Dřevostavba, jaká je nejlepší a proč?

jaká je nejlepší dřevostavba a proč.....jakou máte vy? Jak jste spokojeni dřevostavba ze sendvičových panelu drevostavba z masivních panelů dřevostavba z lehkého skeletu dřevostavba z těžkého skeletu
Odpovědět
@carisima Podivej se sem: http://imaterialy.dumabyt.cz/Material... Ale spise nez tento typ bych zvazovala u drevostavby, zda difuzne otevrenou nebo uzavrenou. To, na co se ptas jsou jenom ruzne technologie. Je to neco podobneho, jako by si se ptala, zda postavit zdenou stavbu z Ytongu nebo Porotherm nebo... Jsou to jenom ruzne technologie. Nejrozsirenejsi je tady v Cechach sendvicovy panel staveny systemem 2 by 4. Dulezite je ale u drevostavby nez zpusob stavby izolace
Odpovědět
Ahoj, máme bungalov od firmy ELK a jsme spokojeni,
Odpovědět
@linee ahojky díky za odpoved, právě že tomu nerozumim...tak jaka by mela byt ta izolace....a mela by byt difuzne uzavrena nebo otevrena,co je lepsi??
Odpovědět
Kdybych stavěl dřevostavbu, tak určitě difuzně otevřenou. U difuzně uzavřené vám nezbývá než věřit, že vše je na 100% a žádná vlhkost se nikdy z obytného prostoru nedostane do konstrukce někam, kam nemá, protože pak nemůže ven. U difuzně otevřené se taky snažíte, aby se do konstrukce nedostávalo zbytečně moc vlhkosti, ale když se tam dostane, je umožněna (volbou materiálů) její difuze ven.
Odpovědět
@carisima Kazda ma sve vyhody i nevyhody. Obecne jsou difuzne otevrene drevostavby drazsi. Ale vse zavisi na kvalite. Stejne jako difuzne uzavrena, tak i otevrena musi byt spravne provedena, aby se netvoril rosny bod v konstrukci a vlhkost se nedostala do vnitrnich zdi a k vnitrni izolaci. U obou je potreba vetrat (snad asi jako vsude). Co se tyce izolace, ta vzdy zavisi na samotne konstrukci drevostavby. Pak je samozrejme vnitrni i vnejsi, vse zalezi na typu drevostavby. Dulezite je, co chcete. Chcete kvalitni drevostavbu za urcity rozpocet. Podivejte se u firem, co by se vam asi nejvice libilo, zamyslete se nad predstavou a uvidite. Firmy, co stavi fabrikaty (typu Rymarov), nemuzete nic zasadne menit (dispozice a tak), protoze je to predem dane. Takze dum vam musi vyhovovat presne. U jinych typu, treba sendvicu systemem 2 by 4 si muzete u typovych domu menit nekdy dispozice (u nekterych firem je to otazka financi - nekdo to dela zdarma, nekdo za priplatek). Takze si nejdrive promyslete, co chcete, jaky typ domu a podle toho se da hledat dal. Zpusob stavby (fabrikat, sendvic, montovana) nebo skelet a podobne, typ topeni a tak je vsechno nasledne otazka penez a kompromisu. Jako u kazde stavby.
Odpovědět
@carisima pokud jeste mohu poradit, zkus prostudovat fora, je tam hodne odpovedi na tve dotazy. Urcite si poctes vice, nez zakladat nove diskuze, kdyz nektere odpovedi na tve otazky uz existuji :-)
Odpovědět
Opravil bych @linee v tom, že u Rýmařova můžete měnit vnitřní dispozice prakticky všechny, myslím jen, že schodiště musí být tak jak je, a to zcela zdarma. Pokud odstraníte stěny odpočítají je, pokud přidáte připočítají se. Jinak je to zdarma. Pokud měníte obvodové zdi, zvětšujete garáž je to za ranec peněz - to už je na zváženou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Doporučuji dřevostavbu 2x4. Já mám od drevostavbacz.cz dif. uzavřenou stavbu a jsem maximálně spokojený.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?