Dřevostavba - celkové hodnocení vašich zkušeností

Prosím všechny majitelé dřevostaveb, kteří maji zdi ze štuku a příčky vyzděné a plochu nad 150m2, o zhodnocení bydlení a výpis negativ. Dále čím topíte a jaké máte náklady roční na provoz. Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Proč by někdo stavěl dřevostavbu a příčky by vyzdíval ? =-) něco mi uniká ? =-) jaký to má význam ? Náklady na topení ti nic neřeknou, pokud nemáš vstupní data... Kde dům stojí, na kolik stupňů se topí, v kolika místnostech, kolik hodin denně atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 A nemyslí tazatel dřevostavbou spíše srub (viz téma Kanadské sruby a ...)?? Tam se příčky vyzdívají ...
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic jo to je vlastně pravda...
Odpovědět
@petrsv1000 Že by akumulace? Koncept tenké obvodovky, kterou tvoří v podstatě izolace a masivního akumulačního vnitřku dává smysl a často se to tak i staví. Pro vlastníky krbu bez akumulační nádrže je to i nutností.
Odpovědět
Vnitrni pricky se vyzdivaji z duvodu rezonace a akumulovani tepla, mam objeto nekolik drevostaveb a krom dvou pricek, ktere jsou drevene se zbytek vyzdi. Sude stuky, ani centimetr sadrokartonu, ale vsude stuky. Clovek se muze i oprit o zed no 😀 Ale to jsem nerekl nic novyho.
Odpovědět
Krb ve drevostavbe je holej nesmysl a ti co ho poridili ho ted maji jako dekoraci a ty penize nez by protopili elektrikou.... Urcite pripravim komin, ale delat ho nebudu
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra procpak je krb nesmysl? a na co teda budes mit komin?
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra ne každej počítá návratnost všeho. To už by sis zde mohl všimnout a je zbytečné říkat, že je něco nesmysl. Pro každýho má smysl něco jiného, ano pro tebe to smysl nemá. Pro mně třeba ano. Dřevostavba, "velký společný prostor pro kuchyň a jídelnu, krbová vložka oboustraně průhledová i do obývacího pokoje. Tzn, i relativně malým výkonem krbové vložky vyhřeju 3místnosti včetně zádveří a chodby. Primární učel je ale pouze "mít" krb, ne ušetřit na elektrickém topení.Nepočítám návratnost....
Odpovědět
@ladislavpetra Vaše tvrzení je trochu střelba od pasu, jestli krby ano či ne ovlivňuje poměr tepelných ztrát objektu, akumulace a výkonu krbu. Hraje tu roli i rozvržení prostoru a v neposlední řadě i způsob jak ten krb bude řešen (prostá krbová vložka, krb do akumulační obestavby, teplovodní vložka s akumulací do nádrže..) Také by mě ale zajímalo, na co tedy zrovna vy budete mít ten komín?
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 presne, upustili jsme od krbu s vymenikem a bude obyc. krbova vlozka jako zalozni zdroj vytapeni, kdyby vypli elektriku....staci kdyz to obcas vyhreje spodek, ovsem primarne nam jde o to " cumeni do ohne" ;-)
Odpovědět
@mr_falko komin bude na to kdyby byla valka nebo tyden nesla elektrika popr plyn
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra jako,ze si pak pod tim zatopis nebo na kourovy signaly?
Odpovědět
Článek se načítá
@mr_falko co???? Boze, ho dodelam ne aby jsme nezmrzli
Odpovědět
@ladislavpetra to jako že když bude válka a nepůjde elektřina ani plyn, tak bude určitě otevřených ix prodejen, kde půjde na místě koupit krbovky za rozumnou cenu? :-D
Odpovědět
@ladislavpetra . V praxi krbová kamna nebo krb používají všichni v našem okolí. Ono to teplo je od krbu trochu jiné. Když na to nemáš, tak neříkaj, že krb je nesmysl. :-( :-( :-(
Odpovědět
@llama bude rabovani ne 😃
Odpovědět
@radar64 to prece neni o tom ze na to nemam, ale staci aby se seslo v jedne mistnosti 5 lidi a muzem jit do trenek natoz zatopit v krbu. Ale neco bude na tom poridit nizkovykonny krb a dat tam jedno poleno na celej vecer.
Odpovědět
@ladislavpetra máme dřevostavbu, celý barák v elektrice a krbovky jsou pro nás nepostradatelné, což se potvrdilo při nedávném vichru, kdy nešla celé dopoledne elektrika. Nešli jsme tedy do krbu, kvůli přetápění místností, ale mám akumulační Nordpeisy s nízkým výkonem. A na rozdíl od předpokladu záložního zdroje tepla, se z toho stal zdroj tepla hlavní. Takže za mě krbovky určitě.
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra a zalozni zdroj topeni budes mit teda jakej? kdyz krbovky jsou hovadina? btw. presne proto vyrobci krbovek vcelku rychle zareagovali na poptavku po nizkovykonnych vlozkach, ze?
Odpovědět
@ladislavpetra jo a rozhodně nechodíme do trenek když je nás v místnosti víc :-) , chce to ale důkladně plánovat a zvažovat výkon.
Odpovědět
Profilova fotka
@rimmer tak pokud to tak je tak asi jo, já mám klasiku a na akumalaci si nestěžuju... @ladislavpetra jak jsem psal, má klasiku a nemám s tím problém, pak tedy nemám krb ale kamna za pár tisíc a nemůžu si je vynachválit, třeby minulý víkend nešel celý den proud, tak jsem si pěkně topil, jinak stejně topím pořad, ne kvuli uspoře, ale je to jiné teplo ;-)
Odpovědět
@martinam76 Máme to úplně stejně. Krbovky jsou dnes našim hlavním zdrojem a neměnil bych.
Odpovědět
A proc pokládáš takovou otázku, když chceš stavět z Heluzu?
Odpovědět
Profilova fotka
@wries jj, to jsem si taky rikala, kdyz jsem se autorovi mrkla do alba :-D
Odpovědět
rd 117 rok1982
Odpovědět
Ano prevzal jsem a zaplatil par dni projekt a veskerou dokumentaci na stavbu z Heluzu, ale potkal jsem par lidi, kteri stavi drevostavby nebo je maji od tehoz stavitele (né firmy) a jsem ted priklonen k drevu. Potkal jsem je pozde ale zas tak pozde neni.
Odpovědět
@mr_falko Krb, kamna, ohniště, krbová kamna, krbová vložka, kachlová kamna, spotřebič na tuhé palivo je toho dost ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra cituji te: "Krb ve drevostavbe je holej nesmysl a ti co ho poridili ho ted maji jako dekoraci a ty penize nez by protopili elektrikou..." a ted pises, ze jako zalozni zdroj tepla budes mit totok: "Krb, kamna, ohniště, krbová kamna, krbová vložka, kachlová kamna, spotřebič na tuhé palivo je toho dost ;)... tak jsem asi v pasti nebo nevim.... :-p :-p :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@mr_falko no prostě jako každej podle něj bude mít záložní zdroj jako dekoraci. Jsou ale i tací, co ten záložní zdroj umí používat a udělají si z něj hlavní zdroj topení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici ja si spis myslim, ze autor vlastne vubec nevi, co chce :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?