Dřevostavba. Jak je v ní v letních vedrech?

Profilova fotka
Uvítám Vaši zkušenost s bydlením ve dřevostavbě hlavně v rámci letních veder (když jsou venku teploty nad třicet a paří sluníčko, udrží se v domečku teplota cca 22°C?) či naopak při mínusech v zimě. Pokud má někdo dobrou zkušenost s určitou firmou (stavět se má na jižní Moravě), tak sem s ní :-) A ještě poslední dotaz - pokud se mi nelíbí od firmy určité projekty, mohu mít své vlastní požadavky na projekt? když je domek stavěn stylem montování jednotlivých stěn....lze si domeček "vymyslet" nebo se musí vzít jeden z návrhů firmy? (nevím, na kolik se dají jednotlivé prvky "skládačky" vyrobit na zakázku :-)
Odpovědět
@vitaka zatím ještě nestavíme, ale co se týče přizpůsobování stavby či úplně vlastního návrhu tak u RD Rýmařov není žádný problém - www.rdrymarov.cz
Odpovědět
bydlíme v dřevostavbě cca 2 roky. V letních měsících hodně záleží na tom, že v noci ( kdy je chladněji) vyvětráte a přes den zavřete pak je fajn do tý doby než uvaříte oběd. Díky venkovním žaluzijím je to mnohem lepší, ale teplotní rozdíl, jak tady popisujetel cca 10C jsme nikdy neměli.
Odpovědět
Profilova fotka
rodiče si opravili starý dům, a v přízemí mají i v těch největších vedrech, max. 25°C.....ovšem nahoře, v přistavěné části už je to horší.....a my v paneláku v létě kolem 28°C......a to jsem zažívala jinde i nad 30°C ...což je šílené, v noci se nedá ani spát ...takže by mne zajímalo, nakolik ta dřevostavba izoluje, a pokud má někdo sklep, tak zda i toto se v těch teplotách uvnitř domu v letních měsících promítne.
Odpovědět
Bydlíme v přízemní dřevostavbě a zatím máme zkušenost, že se uvnitř přes den teplota hodně vyhřeje (i díky franc. oknům), ale stavba teplo neakumuluje a proto není problém večer rychle vyvětrat a teplotu srazit ( u cihly se teplota zase zvedne, u dřevostavby nikoliv). S.
Odpovědět
@vitaka tak já dám zkušenost zatim zprostředkovanou. Sousedi maji dřevostavbu stejný systém jako my (viz naše album) a teď v hicech je tam moc příjemně a v zimě zase příjemné teplo a dům vytopí jen krbem a v patře otevřou pouze dveře a teplo jim tam jde i do ložnic. Tahle sousedka taky bydlela v novém zděném domě a říkala, že by v žádnym případě dřevostavbu neměnila, že je to mnohem lepší. Jen já mohu říct, že když jsou teď hice a my na baráček přijedeme - zatim nezabydlený, je tam krásný chládek a vodu v petkách tam mámě krásně vychlazenou ;-) Jo a projekt si určitě můžeš i vymyslet nebo upravit, jen počítej třeba s vyšší investicí do nového projektu, protože se musí vše znovu malovat a počítat statika, než hotový projekt ;-) Jo a můj tchán tyhle stavby staví (my si ji stavěli pod jeho dozorem sami ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
@berberka a s žádnou firmou tedy zkušenost nemáte?
Odpovědět
Ahoj mohu doporučit Dřevospoj.cz z jižní Moravy. My si nechaly stavět domek loni v listopadu a nemůžem si stěžovat. Maximální spokojenost!!!! M.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@breberka dobrý den, mohu se jen zeptat, s jakou firmou jste stavěli?
Odpovědět
@jurenkovav my stavěli svépomocí :-)
Odpovědět
to ano, ale píšete, že jste stavěla s vaším tchánem... i když svépomocí... od někoho jste tu skládačku koupili ne? od tchána? smím se zeptat na jméno jeho firmy?....jen pro informaci...:-) děkuji za info :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?