Dřevostavba. Máte zkušenost s firmou Oregon / MS Haus?

Máte někdo zkušenosti s firmami Oregon a nebo MS Haus z Hradce Králové. Děkuji za reference.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Tak to by mě taky zajímalo, hlavně ten MS Haus. Chceme stavět dřevostavbu, máme nabídky od desítky firem a nevíme, která je ta "férová a dobrá" máte někdo dobré zkušenosti s konkrétní firmou? Děkuji moc
Odpovědět
Profilova fotka
No my již v dřevostavbě bydlíme 6 měsíců. Stavěli jsme s firmou JKM stavby, jsou z Bruntálu, ale staví po celé ČR. S firmou jsme neměli žádný problém. Základy jsme si dělali sami,a firma hotový domeček pak za 4 týdny. paráda.Bylo to na klíč, takže jsme se pak již jen přestěhovali.
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka1 a můžu se zeptat jakou jste zvolili technologii? Bojíme se hluku :-| na tu firmu kouknu, díky za radu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ivusenka1: Koukala jsem na jejich stránky, fota jsou pěkné, ale chyběly mi tam orientační ceny, v jaké výši se cca pohybují? Díky moc za info ;-)
Odpovědět
ahojky my taky máme už postavenou dřevostavbu a ted dodělaváme vnitřky ted už máme dodělané palubky a jdem na sadroš a hrubou stavbu nám stavěl drevostavbyharabis jsou z Lubiny u Kopřivnice či Příbora a vím že jezdí po cele ČR však mrkněte na stranky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Petra123: My tady asi píšeme o trošku jiných dřevostavbách než máte vy. My myslíme dřevostavby z panelů, domečky které v konečné fázi vypadají jako zděné,s omítkou se vším všudy...
Odpovědět
Profilova fotka
brcici : No dům co je na stránkách máme také my a vyšel na 2,6 mil s DPH. Samozřejmě základovou desku jsme realizovali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
mpad: v I.patře jsou izolace , OSB desky, mirelon, plovoučky nebo dlažba. Hluk mi nepříjde větší,než jak jsme bydleli v paneláku . Když děti zlobí, tak hluk je všude :-))) Izolace protihluková je v celém domě. Bydlíme zde 6 měsíců a nemáme s hlukem problém. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomněla jsem uvést stránky, tak mrkněte :-) jkmstavby
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka1: Tak to je docela pěkná cena, ale ipřesto by jsme se chtěli dostat níž... :-|
Odpovědět
brcici:aha ja myslela že dřevostavba je dům ze dřeva :-) ale pokud je to z panelu asi dřevěných desek :-) tak to spíše je nnizkoenegetický barak ni?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
petra123: já zase myslela, že Vašemu domu se říká roubenka ;-) jsou to dřevosatvby co tady myslíme, lisované panely neboli nízkoenergetické dřevostavby :-)
Odpovědět
Článek se načítá
brcici:tak našemu domečku se sice říká roubenka ale není tomu tak my máme finský srub podle názvu co avizuje firma která nám ho stavěla,ale je to všechno ze dřeva tak proč ne jednoduše dřevostavba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
petra123: :-D ... oki
Odpovědět
Profilova fotka
jojo, to co má petra123 je finský srub a já myslela také panely. Koukala jsem i na Velox a technologie se mi taky líbí,..............?ivusenka1 moc děkuji a jak se jmenuje ta vaše technologie?
Odpovědět
Profilova fotka
mpad: technologie u našeho domu je stejná jako technologie RD Rýmařov. Firma co nám stavěla dům ;-) také staví domky pro RD Rýmařov.Takže vše je stejné.Jen cena levnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
brcici : níže? no snad se vám to podaří. Držím palečky :-) Nám ta cena nepřišla velká vzhledem k jiným domům plně vybaveným. Prakticky jsme nehli prstem, krom teda realizace našich základů. To byla síla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka: a můžu poprosit do ID tu firmu? mrkla bych na ně, pořád nejsme rozhodnutý jakou technologii zvolit, která je nejvhodnější, nejlevnější apod. Zatím nikdo neřekl nic určitého, každá firma si samozřejmě skvěle obhájí tu svou technologii, ale chtělo by to nezaujatý názor :-| a čímpak topíte? vychladne dům, když se přestane topit? díky za cenné info, kterého není nikdy dost ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka1: noo určitě níže, my taky chceme jen 4+1+garáž nebo přístřešek typu bungalov víš, už jsme informovali 3 firmy a naš požadavek na cenu je dle nich reálný, samozřejmě taky všechno na klíč, 2 firmy dokonce i ze základy, u té třetí by jsme si je museli dělat sami, ale myslím,že cena do 2mil za 4+1 na klíč je reálná :-) samozřejmě nepočítám vybavení...vy to máte jaké velikosti :-) ?
Odpovědět
Profilova fotka
Brcici: my máme v přízemí : zádveří,komora,koupelna,tech.místnost, špajt a kuchyni spojenou s obývacím pokojem a v 1.patře jsou dva dětské pokoje, ložnice šatna a koupelna. Obytná plocha cca 145 m2. Taky se mi to nezdá nijak velké, prostě tak akorát. :-) No přeji hodně štěstí, já jsem tak ráda, že už to vše mám za sebou, to vyřizování atd. ale kdo chce domeček, každý si tím musí projít :-p
Odpovědět
Profilova fotka
mpad: mrkněte na http://www.jkmstavby.cz/data/vzorovy_... je tam průběh stavby.Jinak tam kde bydlíme není plyn. Takže my máme elktřinu v kombinaci s krbovou vložkou. Nakonec jsme však zjistili, že není potřeba elektřinou topit vůbec, jelikož manžel má směny, takže když já příjdu z práce, tak v krbu stále hoří.Navíc když se krb naloží a pak se zavře komín, tak to vydrží i 5 hodin. Krbová kamna nám vytopí krásně celý dům až na 27 stupňů, což je až moc, takže pak větráme. Elektřinou topíme jen příležitostně, když nejsme doma, tak ať pak není doma zima :-) Prakticky když je venku cca -5, tak nám elektřina ráno nezapne, a to jí máme na 20stupňů.Když je večer těch 25 stupňů, tak ráno je tak 21-22stupňů.Opravdu záležíí na teplotě venku. Takže možná dům chladne rychleji když je venku pořádný mráz, jinak se mi vůbec nezdá.Fakt je ten, že je v něm rychle teplo :-) a poznáme to,když příjde návštěva, hodně lidí, velké teplo :-) to se pak větrá pořád.Tak stačí takhle???? :-p
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka1: juj tak to je velký baráček a tudiž i teda velice dobrá cena ;-) my si představujeme něco menšího, tak snad bude i menší cena :-) o vyřizování mi ani nemluv, ještě jsme ani nezačali a už čekáme cca rok a půl na vyjmutí z půdního fondu :-( už nás to přestává bavit, ale do bytu se nám nechce tak musíme vydržet, kdo ví ještě jak dlouho ;-( ... myslíš, že by mi jkmstavby poslal i jiné jejich realizované domečky? Například nějaké ty přízemní bungalovy?
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka: my čekali na možnost začít vyřizovat stavbu přes 3 roky, tak vím, jak vám je. ;-) Měli jsme přitom několik krizí, i chtěli koupit jinej pozemek, byt či postavenou řadovku, ale nakonec jsme se přes vše přenesli a v létě snad budeme začínat s naším pididomečkem.Tak hlavu vzhůru!!!! :-) My budeme používat náš domek jen víkendově a pak až na stáří, takže z toho plyne i naše velikost 3+kk se šatnou a komorou.Ale bude v něm určitě fajn!!! :-) Vzhledem k tomu, že to bude také dřevostavba, doufáme, že letošní vánoční stromeček rozsvítíme již v něm.Stavět nám bude firma ze Sedlčan.Tak uvidíme, jak se představy sejdou s realitou.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
brcici - ještě k tomu ZPF a úřadům vůbec, mně se vyplatilo na ně pořád tlačit. nejsem sice vtíravej typ a dělalo mi to dost potíže, ale úředníci mě naučili :-) pořád jsem volala, psala, chodila, urgovala, prosila, chválila až mě měli plný zuby a všechno se hýbalo mnohem rychleji. plánujete dřevostavbu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ano plánujeme dřevostavbu, už máme vybranou i firmu, počítali s námi na tento rok, ale museli jsme je odříct, protože to letos očividně zase nestihneme :-( My na obecní úřad chodíme často, mamka tam má známou, ale to je pořád dokola, pořád slibují, jednou řekli do konce roku, potom do jara, potom to byl zase konec roku, teď je březen a prý letos určitě,ale kdy to neví, tak já nevím, už jsme z toho na větvi :-(
Odpovědět
Profilova fotka
já vím, je to boj, ze srdce mi spadl přímo balvan, když jsme dostali povolení (taky dřevostavba). někdy jsem si říkala, že by bylo lepší si postavit bez povolení, dostat pokutu 50.000, zpětnou kolaudaci a bylo by líp :-) znám stavitele, co to tak udělal. nejlepší jsou známý na úřadech, to je pravda, nebo úplatky :-) stavíte ve městě nebo na vsi?
Odpovědět
Profilova fotka
mimmix: Na vsi, v obci kousek od Ostravy. Nad tím jsme taky uvažovali, dát jim nějaký úplateček, ale nakonec z toho sešlo...to víš jsme mladý pár a nemáme až tak peněz na rozdávání 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
mimmix: No a jak dlouho jste asi vyřizovali stavební povolení na dřevostavbu abych byla v obraze?
Odpovědět
Profilova fotka
no právě, my taky upláceli, ale ne penězma, jen sem tam flaška, lepší bonboniera pro ženský a leckde to fungovalo. aspoň si nás zapamatovali x-) my zároveň s ohlášením na barák vyřizovali ten ZPF, povolení na čističku odpadních vod a ještě nám dělali problémy dopravní policajti kvůli příjezdový cestě, na tu jsme museli mít samostatný projekt od dopravního specialisty, plus archeology a takový ty pitominy kolem, celkem cca 10 měsíců a byli jsme rádi. ale to záleží na tom, v jaký oblasti ležíte, moje ségra třeba řešila i památkáře a to byl horší boj :-p
Odpovědět
Profilova fotka
to jste mě teda zaskočily tím čekáním na povolení :( chceme také dřevostavbu a doufám, že to nebude tak dlouho trvat. Jsme v malém městě, tak doufám :-| někteří úřednící to snad dělaj schválně co ? :-p mimmix: s tím urgováním máš naprostou pravdu, bez toho to nejde 8-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?