Jakou firmu na stavbu dřevostavby?

Dobrý den Uvažuji o dřevostavbě, ale nevím jakou firmu vybrat. Byl jsem u známích, kteří stavěli s firmou, která je obecně brána jako kvalitní, spolehlivá, ale dražší. Některé prvky této dřevostavby mne však zaujali ... např. krovy vypadají jako by byly z neošetřeného dřeva; v technické místnosti u kotle je hrozné vedro I když by topení nemělo topit(cirkulace vody od kotle k čerpadlu podlahovky); cirkulace teplé vody je prý vedena přímo na základech pod izolací; v domě je docela vedro ..., byla to jen krátká návštěva, určitě by se toho našlo vice... Z projektové realizace mne zase zarazilo, že onen dodavatel chtěl nejprve podepsat smlouvu a pak teprve realizoval project a detaily. Projekt pak nebyl tvořen zaměstnanci společnosti, ale různými subdodavateli a dodavatel stavby to pouze koordinoval, docházelo tak ke ztrátě informací z pohledu laiků obtížně odhalitelných. Je opravdu nutné mít vlastní odborný dozor I v projektové části ? V čem Vám pomohl ? Rád bych se zeptal jaké mate Vy zkušenosti s realizovanými dřevostabami, jejich dodavateli a jak se Vám v nich bydlí. Jakou energetickou třídu Vaše dřevostavba nakonec proti slibům měla ? A jaké U (součinitel prostupu tepla) mají vase zdi v energetickém průkazu, sedí to s informací na webu dodavatele ? Děkuji za radu, rád bych si vybral dodavatele na klíč, který poradí, dobře postaví a nepřekvapí falešným marketinkem:-) Děkuji moc za Váš čas, rady a názory.
Odpovědět
Profilova fotka
@hr1 my jsme se rozhodovali mezi RD Rýmařov, Woodsystem, Haasfertigbau, Domy dnes, ES stavby rozhodli jsme se pro Woodsystem - díky super komunikaci, dobré odpovídání a řešení našich dotazů a problémů. a navíc má na vše vlastní lidi ( střechaře, elektrikáře, sádrokartonáře... ) a vše jede dle harmonogramu :) to samé domy dnes - akorát nám prostě sedl wood, ale s nima taky nešlápnete vedle ;-) rd rýmařov - má trochu dle našeho soukromého studia horší složení stěn atd haasferitgbau - kvalitní, ale na nás moc drahý ... ES stavby - po projetí pár recenzí jsme od nich hned dali ruce pryč... my smlouvu podepisovali až po projektu - jeho nacenění - pak jsme vybírali barvu střechy, okapu, nátěru podstřechového dřeva, sanity, výběru oken.... - když se nám cena nezdála - chtěli jsme zvýšit / snížit, tak opravili, domluvili jsme se a až se nám vše líbilo, teprve se podepíše smlouva x-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahoj my stavíme s RD RÝMAŘOV a zatím to jde :))) dá se na všem domluvit...
Odpovědět
Už téměř 6 let máme dům od RD Rýmařov, konkrétně Nova 101 s menšími úpravami a jsme moc spokojeni. S teplem to není o nic horší než ve zděném domě současného typu (v podobném jsme bydleli). V teplých dnech máme zatažené žaluzie, než se otočí slunce a v pohodě. Jednání bylo výborné, rychlé.
Odpovědět
Za nás Lucern.cz - už s nimi stavíme druhý dům. Všechno po roce funguje bez problémů, není problém se na čemkoliv domluvit. My si třeba přinesli návrh od architekta a podle toho nám udělali projekt. Především je třeba rozmyslet zda chcete klasickou dřevostavbu, kde si můžete vše vymyslet podle sebe, nebo Vám stačí montované (např. Rýmařov), což já bych nevolila.
Odpovědět
Ahoj, my jednáme s RD Rýmařov. Zatím můžu jen doporučit! Je tady o nich cca. 900 stran, ve velké většině pozitivní ohlasy. Jinak jsem slyšela, že je třeba dobrý taky Woodsystem, nebo Haas Fertigbau, ale ti už jsou dražší. Rozhodně bych nešla do firmy ES (Ekonomické stavby).
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?