé - jeden z nich opravte (ten který má víc možností a jsou rozumnější rodiče), vyjde Vás to levněji a hlavně to má hlavu a patu. Rodiče časem budou potřebovat stejně Vaši pomoc. A to co ušetříte, můžete uložit dětem - taky budou řešit bydlení - někdy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?