Dodavatelé montovaných domků - dřevostaveb, Těrlicko

Mooc prosím o kontakty na stavitele montovaných domků-dřevostavby, stavby z thermopanelů- v okolí Havířova :-) konečně máme projekt a chceme si ho nechat nacenit aspoň přibližně ,od co nejvíce stavitelů.Bohužel mi tady na mé dotazy nikdo moc nechce dát konkrétní odpověď-samý Rýmařov a "stavěl nám to soukromník", kterého já nemůžu "vygůglit" :-D Velké firmy už jsem kontaktovala, ale určitě mi nějaká ušla- proto pídím dál.Moc děkuji za každý tip ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@lexxinka17 můžeš ještě kouknout na americanhome.cz :-)
Odpovědět
nám stavěli manželé Lokajovi, RD Logos..
Odpovědět
@lexxinka17 Na domečku od Americanhoume jsem se byla kouknout v Darkovičkách, byl malinkatej ale alespoň jsem měla představu. Odradila mně ale pí.Černá z RK, který domeček nabízela...z různých stran na ní jsou dost špatné reference kvůli pozemkům a to nejen od lidí ale i na úřadech a i od jiných RK, nevím co je na tom pravdy ale je fakt, že ten skvělý pozemek který mi nabízela je na stavbu nepoužitelný, dle stavebního úřadu tak jsem ráda, že jsem do toho nešla. Z druhé strany zase ona ty domy nestaví jen shání klienty, chtělo by to se zkontaktovat přímo majitele firmy a pobavit se sním o stavbě. Taky mně štve když mi někdo do očí tvrdí jak nic není problém a všechno půjde a pak se člověk nestačí divit. Byla jsem ještě v Eco House, mají krásný domeček v Martinově, jenže taky reference nic moc. Rýmařov mě odradil cenou. Takže taky tápu a do zimy bych chtěla bydlet, tak začínám být dost zoufalá,
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka chci se zeptat, ohledně paní Černé, jaké jsou na ni reference? Já jsem právě nic nevygooglila ani neslyšela, tak hoď info :-) A další otázka, jaký pozemek Vám nabízela? My s nima už něco máme vyjednáno a teď řešíme domeček s projektantem. S Rýmařovem jsme chtěli původně stavět taky, cena v katalogu příznivá, ovšem ne konečná. A pak si vyber :-) Každopádně budu ráda, když se od tebe něco dozvím, ohledně paní Černé a pozemku...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte někde něco o EU domy Morava?
Odpovědět
Profilova fotka
@lui cena domu není nikdy konečná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 to je jasňačka. Bohužel, my konkrétně jsme limitováni určitou částkou a s Rýmyřovem bychom se nechytli. Rýmařov byla první volba, hlavně po pročtení veledlouhé diskuze zde :-) ale potřebovala bych asi vyhrát ve sportce :-) MImochodem, tvůj fotoblog si přidávám k oblíbeným - moc hezké
Odpovědět
Profilova fotka
@lui děkuji ;-) jo sportku bych taky potřeboval vyhrát :-D máme hypo na 30let takže žádná výhra.... :-| ale koncovou cenu sem věděl a podle toho jsme vzali hypo a dalo to akorát, že píšu že cena není nikdy konečná sem myslel, že potřebujem stejně další peníze na okolí domu a že toho je celkem dost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 z těch nákladů "po stavbě" se právě děsím a nevím, kolik máme odložit peněz... :-( Drahý bratr straší, že oni měli 250 tisíc a to bylo málo.... Ps: manžel sází sportku jak o život a stále nic :-( to je k vzteku
Odpovědět
@lui nabízela mi pozemek v Bobrovníkách ve svahu, když jsem byla na SÚ v Hlučíně tak mi řekli, že není dostatečně široký příjezd a nedá se udělat a nepovolí ho. Nejsou vyřešeny sítě a velmi problematické je to i s kanalizací a navíc že ten svah se hýbe a ujíždí a už je tam jeden nešťastník, který lituje že do toho vrazil peníze. Pí Černá mi tvrdila, že v ceně je i zasíťování pozemku a v létě bych mohla bydlet. Vzhledem k situaci jaká tam panuje to nebude možné, ještě že jsem včas couvla. Na tom stavebním úřadě byla na ní ta úřednice dost naštvaná a pak se ke mně doneslo z jiné RK že mají zkušenosti s jejími naštvanými klienty a snad tam bylo něco i se zálohama. Já včas couvla takže osobní zkušenost nemám, ale dala bych si pozor a vše hlídala, hlavně smlouvy a peníze a vše si raději na úřadech ověřit.
Odpovědět
Profilova fotka
@lui tak 250tis opravdu zrovna moc není... ja bych potřeboval tak půl mega :-D ploty, branka, el.vrata, příjezdovka, parkovací stíní chodníky, schody, terasa, zastřešení park.stání, pergola, zahradní domek, dešťová kanalizace, teréní úpravy, trávník, bazén, okrasné dřeviny atd.... vůbec nejsem náročnej :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kkaccullka ty Bobrovníky jsme viděli taky, jeli jsme tak předem jen na kukačku - manžel věděl, kde to je, je tam z té strany. Ten svah masakr, to je dobře, že jsi couvla... My máme pozemek v Dolní Lhotě, zatím vše probíhá ok, včetně úřadů a projektanta, tak ťuk ťuk... Smlouvy jsme si nechali upravit od našeho právníka, na všechno přistoupili, takže i kdyby to dopadlo blbě (což proboha snad ne) tak o nic nepřijdeme, já asi o pár bezesných nocí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 tvl tak při čtení tvého příspěvku jsem málem oslepla... to je hnus.... jestli to není tajné, tak kolik jsi na "potom náklady" měl ty?
Odpovědět
Profilova fotka
@lui no ty mě teprv čekají... :-D ale rozočet je jasnej, je záleží co si vyberem, jen třeba bazén se zastřešení je min za 150tis, vrata, branka 30tis, čelní plot včetně základů 40tis, zámkovka cca 50tis, pergoly, 40tis... atd atd.... jasně že to jde i za míň, ale těch 250tis v tom určitě utopíš, záleží jak velkej máte pozemek... ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 My dopadneme asi tak nejak. Sice bez bazenu, ale musime udelat 50 m operny plot, protoze mame mirny svah + jeste zateplit zaklady a pod. @lui No, bohuzel to opravdu vychazi, plot a zamkovka a upravy a vstup a branka minimalne 250 000. Zalezi treba i na plotu, zda pletivo nebo nejaky operny nebo z ceho a jak vysoky. A pak jeste terenni upravy, kyticky do zahrady, terasa, pergola a pod.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee terasu jsem chtěla wpc ne dlažbu, jak jsem viděla ty ceny, málem jsem odpadla, o bazénu, markýze, plotu apod. ani nemluvě. My dopadneme tak, že pořídíme kuchyň a dřevo na zimu a do jara snad něco našetříme :-D Domek by měl být hotov nejpozději do 30.11. Nejhorší je, že člověk by to chtěl nejlépe hned, a ne jak mi říká manžel, budeme to dělat postupně - no tak to já asi umřu... Akorát kde na to vzít a nekrást... Kolik si necháváte vy? Na "potom náklady"? A s kým stavíte?
Odpovědět
@lui Wpc jsme zavrhli. Take jsme ji chteli, ale pry neuveritelne pali. My uz mame postaveno, staveli jsme s firmou Dumrazdva. Postavili barak a ted v zime setrime a budeme delat vsechni postupne. Neco nasetrime a uvidime, na co to vyjde. Asi prvne hned plot. Ale pocitame, ze 400 000 to potom bez kyticke v zahrade rozhodne. Ale budeme delat postupne. My co jsme meli nasetrene, o to jsme ponizili hypoteku.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee budeme to mít s penězi, tak jako vy. Z čeho tedy máte terasu? Vyzvídám, ať mám přehled a inspiraci :-) tak snad nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
@lui tak kuchyň jsem původně plánoval do 150tis :-D nakonec je i se skříněma do koupelny za 250tis :-D takže asi tak ... to co sme měli jsme vrazili do hypo a pozemku a na potom náklady... no to nevím z čeho :-D máme pár drobných po liškách, něco dají rodiče, něco bude z prodeje luk, půjde to ale pomalu... stavěli sme z Rýmařovem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 no ty mi dáváš!!! 250tis??? áááá, já jsem si říkala kuchyň do 100tis? Asi bych se měla vzpamatovat. Právě, přesně jak jsem psala linee, co máme našetřeno teď dáme do hypo a pozemku a potom jen kuchyň a dřevo na zimu a šetříme na jaro. Lišku máme taky, pár kč se tam vyškrábne, ale to si říkám, že nechám, kdyby bylo nejhůř. Od koho máte kuchyň?
Odpovědět
Profilova fotka
@lui tak je pravda, že tam máme dražší spotřebiče a skleněný obklad za linkou, ta je ve vysokém lesku a pak ty doplňky jako výsuvy, kování, ono to skrátka naskáče.... Kuchyň máme od truhláře na míru, fotky mám v blogu ;-)
Odpovědět
@lui Ještě dotaz, ty teda stavíš s Americanhome? A Jak máš velký domeček, když tak pošli odkaz jaký máš vybraný a na jakou se dostaneš cenu? Nebo jsi si koupila projekt a oni ti to podle toho postaví? Já už pomalu taky vzdávám montovanou stavbu, mám obavy že mi nevyjdou finance a taky mám na pozemku ochranné pásmo O2, mám vedle pozemku O2 věž se satelitama a nesmím přerušit ten jejich signál a mám obavy, že ten autojeřáb by se do té výšky mohl dostat, ach jo...zas začínám plánovat od začátku.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka budeme s nimi stavět tento domeček: http://www.americanhome.cz/typove-dom... (HOME 90A). S projektantem děláme změny, ne vše chceme, tak jak mají. Cena je 1 989 000 Kč s DPH, samozřejmě se bude lišit když si vymyslíme jiné věci než mají v rozpočtu ve standardu. Při podpisu rezervační smlouvy do určitého data jsme dostali zpevněné plochy (stání na auta, terasu a chodníčky kolem domu) zdarma. Projektant je manželův kamarád z fotbalu, tak doufám, že nám v určitých věcech poradí. Doufám, že to dopadne, tak jak si představujeme, dost jsi mě s paní Černou vystrašila. Kde máte pozemek? A jaké je ochranné pásmo? To přece může jít nějak vyřešit! Jestli to není tajné, jaký máte finanční limit pro domek?
Odpovědět
Profilova fotka
@lui tak sem koukal na váš budoucí domeček a pokud je základ 2mil + to co si vyberete navíc, oproti Rýmařovu je to sice méně, ale zase má dům nějakých "jen" 80m2, tak jsme to zas tak drahé neměli. Teď jde o to jaký mají standard ve vybavení. To sem na stránkách nenašel.... Ty chodníčky a parkovací stájí je + ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Largo98 od Rýmařova, které jsme chtěli původně má nějakých 83m2, to bude +- k tomu našemu rozměru. Kukni sem, tohle je vzorový domeček ve standardu http://www.americanhome.cz/dum-darkov..., chybí kuchyň :-( Líbily se nám i barvy - šedá+bílá. Tak se uvidí. Samozřejmě z toho mám obavy. Např. jsou ve standardu okna s dvojskly - no ti nevím.... Troj? Z chodníčků a stání mám radost, aspoň malé + :-) Jen uvažuji, líbí se mi kolem domku takové ty oblázky - bílé, ale hodně lidí mě zrazuje, že to není praktické...Co máte vy? A co terasa, z čeho máte? Linee mi psala, že WPC, co chtěli a nám se taky líbí, dosti pálí....
Odpovědět
@lui Jeste z niceho:) Ale zvazujeme impregnovanou borovici nebo dlazbu. Jeste nejsme rozhodnuti. Urcite se ptej, tak se snazim pozjistovat co je nejlepsi a nejlevnejsi:) Jinak my mame kuchyni z Ikee, jeste nam chybi horni skrinky, ale bez spotrebicu jsme nekde kolem 40.000. A to si myslim, ze ji mame hodne velkou vc. baroveho pultu a ve vysokem lesku take. Super, ze mate zpevnene plochy zdarma, to je take nejaka koruna. Jinak mame podobny domek, projekt byl zdarma, jen je trochu vetsi a mame valbovou strechu, jinak hodne podobny. V te cene mate uz i zakladovou desku?
Odpovědět
Profilova fotka
@lui jojo ten taky vychází kolem 2mil, jo s kuchyní se musí počítat navíc.... my máme už trojskla v základu, určitě to je asi lepší ;-) chce to vědět co vše mají ve standardu, to třeba Rýmařov jasně uvádí. My se nastěhovali v říjnu, takže nás teprv upravy čekají, kamínky kolem domu taky plánuji, nevím proč by neměli být praktické ? Pak bude nějaký chodníček. Terasu plánuji ze ztraceného bednění a buď tam dám zámkovou dlažbu, nebo nějaké dlaždice, nebo normálně dlažbu, dřevo je na mě drahé. Ale nejdřív musíme udělt čelní plot a příjezd ke garáži, je toho hodně a financí málo, tak to půjde pomalu...
Odpovědět
Profilova fotka
@linee kuchyň z Ikei máme teď v bytě šedo-bílá lesk a jsem max spokojená. Líbí se mi i ta barevná kombinace. Takže něco takového pořídíme i do domku. S tou borovicí nemáš vůbec špatný nápad - budu googlit, asi se to dřevo bude muset nějak udržovat - olejovat? Dlažba se mi na terasu moc nepozdávala, tak nevím... Váš domek máte trošku větší? O jakou trošku? Na domku budeme mít taky valbovou střechu - tak aspoň trochu úložného prostoru :-) Základová deska je v ceně - díky bohu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 oni mi už také dali rozpočet, kde jasně uvedli, v čem můžeme vymýšlet (prakticky asi ve všem, ale to je na tu sportku) Okna jsme se už ptali, tak vyměnit jdou, odpočtou a napočítají troj... Jsou tam i takové prkotiny, které mi ani nedošly, nezamrzající venkovní kohoutek, zvonek, příprava na alram, hromosvod apod. Se přiznám, že mi pár věcí ani nedošlo, že je třeba mít. S těmi kamínky mě to taky rozhodilo, protože jistě chápeš, že je nutně potřebuji :-). Prý budou za nějaký čas zašlé a už ne tak pěkně bílé a že už to nebude vypadat dobře. Naši mají kolem domu takové ty velké dlaždice - vymyvatelné - jemný štěk či co, a to se mi teda nelíbí :-( Uvažuji, že bych vedle kamínků nedávala ani chodníček. U našich stejně vždycky jdu po trávě... No a terasou to bude taky na dýl :-) Sice ji máme mít zdarma.... ale....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?