Dřevostavba - difuzně otevřená nebo uzavřená?

Profilova fotka
Píši o dřevostavbě..už jsem slyšela tolik názorů, že jsem z toho jelen.. Co má plusy a mínusy..jaké? Už se musíme rozhodnout..
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme zjišťovali a obávám se, že je to spíš filozofická otázka. Náš stavbyvedoucí to přirovnal k tomu, jestli koupit auto na benzín nebo na naftu... Uzavřená je levnější. Chce to spolehlivou firmu, aby nikde nebyla poškozená fólie (ale už jsem potkala u názor, že právě otevřená je složitější na správné zpracování, takže babo raď) Otevřená tedy trochu dražší, pak asi subjektivní pocit, že tam není "igelit". Další parametry mohou záležet na firmě - co používá za desky, tloušťka stěny, součinitel prostupu tepla... Firmu už asi máte vybranou, tak srovnat jejich data. Článků už jsi asi přečetla dost. Ale třeba tady je jeden docela přehledný: http://www.alfahaus.cz/aktualne/difuz...
Odpovědět
Tady doporučuji přečíst http://www.modrastrecha.cz/forum/mont... Udělat stěnu jak je zde s odvětrávanou fasádou a vevnitř parozábranu před instalační mezerou a sádrošem.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 dekuji moc, prectu. Vy jste sli do ceho?
Odpovědět
Profilova fotka
@kacasa do otevřené. Původně jsme sice chtěli stavět s Rýmařovem - tam bych nad tím asi nepřemýšlela a šla klidně do uzavřené. Ale pak jsme se rozhodli pro více individualizovaný půdorys a museli začít taky přemýšlet, kterou konstrukci.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 a s kym stavite ted? v jake jste fazi?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme zatím jen ve finální fázi projektu. Doufám, že do konce října bude vyřízena stavební ohláška. Stavět budeme s Alfahausem. Máme je docela blízko. Ale uvažovali jsme ještě o 2 dalších firmách. Nevím odkud jste - on je každý radši, když nemusí jezdit stavět moc daleko (i když jinak třeba staví v celé republice). Zajímavý bylo, že i když se cenové nabídky těch firem hodně lišily v jednotlivých položkách, celková cena byla plus minus stejná. S kým chcete stavět vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 My s HK Drestav..jsme tesne pred podpisem smlouvy (o smouve budouci) v prosinci nam priklepnou pozemek..zacne se vyrizovat povoleni a kdyz vse klapne na novy rok (pokud pocasi dovoli) chceme zacit s deskou. V lete bychom chteli bydlet (jsme optimisti) :-) Potrebujeme se vejit do nejakeho rozpoctu, tak nekde ubirame, nekde pridavame...je to zahul
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, osobně si myslím, že difuzně otevřené konstrukce dřevostaveb zkrátka ještě v ČR žádná firma neumí. Stačí se podívat na zkušenosti s opačnou variantou. Pokud je problém pro většinu stavebních firem dodržet takové technologické postupy, aby dokázaly zaručit vzduchotěsnost celého RD, při difuzně uzavřené konstrukci, pak druhou variantu už nedokáže zaručit žádná stavební firma. Osobně jsem se rozhodl pro dřevostavbu od firmy Simply Invest, která si nechává vyrábět panely ve firmě RD Rýmařov. Pokud o firmě Simply Invest také uvažujete, dokončení vrchní stavby typového domu Bondone 123 očekáváme na Vánoce. Pak budu zřejmě první kdo své zkušenosti předá dál, protože dosud jsem nenašel žádné názory na tuto firmu.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názor. Chceme stavět s HK Dřestav..již X domů postavili, jak uzavřené, tak otevřené. Na ně jste nekoukal?
Odpovědět
Profilova fotka
Bungalov nebo do patra?
Odpovědět
Profilova fotka
@ros82 bungalov 5+1
Odpovědět
Profilova fotka
Alfahaus taky staví otevřené i uzavřené, tak tam asi problém nebude, že by to neuměli. Navíc skladby stěn mají nějak certifikované. A mají zkušenost z ELKu, což jsou Rakušáci. Na HK Dřevstav je moc dobrých recenzí, než že by to neuměli. @kacasa rozhodli jste?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kolobezka1 víceméně ano, půjdeme do otevřené :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 už aby to bylo...nemůžu se dočkat..až si dám skleničku na terase :-) s výhledem na západ slunce
Odpovědět
@kolobezka1 Alfahaus nabízí standard taky difuzně uzavřenou skladbu a otevřené je tak jako všude dražší, http://www.alfahaus.cz/projektove-dom... jejich projektové domy jsou v nabídce jen difuzně uzavřené, u nejlevnějšího kde už nabízejí difuzně otevřenou je cena vyšší o 90 000 .
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ ano, difuzně otevřená je dražší, to jsem psala. A dělá to plus minus 100 tis podle velikosti domu, naprosto souhlasím. Ten rozdíl bude u všech firem přibližně stejný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?