Dřevostavba od Ecohouse či RD Rýmařov?

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s těmito firmami? Diskuze o RD Rýmařov jsem si nějaké četla, ale nemá někdo zkušenosti s firmou Ecohouse? Váháme a nevíme, kterou si vybrat. Popřípadě jestli můžete doporučit nějakou jinou. Děkuji moc :-)
Odpovědět
@chri1 už tu podobné diskuse několikrát proběhli, stačí pohledat. Já osobně jsem od Ecohouse couvla a jsem ráda, že to tak dopadlo.
Odpovědět
Koukala jsem, jen mi jedna dvě špatné recenze nepřijdou moc směrodatné. Ale dívala jsem se, že už bydlíte. S kým jste stavěla vy? Necháme si poradit, zatím jsme úplně na začátku, máme teprve vybraný pozemek.
Odpovědět
Ale asi máte pravdu, našla jsem dost negativních recenzí na emimino.cz, tak proč to riskovat. Mě se moc ta firma ani nezdála, jen manžel je z nich nadšený. Takže budu ráda za jakékoliv zkušenosti s jakoukoli stavební firmou.
Odpovědět
Profilova fotka
Dva známí stavěli s firmou Atrium a doporučili mi jí (stavím ale nakonec zděný)
Odpovědět
Profilova fotka
@chri1 ahoj, proc drevostavbu a ne zdeny? kamarad velmi spokojeny elk
Odpovědět
@zeneva zatím jsme žádné negativa na dřevostavby neslyšeli, a vzhledem k tomu, že bydlíme v podnájmu, tak budeme rádi za rychlou stavbu, vzhledem ke splácení hypo. Kamarád stavěl zděný? jak dlouho to trvalo?
Odpovědět
@slabici Mohu se zeptat proč nakonec zděný?
Odpovědět
Profilova fotka
@chri1 Přítel je truhlář a ví, jak dřevo pracuje ;-) Dřevostavba je pro nás srub, ale ten je cenově nedostupný. A předpokádáme, že jednou v tom domě budou bydlet děti. I když ho stavíme v podstatě pouze na cca 20 let na důchod a dřevostavba by vydržela, jsme prostě konzervy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chri1 my stavime z Ytongu, a od vykopu po bydleni 9 mesicu, dalo by se to i driv. kamarad postavil zdeny za 4 mesice od zakladovky, ale perfektnemu vse na sebe navazovalo rychle to asi bude, ale zalezi, jak dlouho bude trvat priprava stavby - proste od objednani jak na tom budou kapacitne ELK jsou take drevostavby Jako nevyhodu drevostavby jsme videli cenu, nvic jsme si chteli vybrat co jsme chteli (jina okna, strechu a to neslo) a radi si nektere veci delame sami. urcite nechci drevostavby odsuzovat, jen se trochu obavam, co bude delat izolce ve zdech - aby si po x letech nesedla...
Odpovědět
Profilova fotka
@chri1 Tak např. s Rýmařovem je to momentálně záležitost na rok, soudě podle vlákna tady. Mají toho moc a nestíhají. Stavíme zděný a budeme ho mít v podstatě stejně rychle jako kdybychom stavěli s nimi. Protože začínáme hned po obdržení povolení a nečekáme 4 měsíce, než budou moct začít ;-)
Odpovědět
@chri1 já jsem nakonec stavěla svépomocí (najímala jsem si řemeslníky a hodně jsme toho udělali sami). Pro mně byla dřevostavba jasná volba -rychlost výstavby, bez mokrých procesů,atd. ve zděném domě jsem bydlela, takže můžu porovnat a jsem v dřevostavbě víc spokojená (je to lepší v zimě i v létě, rychle se to vytopí, mám nízké náklady). Navíc přítel dělá střechy tak má přehled a u stavby dřevostaveb asistoval a měli jsme moc šikovné tesaře. S tou firmou Ecohaus jsem dost dlouho jednala a slibovali modré z nebe jak to bude rychlé a bezproblémové, pak jsem se byla na několika jejich stavbách podívat a zjistila jsem, že tam dělají poláci, materiály nic moc a dost se to táhlo. Vzhledem k tomu že jsem potřebovala rychle bydlet tak jsem si nemohla dovolit žádný přešlap a všechno jsem si i na úřadech raději řešila sama. Raději jsem si připlatila za materiály a mám lepší okna, víc izolace,lepší střechu, krb atd. A od 1.kopnutí jsme bydleli za 5 měsíců (kdyby jsme to nedělali sami - vnitřky ve dvou, tak by se to dalo stihnout ještě dřív).
Odpovědět
@zeneva Také se trochu bojím do budoucna co to dřevo udělá, u nás je tenhle typ domu tzv. "novinkou". Takže vím, že jdeme tak trochu do risku. Ale jak píše @kkaccullka , zatím co jsme mluvili s lidmi, kteří bydlí v dřevostavbě, tak jsou spokojení, i kvůli nízkým nákladům. Proto u ní nejspíš zůstaneme.
Odpovědět
Článek se načítá
@kkaccullka svépomocí...také jsme nad tím uvažovali, ale trochu z toho všeho shonu máme strach, i když bychom nejspíš ušetřili a mohli si hlídat kvalitu materiálu sami. Jenže nejsme na tom s vědomostmi o výstavbě RD moc dobře, proto bych ani pořádně nevěděla kde začít, aby se na nic nezapomnělo. Stavební firma, která vám postaví dům na klíč si to sice nechá zaplatit, ale když to bude správná stavební firma, tak je to relativně "bez starostí". A máte pravdu, firma Ecohouse na mě působila stejným dojmem, slibují toho tolik, že se jim to těžko věří, ani nevím čím manžela tolik oslovili. V pondělí se máme sejít s jednatelem společnosti WoodSystem, tak jsem na to zvědavá. Ke špatné recenzi jsem se nedočetla, otázka je, jak moc mají firmy své recenze pod palcem.
Odpovědět
Profilova fotka
@chri1 znama s nimi stavela, letos se stehovali, podle toho,co psala bylo vse paradni. Napis ji, prezdivka adelkav
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@chri1 Mohu se zeptat, pro koho jste se rozhodli? Mame take zajem o Woodsystem. Diky moc :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?