Dřevostavba cca 90m2 na klíč do 2 miliónů, je to reálné?

Ahoj jsem nově zaregistrovaný, ale fórum sleduji již nějakou dobu. Mám dotaz a prosbu na vás zkušené, co jste tím už prošli popř. se zajímáte o toto téma ohledně ceny nové dřevostavby. Musím přiznat že já i má žena jsme stavebnictvím nepolíbeni a prakticky o tom nic nevíme když neberu v potaz těch pár měsíců čtení zde na fóru. Vím, že těch témat tady už pár je, ale nepřijdou mi zrovna aktuální. S manželkou si chceme nechat postavit dřevostavbu pravděpodobně na klíč a máme rozpočet do 2-2,2 miliónu korun na vše včetně kuchyně (určitě nechceme kuchyň za 150 000 kč a to platí pro vše, prostě žádný luxus, obyčejné dveře, podlahy...) mimo pozemku. Chtěl jsem se zeptat, je to vůbec možné? Chceme 4+kk v rozmezí cca 90-100m2 užitkové plochy a vzhledem k tomu, že chceme malý pozemek a rozdílu cen by jsme chtěli patrový dům. Jdeme komplet na hypotéku. Máme již pár projektů vybraných namátkou např.: http://www.domy-oldar.cz/katalog-rodi... http://www.thermohome.cz/pdf/greta-to... Má smysl jít do takto malých a levných domů? Má tady někdo něco podobného ať už cenově nebo rozměrově? Máme ročního syna a chtěli bychom v budoucnu ještě jedno dítě. Jak už jsem psal, jde nám hodně o cenu a proto ještě jeden dotaz. Kolik si myslíte, že by se dalo ušetřit peněz na takto velkém domě v této cenové kategorii, kdyby jsme si nechali postavit jen hrubou stavbu a zbytek udělat svépomocí resp. najímat nejlevnější firmy, dělníky (máme v rodině obkladače, instalatéra) a třeba shánět zlevněný materiál atd. Sám mohu přiložit ruku k dílu bohužel pouze v neodborných pracích, jestli mi rozumíte :-D . Vyplatí se tato cesta vzhledem k např. reklamacím, organizaci, starostí atd... Předem vám mnohokrát děkuji za odpovědi.
Odpovědět
1
2
Osobně nejsem příznivcem těchto "pidi" patrových domků... nejlepší na tom je že na 65m2 obytné plochy nacpou půdorys 5+1. Rozumné minimum je podle mě 100 a více m2 obytné plochy. Cena se prakticky nezmění a je to alespoň použitelné.
Odpovědět
@goljan Nebudu nic obhajovat ani hatit. Napíši naší situaci. Stavíme bungalov 3kk, 92 m2 - zděný (Ytong). Hypotéku máme na 1.950000, s tím, že pozemek jsme už měli v hodnotě asi 600.000 a prošli jsme tak tak. Do té částky se vejdeme. Máme dvě děti, 5 let kluk, týden holčina. budou mít společný pokoj (20 m2). Hlavně nedávejte na rady tady třeba requied, že je to malý a malá plocha - hodně pokojů, ať si každý postaví co je jemu nejbližší a hlavně cenově dosažitelný. To jestli je dům velikostně a koncepčně v pořádku poradí architekt.
Odpovědět
Mame drevostavbu na klic cena je 2,4 mil bez kuchyně, podlaha 80 m2 , 4kk. Bohužel zatim pouze na papire :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@goljan jestli tomu dobře rozumím, chcete malý domek do 2,2mil včetně pozemku ? Nějaké další peníze na oostatní práce, zahradu a vybavení domu máte ? Píšeš, zda se nechá něco ušetřit, aso nechá, ale musíš na to mít čas. U toho prvního domu není v ceně základovka ani Dph, vybavení domu žádná sláva co se táká ceny. Ten druhej o něco lepší, ale je to mailčký. V tom nemůžu souhlasit s @specnaz84 ať nedábaš na rady ostatních... Kdyby si nedával na rady, tak se tady si neptáš, že ? Každej ať si postaví dům dle vlastních představ, ale na mě to je malé. To že má pokoj 20m2 a bude v tom mít kluka a holku, tím bych se vlůbec nechlubil, chudáci děti dobudoucna. A neříkejte mi, že se takty kdysi žilo... =-) Dřív se také oralo koňmi.... Pokud se hodně omezíš na kvalitě, tak se do toho možná vejdeš, ale nebudo to žádná sláva....
Odpovědět
Ono než děti dolezou do puberty, tak je vesměs jedno jestli budou v jednom pokoji. Až se dostaví puberta, každý rodič to pozná, tak to budem rešit. Prošel jsem si tím já se ségrou (je mladší o 11 let) a našima ve 3+1 panelových a moje manželka také, sice bydleli v domě 3+1 (nyní stavíme vedle nich), ale taky, dvě ségry a jeden pokoj. Vždycky se to dá vyřešit, naši to vyřešili, že si vzali ségru k sobě, než jsem za 2 roky vypadl a manželce pantáta prostě přistavil k domu pokoj. @petrsv1000 Já se nechlubil, jenom píši, jak to máme my. Píšu naší realitu pro příklad, aby si goljan nemyslel, že když chce dům pod 100 m2, tak je mimozemšťan. Alespoň tu nepíšu, jen proto abych něco napsal, jako je tu na foru 99% přispěvovatelů.
Odpovědět
Koukni se do mého blogu co stavíme za dřevostavbu.V akci jsme to chytli za 1,79mil.Teď je myslím o 200t dražší.S tou skladbou stěny,okny atd nic lacinějšího nepostavíš.Pokud chceš tedy na klíč.Jinak je mít dobrý cca 300t na úpravy kolem domu.Nikdy bych nevěřil co to všechno spolkne.
Odpovědět
Nemůžu hodnotit velikost ani cenu ale souhlasím s @lagys. Urcite nezapomenout na peníze kolem domu. Sice se to může dělat postupně ale je to hodně peněz. (Naše čerstvá zkušenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když malý dům, tak chytře vymyšlený. Určitě bych volila individuální návrh. My jsme koupili hrubou stavbu typového projektu a pár věcí ještě můžeme změnit. Teď už bych asi zainvestovala do projektu mě na míru :) Určitě nezapomeňte na technickou místnost. My jsme zkrouhli dolní koupelnu na pouhé wc právě díky absenci TM.
Odpovědět
Profilova fotka
juknete na HP 90 od fi HP domy... máme ho v merku až vyřešíme síte... byli jsme se podívat i na stavbe na Bezdezu... za me palec hore za ty peníze....
Odpovědět
Ahoj, moc děkuji za reakce. 2,2 mil je limit bez pozemku samozřejmě. Jinak oba typy domů výše jsou ceny včetně základovky a DPH, alespoň to tam píšou teda. Já mám právě strach z toho místa, ale zase když teď žijem v 3+1 cca 80m2 a je to úplně v pohodě tak si říkám že těch 90-100m2 musí stačit. Líbí se mi taky víc ten druhý, pokoje pro děti o cca 12m2 mi příjdou v pohodě, ale ten malý obývák mě děsí popravdě. Jinak něco bokem máme ale to by bylo případně na něco kolem domu plus na nějaké neplánované akce. Ty 2,2 mil by jsme chtěli komplet zařízený dům s tím, že věci jako nábytek, elektronika, atd máme své, kromě kuchyně komplet. Je mi jasné, že kdyby byl náš limit o třeba 300tis vyšší tak bychom se pohybovali v úplně jiných velikostech domů, ale to by se mohlo opakovat do nekonečna:) Jedno je jasné, je to investice na celý život a proto se zde ptám jestli mají smysl tyhle malé domky, nebo jestli ještě pár let nepočkat a jít pak do něčeho většího. Jde o to, že žena je na mateřské a ještě cca 5-6let bude a tak nechce žádnou velkou hypotéku. Každopádně díky za rady. @lagys mohu se zeptat na název firmy se kterou stavíte? Děkuji.
Odpovědět
Nebo jestli neuvažovat o něčem starším plus rekonstrukce...
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 vím, že se ses nechlubil, naopak, píšeš, že dětem stačí jeden pokoj, to jeale na dnešní dobu kdy každej potřebu své soukromí trochu málo... jasně jako dětem to vadit nebude, ale v pubertě kluk a holka.... ono to uteče ani nevíš jak a pak řešit provizorně další pokoj navíc ? To radši hned, když staví novej dům ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@goljan Ahoj, mame postaveny bungalov 130 m2 půdorys, podlahová plocha 100 m2 a vyšel nás na 2,2 bez kuchyne. a rozhodne jsme nesetrili. Proste jsme si udelali s dost vecmi radost, i kdyz byly drazsi. Mame Ytong. Drevostavby na klic budou podle me drazsi.
Odpovědět
Profilova fotka
taky si myslím, že je to hodně málo peněz, jedna věc je samotný dům, co přípojky? voda, elektřina, kanalizace? to v ceně domu na klíč není, je spousta plateb, které vás teď ani nenapadnou a bydlet v nedokončeném domě, nebo se do něj brodit blátem? zvažte to dobře:-)
Odpovědět
Profilova fotka
co nějaká modulová dřevostavba (systém europanel)? Firem je v čechách několik a třeba za pár let budete mít trochu víc peněz a budete si moci dovolit přistavět další místnost(modul) třeba jako další dětský pokoj apod. Bývají levnější než klasické dřevostavby a kvalitou jsou na tom srovnatelně. My teď jednáme s natura space, tak zkuste kouknout na stránky, ale vím, že obdobných firem je víc. Za dva míče byste se mohli chytnout. hodně štěstí.
Odpovědět
Ahoj, my stavíme dřevostavbu a rozpočet máme 1.900 000,- Bude to 116 m2 ... takže dá se ;)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@lagys dobrý den,pošlete mi prosím kontakt na firmu co vám to stavěla?
Odpovědět
@davidbaty máte to v SZ
Odpovědět
@lagys Dobrý den, mohl by jste mi také poslat kontakt?
Odpovědět
Dobrý den,mohl by jste mi ho také poslat ? Děkuji :-)
Odpovědět
@lagys Prosím o jméno firmy se kterou stavíte. Děkuji @miavit Prosím o jméno firmy se kterou stavíte. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych moc prosila jméno firmy se kterou stavíte. Děkuji @miavit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lagys napište mi také firmu prosím. Děkuji
Odpovědět
@lagys Také prosím o název firmy :)
Odpovědět
@goljan Dobrý den, původně jsem takto taky uvažovala - že když bydlíme v bytě a vejdeme se, nemá smysl dům moc předimenzovávat a nastěhovali jsme se do řadovky. Ale upřímně - nikdy mě nenapadlo, kolik místa zabere vybavení domu (předně je nutná nějaká technická místnost, kde máte kotel apod., dále máte podstatně více věcí na údržbu domu atd. atd.). Dispozici pořádně zvažte, věřím, že 12 m2 na dětské pokoje je OK, důležité ovšem je, aby dům měl rozumnou dispozici a dost místa i na úložné prostory. Gréta vypadá hezky, nicméně by dle mého názoru bylo vhodné udělat z jednoho pokoje 1/2 technickou místnost, 1/2 šatnu, aby se vám pohodlněji žilo :)
Odpovědět
@goljan já bych vám doporučil právě tu hrubou stavbu udělat svépomocí a na zbyte ksi najímat firmy. k tomu jednoho zkušeného zedníka který vám řekne co a jak...jinak v rodině teď stavíme 135 m2 RD dům na klíč 2 mil kč bez kuchyně tazke je to realne
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly Dřevostavbu (hrubou stavbu) svépomocí?
Odpovědět
Nikde nepíšu o dřevostavbe zvolil bych vpc cihly
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly No ale radíte to ve vlákně o dřevostavbách...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?