Doporučíte mobilní dům nebo dům z kontejnerů

Dobrý den, sháníme větší celoroční mobilní dům, aby měl alespoň 70-80 m2 obytné plochy, tak bych chtěla poprosit, zda byste nám doporučili nějakou firmu, s kterou máte dobrou zkušenost, klidně to může být i zahraniční prodejce. Poslední dobou uvažujeme i o kontejnerovém domě (dům poskládaný z několika lodních kontejnerů), máte někdo zkušenost? Co byste doporučili - mobilní dům, nebo dům z kontejnerů? Předem děkuji.
Odpovědět
@seaste A budete v tom chtit trvale bydliste, nebo k rekreaci?
Odpovědět
@puhelin K trvalému bydlení
Odpovědět
@seaste Zjistete si, aby ta stavba mela potrebne parametry k trvalemu bydleni - tepelna izolace, temer nulova spotreba energie, velikost obytnych mistnosti, svetla vyska, sirky dveri, oddeleni WC dvemi dvermi od prostoru s jidlem, atd. Jinak vam to k trvalemu bydleni nepovoli a nedostanete c.p., popelnici, nezapisou vam to do RUIANu, atd.
Odpovědět
@seaste Touhle myšlenkou, jsem se také na začátku zabýval - lodní kontejnery a časem zavrhl. 12 m kontejner má cca 30m2, takže potřebuje 3 a pokud nový, tak cena je za jeden přez 100.000 Kč. Musí ze zateplit, zevnitř rošt na sdk atd atd. Pokud se Vám tedy neválí 3 kontejnery na zahradě, tak za mě spíše dřevostavba Vám šitá na míru a stavba trvá stejně dlouho. Z kontejneru bych si představoval garáž, dílnu, sezonní chatku, ale dům asi ne. Mobilheim je vlastně to samé, je to větší karavan, musí se udělat zateplení, většina ji má, ale strašně poddimenzovanou a je to takové všechno stísněné.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se zeptal proč uvažujete zrovna o domů z kontejnerů nebo o mobilheimu? Pokud je to kvůli financím a postupné výstavbě jak se bude rodina postupně rozrůstat, tak bych se na to vykašlal. Do budoucna je to naopak dost omezující vzhledem k tomu, že budete muset pořád balancovat mezi tím, co vám standardní moduly dovolí a co po Vás budou chtít úřady, aby to šlo schvalit jako dům pro trvalé bydlení. V tomto jsou bohužel v USA (odkud všechny tyto variabilní stavby vzešly) mnohem liberálnější. Nicméně nedávno jsem viděl zajímavý rostoucí dum, který jde podle mě stavět jak formou dřevostavby, tak formou klasického zděného domu. Mrkněte sem https://www.drevostavitel.cz/clanek/p... možná najdete architekta, který by šel do něčeho podobného i v našich podmínkách. Jako koncept mě to rozhodně zaujalo.
Odpovědět
Dobry den, obytny kontejner fakt neni lodni kontejner😁. Primo se vyrabi v Decine, ceny jsou ruzne. 40' je cca 12,2 m. Jdou pohodove poskladat na sebe, vedle sebe atd. maji okna, dvere, daji se zateplit. My z toho meli v praci kancelare, legalni to normalne je, ale ma to svoje specifika a podminky. Jako kancelare, to spatny az tak nebylo, na trvale bydleni nevim v cem vidite vyhodu oproti treba drevostavbe, asi cena a rychlost. Kdyby jste potreboval kontakt nekde bych jo urcite ve vizitkach nasla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Zajímalo by mě jak jste se rozhodli, taky řešíme kontejner na vejminek - pracovna a masérna, do budoucna pak třeba i bydlení na stáří nebo pronájem. Jedinou nevýhodu co jsem slyšel je v letních měsících neobyvatelnost, že jak je to z železa-kovu tak to naakumuluje teplo a špatně se to odvětrává. Ale přímo zkušenost ještě nemám, hledám někoho, kdo v něčem takovém bydlí, aby mi řekl pravdu 🙂
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem. @renedabelsky A zase hloupá reklama. A zase od toho samého autora jako mnohde jinde, zaregistrovaný ten samý den, jen se zase přejmenoval. A zase to samé poznávací znamení, jak jsem už několikrát psal - totožná gramatická chyba. Je to šašek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?