Dřevostavba jako patrový dvojdomek zkušenosti?

Profilova fotka
Dobrý den. Bydlíte prosím někdo v patrovém dvojdomku z dřevostavby? Zajímalo by mě jestli není slyšet sousedy když jdou domy nalepené na sobě.
Odpovědět
@vuninka my mame klasickou drevostavbu, ale sousedka bydli v takovem nalepen z Ytongu a slyset jde jak krik na deti, tak odsouvani zidle:(
Odpovědět
Profilova fotka
@linee a to je nalepeny dům z itongu na ten váš? A jak jste spokojeni s drevostavbou? My teď bydlíme v cihlovém a mám z dřevostavby docela strach ale manžel by ji moc chtěl ....moc si to nedokážu představit ještě na patro
Odpovědět
@vuninka ne, je to radovka udelana z ytongu a opravdu je pres spojene steny dost slyset - treba vrzani zidle nebo nejake vetsi krik. Kdyz jsem u nich na navsteve, slysim z vedlejsiho domu tyto zvuky, proto to pisi. Ale samozrejme vse zalezi hodne na izolaci a skladbe sten. Mozna by tam slo dat i neco protihlukoveho. My mame postaveny drevostavbu bungalov, bydlime 7.rokem a nemenila bych. Co se tyce treba horka ted, tak bych dokonce rekla, ze mame chladneji, nez v tom dome z Ytongu, a to mame plechovou strechu.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee děkuji
Odpovědět
@linee tak ytong není ještě vserikajici. Rozhodují šire stěn, skladba stropu, z čeho mají příčky.... Proste to nelze podcenit a dobre vybrat. Ale lidi často při stavbě řeší jen finance a rychlost a ne komfort bydlení na další desítky let. Já bych do dřevostavby dvojdomu nesla. Ten hluk tam slyšet je i v rámci patro x přízemí, natož sousedi.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud budou konstrukce obou dřevostaveb jakýmkoliv způsobem propojeny, bude se s velkou pravděpodobností přenášet i kročejový zvuk. nejlepším řešením je postavit středovou zeď jako zdi dvě, tedy odděleně. na pohled by to samozřejmě vidět nešlo. jinak bych do toho nešel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?